ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ: ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ


‘Επαιξαν με την Ελλάδα!

Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ‘ΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΕΣ ΑΙΤΙΕΣ

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να  εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός  Βλαντίμιρ  Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012». «Της στέρησαν τη  δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της  στέρησαν τη δυνατότητα  αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν … διέθετε δικό  της  νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν  τον τρόπο  απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των  κοινωνικών  δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να  επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον  πραγματικό τομέα της  οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο.
Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις  σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης  αδύνατο». Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε  ότι πολλές χώρες  αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και υπογράμμισε ότι «στην  Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν  προσφέρουν».
«Η ευθεία μείωση των κοινωνικών δαπανών είναι μια βίαιη, άμεση απόφαση από πλευράς του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης. Όταν γίνεται υποτίμηση, τότε είναι σχεδόν αντικειμενικό ότι υποφέρουν επίσης οι άνθρωποι, οι πολίτες φυσικά, αλλά δεν πρόκειται για απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών. Και εδώ έχουμε απευθείας και απότομη  μείωση.
«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να  δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί  δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της  εργατικής  δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα  συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα  προβλήματα». «Ούτε μία από  τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών  συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει  εξαλειφθεί» είπε αποτιμώντας την  υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος  ηγέτης

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s