Γιούνκερ και Βερολίνο απειλούν με πτώχευση τον …Μάρτιο


Εχει φάει παραμύθιασμα κι αυτός απ' το παγκόσμιο κάθαρμα ΓΑΜΑΠ, όμως εδώ δείχνουν να τα ΄χουν βρει και να το διασκεδάζουν κοροϊδεύοντας απο κοινού το πόπολο

  ΖΗΤΟΥΝ… ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΤΡΑΓΙΚΩΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΣΕ ΡΟΛΟ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ (πλην του psi)

Εντείνονται η πιέσεις προς την Ελλάδα από την ΕΕ και τα κυβερνητικά κόμματα του Βερολίνου. Χριστιανοδημοκράτες και Φιλελεύθεροι, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, καλούν την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Μιλουν για πτωχευση, η δε Δαμουνάκη λέει ότι έχουν σχέδιο να μας πετάξουν εκτός  ευρώ (και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση της η καψερή)))

«Το κλίμα είναι βαρύ για την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό. Δυστυχώς χειροτερεύει. Η κύρια ευθύνη είναι δική μας. Ακολουθήσαμε καταστροφικό δρόμο. Εδώ και δύο χρόνια υποσχόμαστε αλλαγές που είτε δεν τις προχωρούμε καθόλου είτε δεν τις ολοκληρώνουμε. Λέμε πολλά και κάνουμε ελάχιστα. Συμφωνούμε σε χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούμε. Διαμορφώσαμε έτσι την εικόνα ενός κράτους συστηματικά αναξιόπιστου. Ενός συνομιλητή εκ τεκμηρίου αφερέγγυου… Μπορούμε ακόμα να τα καταφέρουμε με έργα όχι με λόγια…» Και τρίχαι κατσαρέ !
– Ποιός τά ‘κανε αυτά κυρά μου? Αυτοί που έχουν την ασυλία κατοχυρωμένη με το σύνταγμα, ή εμείς που τα λουζόμαστε ως δουλοπάροικοι ?
– Εχετε ως σύστημα ΠΛΑΣΤΟΚ να προτείνετε κάτι άλλο εκτός από το «να πληρώσουν οι γερμανοί». Κάτι για τον ελληνικό λαό μήπως, πέρα από την καρτερία ως το ολοκαύτωμα?

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Και μόνο η πιθανότητα ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει «να δώσει στους Έλληνες μυϊκή δύναμη εκεί όπου αυτή τη στιγμή παρατηρούνται ακόμα ορισμένα φαινόμενα παράλυσης», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στο «Der Spiegel». Αν η Αθήνα δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να αναμένει «να προβούν οι άλλοι σε ενέργειες αλληλεγγύης». Ιδιαίτερα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων έχει μείνει πολύ πίσω από ό,τι είχε συμφωνηθεί, τόνισε ο Γιούνκερ.

Η υπομονή μας εξαντλείται

Μετά τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) και τους Φιλελεύθερους (FDP) ήταν η σειρά του γενικού διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Πέτερ Αλτμάιερ να αξιώσει από την Αθήνα περισσότερες προσπάθειες γα την δημοσιονομική της εξυγίανση και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. «Από την Ελλάδα έρχονται συχνά διακηρύξεις καλής θέλησης», λέει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, ωστόσο «τώρα όπως και πριν λίγες είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί». Μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel am Sonntag ο κ. Αλτμάιερ τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζει «ότι υπάρχει κάποια στιγμή που και η υπομονή εξαντλείται». Το δεύτερο πακέτο στήριξης θα εγκριθεί μόνον όταν η Αθήνα αποδείξει «απόλυτη σοβαρότητα».

Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κρίνουν «πως όλα πηγαίνουν άσχημα στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξει νέο πακέτο, κάτι που συνεπάγεται κήρυξη χρεοκοπίας το Μάρτιο» ανέφερε απερίφραστα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του -δήλωση ενδεικτική των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές.
Σε συνέντευξή του στο Spiegel, προδημοσίευση της οποίας δόθηκε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Γιούνκερ υπογράμμισε πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλιώς «δεν πρέπει να περιμένει πράξεις αλληλεγγύης».
Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως η βοήθεια στην Ελλάδα «δεν θα δοθεί με οποιοδήποτε κόστος». «Εάν κρίνουμε πως όλα στην Ελλάδα πηγαίνουν άσχημα, τότε δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, πράγμα που θα σήμαινε πως το Μάρτιο θα κηρυσσόταν χρεοκοπία» υπογράμμισε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ.
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο οι Βρυξέλλες διαπιστώνουν καθυστερήσεις: «Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν ξεχνούμε το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων» είπε…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ  (ΒΙΝΤΕΟ 8/6/011)

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s