ΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ??


ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ή «Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΤΑΙΕΙ»?

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ

ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ?

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ?

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ )))

ΠOTE ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

«Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Παραμένουμε στην απόφαση του Βουκουρεστίου. Θα θέλαμε να επιλυθεί το… ζήτημα του ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και ακολούθως να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της ΠΓΔΜ. Το ΝΑΤΟ θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα» δήλωσε η κ. Μπαμπστ, η οποία ανέφερε επίσης ότι η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει πρόοδο, ειδικά όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.
Η αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν διευκρίνισε εάν η ΠΓΔΜ θα συμπεριληφθεί ή όχι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Eπιστολή Λ. Παπαδήμου στον Ν. Γκρούεφσκι

Eπιστολή Λ. Παπαδήμου στον Ν. ΓκρούεφσκιΟ Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή στον Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Γκρούεφσκι.Tο κείμενο της επιστολής:Σας ευχαριστώ για την από 22.01.2012 επιστολή σας την οποία μου διεβίβασε η Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Arifi κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα.

Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω για τη δέσμευση της Ελλάδας υπέρ της συνέχισης και της ενίσχυσης της μακροχρόνιας πολιτικής της για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Προς αυτόν το σκοπό, και στο πλαίσιο της συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια, η Ελλάδα εργαζόταν ανέκαθεν ενεργά και με συνέπεια υπέρ της προώθησης των καλών σχέσεων με όλους τους γείτονές της και μεταξύ αυτών.

Η αρχή αυτή παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο και ένα απαραίτητο στοιχείο για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την ευρωαντλαντική ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής μας. Το σκοπό αυτόν, άλλωστε, υπηρετεί ξεκάθαρα η πρωτοβουλία μας «Ατζέντα 2014», την οποία θα συνεχίσει να προωθεί ενεργά η επικείμενη ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, στις οποίες η Ελλάδα αποδίδει μείζονα σημασία –όπως αυτό αποδεικνύεται από τη συνεργασία μας σε διαφόρους τομείς, προεξάρχοντος του οικονομικού–, ευελπιστώ ότι θα βελτιωθούν περαιτέρω προς όφελος και των δύο λαών μας.

Ως προς το ζήτημα της ονομασίας, θέση μας είναι ότι θα πρέπει να επιλυθεί μέσω ουσιαστικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, σας ενθαρρύνω να εργαστείτε με εποικοδομητικό τρόπο προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η επικείμενη επίσκεψη του κ. Nimetz στην περιοχή μας αναμένεται να συμβάλει στην υπό εξέλιξη διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος, υπό την προϋπόθεση ότι και τα δύο μέρη θα επιδείξουν την απαραίτητη πολιτική βούληση.

Υπό το φως των ανωτέρω θα ήθελα να προτείνω να συναντηθούμε στο περιθώριο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Με εκτίμηση,

Λουκάς Παπαδήμος

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s