Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν σε συμβιβασμό για τη Συρία


Η ΜΟΣΧΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙ ΕΣΣΔ !

Ξεπεράστηκε απ' ότι φαίνεται το εμπόδιο με τα βέτο Ρωσίας Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την δυτική επέμβαση στη Συρία

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ

Ο ΑΣΣΑΝΤ ?

Το Ρωσικό-Κινέζικο βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος σχετικά με την Συρία, δίνει στην Ρωσία το απαραίτητο χρόνο για να πείσει τον συριανό πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ στην αναπόφευκτη παραίτησή του, πληροφορεί η αραβική εφημερίδα Asharq Alawsat, παραπέμποντας σε διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ HillaryClinton με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πριν την συνέλευση του Συμβούλιου Ασφαλείας συμφωνήθηκε ότι το ψήφισμα πάνω στην Συρία θα βγει στην ψηφοφορία και οι αμερικανοί θα αποδεχθούν το ρωσικό βέτο, όμως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή της για να πείσει τον Άσαντ να παραιτηθεί. Στην περίπτωση αποτυχίας μιας τέτοιας συμφωνίας, οι ΗΠΑ θα προτείνουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας το δικό τους ψήφισμα, έναντι του οποίου η Ρωσία δεν θα έχει αντιρρήσεις.

Έμμεση επιβεβαίωση ότι αυτή η συμφωνία  μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας πράγματι επιτεύχθηκε, είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Συρία όχι μόνο του Σεργκέι Λαβρόφ, γεγονός το οποίο μιλά από μόνο του για την σοβαρότητα των ρωσικών προθέσεων, αλλά και του Μιχαήλ Φραντκόβ, επικεφαλή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας.

Νωρίτερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον είχε χαρακτηρίσει «παρωδία» το βέτο, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βουλγαρία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στη Σόφια, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «οι χώρες που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου φέρουν την πλήρη ευθύνη για την προστασία της βάρβαρης μηχανής στη Δαμασκό».

Πρόσθεσε πάντως ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν «με τους φίλους μιας δημοκρατικής Συρίας σε όλον τον κόσμο για να στηρίξουμε τα ειρηνικά, πολιτικά σχέδια της αντιπολίτευσης για την αλλαγή».  Ακριβώς όπως έκαναν και στη Λιβύη δηλαδή…

Τα πράγματα με τη Συρία εξελίσονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον Καντάφι και από ρωσικής πλευράς.

2 Σχόλια

Filed under Uncategorized

2 responses to “Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν σε συμβιβασμό για τη Συρία

 1. MEHMET IMAM

  ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!

  Το Σενάριο για την αντιμετώπιση καταστροφών στον αμερικανικό τύπο ξεκίνησε για το Ισλαμικό Κόσμο, Μέση Ανατολή και για τις τριτοκοσμικές χώρες. Εάν και δεν εκτυπώνεται καθαρά απο τις διαστάσεις που παίρνει αυτό το ζήτημα, αλλά η δημιουργία ειδικό στρατό πόλεων, είναι καθαρός ο στόχος.

  Μετά την οικονομική ύφεση στην Δύση, ψάχνουμε να βρούμε λύσει. Η λύσει είναι στην Ανατολή. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργηθεί πρόσφορος έδαφος, ώστε να ξεκινήσει ο θερμός πόλεμος. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η Λυβύη, σήμερα είναι η Συρία και αύριο το Ιράν.

  Απο την άλλη πλευρά, αυτή η οικονομική κρίσει έχει φέρει τις Κυβερνήσεις στις Χώρες της Δύσης σε δύσκολη θέση απέναντι στους λαούς τους. Οι λάοι στις Χώρες της Δύσης σε περίπτωση που θα επαναστατήσουν, τότες θα κλιθούν οι δυνάμεις ή ο «στρατός των πόλεων» να δώσουν την λύσει. Προκειμένου οι ιμπερλιαστές και οι σιωνιστές να κρατήσουν τις εξουσίες των τεχνοκρατών και τραπεζίτων που κάνουν τα θελήματα τους.

