ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!


ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομάδα 50  ανθρώπων(ξεπαγιασμένων) βρήκαν το κουράγιο και επιτέθηκαν με πέτρες στο σπίτι του Παπούλια στην οδό Ασκληπιού προκαλώντας ζημιές σε κάποια αυτοκίνητα.

ΧΡΕΟΣ -170ΔΙΣ

23 ΑΠΟ ΕΚΤ

ΣΚΙΑΜΑΧΙΑ ΔΝΤ ΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ

Σε σύνθετη συμφωνία για τη διαγραφή ελληνικού χρέους 170 δισ. ευρώ ή 80% του ΑΕΠ οδηγούνται η ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα, οι ιδιώτες πιστωτές και ο επίσημος τομέας, λένε τα Νέα.

Η συμφωνία που βασίζεται στην επικαιροποιημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που συνέταξε η τρόικα, προβλέπει τη συμμετοχή του… επίσημου τομέα, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης με περίπου 23 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να κλειδώσει το σύνολο της συμφωνίας» δηλώνει πηγή στα Νέα Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως οι συζητήσεις για το PSI, την αγορά εργασίας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών βαίνουν προς ολοκλήρωση.
Η ίδια πηγή αποκαλύπτει πως οι όροι της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχουν συμφωνηθεί και περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με 147 δισ. ευρώ και τη συμμετοχή του επίσημου τομέα με 23 δισ. ευρώ, περίπου. Η τελική φόρμουλα για το PSI θα προβλέπει πως τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές θα κουρευτούν κατά 71,78% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, κάτι που συνεπάγεται συνολικό όφελος για τη χώρα 147 δισ. ευρώ.
Το μέσο επιτόκιο θα είναι 3,4% έως το 2020 και το προεξοφλητικό κοντά στο 10%.
Τα νέα ομόλογα που θα λάβουν οι ιδιώτες επενδυτές θα είναι υπό το αγγλικό δίκαιο. Απομείωση 71,78% θα υποστούν και τα ομόλογα των μεμονωμένων ιδιωτών επενδυτών, κυρίως μικροαποταμιευτών, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.
Για ομολογιούχους με χρεόγραφα αξίας έως 100.000 ευρώ δεν θα ισχύσει το κούρεμα.
Σημειώνεται πως συνολικά τα ομόλογα των μικροαποταμιευτών αγγίζουν τα 2,7 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, η νομοθετική ρύθμιση για την αναδιάρθρωση του χρέους και την εισαγωγή των ρητρών συλλογικής δράσης (CACs) θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές της εβδομάδας. in.gr

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική  κυβέρνηση θα περάσει τη νομοθεσία για την ενεργοποίηση των ρητρών  συλλογικής δράσης (CACs) στις 9 Φεβρουαρίου, με στόχο η διαδικασία  ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων να ολοκληρωθεί έως τις 6 Μαρτίου. Η  βάση της συμφωνίας κατά τους τραπεζίτες περιλαμβάνει επιτόκιο 3,65% με  3,75% ενώ η συνολική επιβάρυνση σε παρούσες αξίες θα φθάσει στο 72%. Την  ίδια ώρα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που διαρρέουν, η ΕΚΤ όντως εξετάζει  τρόπους συμμετοχής της στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s