  Όμως, αυτό που υλοποιήται για τις Δυτικές Χώρες στις Χώρες της Μ. Ανατολής και Άπω Ανατολής δεν ισχύει. Η μέθοδο ξεκινάει με τους πυρίνες και το κεφάλαιο των ξένων (της Δύσης) που έχουν σ’ αυτές της χώρες να αξιοποιουν προς δημιουργία χάους και μετά έρχονται ώς σωτήρες. Το παιχνίδι αυτό έχει πάρει τραγικές κατατάσεις στην ευρήτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, στις Αραβικές Χώρες, αλλά και όπου υπάρχει ορυκτό πλούτο.

  Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία έντονη κοινητικότητα σε τοπική βαση των δερβίσηδων, των σειχηδών, των μολλάδων, των αγάδων, των μειονοτήτων, τις Μ.Κ.Ο. που λειτουργούν ως Δούριο Ιππο στις Ισλαμικές Χώρες και απο την αλλη πλευρά ενεργοποιήθηκε το πρόβλημα των σουνιτών-σιιτών. Αυτή η ένταση στη Μέση Ανατολή θα είναι η σπίθα που θα μπεί και η Τουρκία στο πόλεμο …

  Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζουν οτι υπάρχει μία αυξανόμενη ένταση σουνιτών-σιιτών στη Μέση Ανατολή. Αυτή η ένταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο πόλεμο κατά του Ιράν, απο την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου, όπως υποστήριξε ότι η προσθήκη θα πραγματοποιηθεί.

  Σύμφωνα με το τύπο της Αμερικής το Ιράν, η Συρία και η Χεζμπολάχ θα είναι από τη μία πλευρά και η Τουρκία, το Κατάρ, η Σ. Αραβία και οι άλλες Αραβικές χώρες θα είναι από την άλλη.

  Στο Αμερικανικό Τύπο, τις εξελίξεις αυτές που βλέπουμε στις Ισλαμικές Χώρες το μεταδίδει ως «σήμα πόλεμο» στην Μ. Ανατολή. Επίσης μετά τις αποδοκημασίε των δύο χωρών, δηλαδή του Ιράν με την Αμερική, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που πήραν την απόφαση να ενισχύσουν την αντιπολίτευση της Συρίας με όπλα, η φυγή της κας του Ασσάδ απο την Συρία, το Κατάρ να θέλει να στείλει στρατιωτική δύναμη στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιπολίτευση, στο Ιράκ η αυξήσει την πίεση στους Σουνίτες απο την σιιτική δύναμη και το καθεστώς Ελ-Μαλίκη…

  Φυσικά, απο την άλλη δεν ξεχνούν οτι δήθεν το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν μέσα στην Άνοιξη που έρχεται. Ο λεγόμενος κ. Πανέττα υποργός εξωτερικών των ΗΠΑ και εχθρός των Ισλαμικών Χωρών δήλωσε ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν αυτή την άνοιξη. Σύμφωνα με μια εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και με βάση τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και την δηλωση του Πανέτα, σχετικά με τη δυνατότητα του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, υπάρχει μία διαφορά και διγνωμία μεταξύ τους. Είναι έτσι όμως;

  Απο την άλλη πλευρά και σύμφωνα με το Ισραήλ, το Ιράν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι πιθανό να έχουν επαρκή ποσότητα του υψηλού εμπλουτισμού ουρανίου. Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, επίσης, συχνά φέρνει επάνω τη στρατιωτική επιλογή. Επισης ο Μπαράκ είπε: οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν εάν δεν καρποφορίσουν, τότες το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει δράση για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς και θεωρείται η επιλογή τους. Επικεφαλής του στρατού Νοημοσύνης ο Υποστράτηγος Αβίβ Ισραήλ Koτσάβι, έχει εκπληκτική ιδέα για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Ο Koçavi δηλώνει οτι υπάρχουν ξένες απειλές εναντίον του Ισραήλ και έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από το Ιράν. Επισης, η απειλές του Ιράν έχει το λόγο και αφορά την περιφερειακή ηγεμονία και αυτός ειναι βασικός παράγοντας και αίτημα για την αποτροπή του. Όπως και υποτιθέμενη επιδίωξη του Ιράν να παράγει πυρηνικά όπλα, ειναι κοντά στο στόχο αυτό σημείωσε επίσης ο κ. Κοτσάβι.
  Μέχρι εδώ αφορά τα σενάρια φαντασίας, ικασίες, προβλέψεις, δρομολογήσεις και σχέδια για την υλοποιήσει το Μεγάλο Σχεδιο για την Μέση Ανατολή από τους σιωνιστές και Ιμπερλιαστές της Δύσης.

  Όμως, μετά Αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και στη Μέση Ανατολή τα συμφέροντα της κάθε χώρας είναι ξεχωριστά. Τα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής δεν συμπιμπτουν να είναι τα ίδια και τυχαίνει να αφαιρεί το ένα του αλλωνών. Εχθές που σήκωσαν τα όπλα εναντίων το Καδαφη και σήμερα αυτοί που έχουν σηκώσει τα όπλα ενατίον του Ασσάδ, δεν γνωρίζουν οτι εξυπηρετούν την υπηρεσία και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αμερική στην Μέση Ανατολή δεν έρχεται και δεν ήρθε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των λαών στη Μέση Ανατολη, αλλά για τα δικά της συμφέροντα. Αυτό δεν το γνωρίζουν και δεν αναρωτιούνται καθόλου στον εαυτό τους. Οι ΗΠΑ στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν φαίνεται να προστατεύει τα συμφέροντα. Αυτοί που γίνονται μέσο στις ξένες δυνάμεις, πρέπει να γνωρίζουν οτι είναι αντιτίθετη με τα εθνικά τους συναισθήματα και συμφέροντα της πατρίδα τους και πέραν απο αυτό στους συμπολίτες τους.

  Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος και οι διαμάχες που ξεκίνησαν με την «Αραβική Άνοιξη» έχει κολλήσει στην Συρία, το οποίο η Δύση και οι πουλημένοι Αραπάδες απέτυχαν στο τραπέζι, χάριν στο βέτο των Ρώσων και των Κινέζων. Γι’ αυτο και το ΥΠ/ΕΞ της Τουρκίας άλλαξε τροπάριο. Όμως, ότι και να ισχυρίζονται στη Δύση, εάν δεν πέσει το καθεστώς του Άσσαδ, τα «ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» για το Ιράν θα αργήσουν να ακουστούν. Παρόλο που είναι επιτακτική ανάγκη για την οικονομική ύφεση της Δύσης, προκειμένου να σωθεί το οικονομικό σύστημα και ο πόλεμος αυτός πρέπει να γίνει. Αλλά!….

  Απο την άλλη πλευρά όλοι αυτή η καθυστέριση με την Συρία, δημιουργεί πρόβλημα το να ξεπερδευει η Αμερική απο την Μ. Ανατολή, προκειμένου να φύγει για την Άπω Ανατολή και καθυστερή την υλοποιησει το «Μεγάλο Σχέδιο της Μέσης Ανατολής», όπως και την δημιουργία το μεγάλο κράτος του Ισραήλ.

  Φιλικά,

  Μεχμέτ ΙΜΑΜ
  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. «Η Φιλότητα»
  m.imam61@yahoo.gr

 2. Καλημέρα κύριε Μεχμέτ. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τα περισσότερα απ’ όσα γράφεις. Από εκείνα που κατάλαβα βλέπω ότι ξέρεις και ενημερώνεσαι. Αν θες να σχολιάζεις καλύτερα βρες κάποιον έλληνα να ξέρει γράμματα (ξέρω, βρίσκεις ολοένα και λιγώτερους…)) να σε βοηθά να γράφεις και να αναφέρεις τι μαθαίνεις κι απο πού ! Νά ‘σαι καλά με υγεία και χαρά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s