ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΟΜΣ


ΣΑΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ Η «ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ»

ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ "ΕΜΦΥΛΙΟ" ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ !

«ΑΚΡΑΙΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΥΡΟΣ»

ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΦΩΛΙΕΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΖΥ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Ξημέρωμα  Παρασκευής  17 Φεβρουαρίου, ο στρατός της Συρίας ξανάρχισε τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς. Οι μάρτυρες υποστηρίζουν, πως αυτή η επίθεση ήταν η πιο ισχυρή στις δύο βδομάδες βομβαρδισμών.

Ο Χαντί Αμπντουλά, ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε, πως το επίπεδο βίας από τις αρχές έχει φτάσει «το ακραίο, πρωτόγνωρο επίπεδο». Κατά μέσο όρο, στην πόλη πέφτουν 4 πύραυλοι το λεπτό, πάνω από την Χόμς παρατηρείται ένας πρωτοφανής αριθμός πολεμικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών. Κάθε πύραυλος κοστίζει 10-12 χιλιάδες ευρω. Κάθε εκτοξευτήρας από τους οποίους είναι διάσπαρτη η πολη 120 χιλιάδες!  Μάλλον στο εξης δικαιούμαστε να γράφουμε τη λέξη «εμφύλιος» εντός εισαγωγικών.

Το βράδυ στις 16 Φεβρουαρίου, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο καταδίκασε την βία στην Συρία και κάλεσε τον πρόεδρο της χώρας Μπασάρ Άσαντ να παραιτηθεί.

Το ΝΑΤΟ δεν θα παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη σε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Συρία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Άντερς Φον Ράσμουσεν, ευρισκόμενος σε επίσκεψη στην Άγκυρα. Πρόκειται για κλασσική «διάψευση» σαν αυτές που ακούγαμε όταν ξεκίναγε η εισβολή μισθοφόρων κανίβαλων στη Λιβύη.

Απέκλεισε οποιαδήποτε δυνατότητα εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να βρεθεί περιφερειακή λύση» της δεδομένης σύγκρουσης. Διέξοδος από την κρίση είναι δυνατή μόνο μέσω πολιτικών μετασχηματισμών, που θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των δημοκρατικών επιδιώξεων του λαού, ακουστηκε να λέει προφανώς για μηντιατική κατανάλωση.

Το «λιβυκό σενάριο» στη Συρία, όπως είπε είναι αδύνατο, διότι «η συριακή κοινωνία είναι διαφορετικά οικοδομημένη», «είναι πολύ πιο περίπλοκη από άποψη εθνική, πολιτική και θρησκευτική». Αυτά τα καθησυχαστικά περιελάμβανε του Ράσμουσεν το ¨ψιλό γαζί», την ώρα της υψηλής κλιμάκωσης του πολέμου.

Νέες πληροφορίες που έρχονται από τα πεδία των μαχών στην Συρία αποδεικνύουν ότι μεγάλες ποσότητες δυτικών όπλων έχουν εισέλθει από την Τουρκία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνιση αντιαρματικών πυραύλων Milan στα χέρια των Σύρων αντικαθεστωτικών, γράφει το defence net.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βασικούς λόγους που ο συριακός Στρατός χρησιμοποίησε βαρύ πυροβολικό και εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών BM-21 κατά την διάρκεια των μαχών στην πόλη Homs ήταν η χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού αντιαρματικών πυραύλων Milan από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων ο συριακός Στρατός προσπάθησε να εισβάλει στην πόλη Homs με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ. Όμως εκεί αντιμετώπισε μία δυσάρεστη έκπληξη. Οι αμυνόμενοι αντικαθεστωτικοί ήταν εξοπλισμένοι με σημαντικό αριθμό εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων Milan με αποτέλεσμα πολλά από τα άρματα μάχης του Στρατού της Συρίας να καταστραφούν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πληροφορίες οι αντικαθεστωτικοί εκτόξευαν κατά των δυνάμεων του συριακού Στρατού 2-3 βλήματα το λεπτό.

Αποτέλεσμα αυτών των απωλειών ήταν η επιλογή της χρήσης βαρέως πυροβολικού από το συριακό Στρατό για την εξουδετέρωση των σημείων στα οποία οι αντικαθεστωτικοί είχαν αναπτύξει τα Milan. Όπως αναφέρουν πηγές τα βλήματα αυτά παραδόθηκαν στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό κατά πάσα πιθανότητα από την Τουρκία και το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Λιβύη τα πρώτα αντιαρματικά συστήματα που παρέλαβαν οι αντάρτες από το εξωτερικό ήταν πύραυλοι Milan. Όπως αναφέρουν πηγές τα βλήματα αυτά παραδόθηκαν στους τότε αντικαθεστωτικούς της Λιβύης τον Απρίλιο του 2011 από το Κατάρ το οποίο είχε αναλάβει και την διοίκηση των δυνάμεων των ανταρτών.

Τελικά όπως φαίνεται η ιστορία επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά και η διεθνείς κοινότητα απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις που κανονίζονται όχι από τους αντικαθεστωτικούς στην Συρία αλλά από κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται μακριά από την αραβική χώρα.

Ιρακινοί ισλαμιστές μαχητές της al Qaeda έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ και έχουν διεισδύσει στην Συρία πολεμώντας μαζί με τους αντικαθεστωτικούς τα κυβερνητικά στρατεύματα. Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας κατάφεραν με την βοήθεια Ιρακινών Σουνιτών να πείσουν 1000 ισλαμιστές μαχητές της al Qaeda να πολεμήσουν με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην Συρία.

Ανάλογο μήνυμα εξέδωσε και ο ηγέτης της οργάνωσης στο Πακιστάν Ayman a-Zuwahri ζητώντας από τους ισλαμιστές μαχητές από την Τουρκία το Ιράκ, την Ιορδανία και το Λίβανο να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στις μάχες κατά του συριακού Στρατού.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι σημαντικός αριθμός ισλαμιστών έχει αναχωρήσει για την Συρία από την Βαγδάτη  και την πόλη Νινευή. Σύμφωνα με το DEBKAfile οι δυνάμεις της al Qaeda είναι πίσω από τις επιθέσεις με τα παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Aleppo. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού βασίζεται στην θρησκευτική μειονότητα των Alawite.

Οι Αλαουίτες για να καταλάβεις αναγνώστη είναι μια ελαφριά και απελευθερωμένη θρησκευτική εκδοχή του μωαμεθανισμού που δεν ταιριάζει με τα ισλαμικά καθεστώτα.  Η Αλ Κάϊντα αντιθέτως, στην εξτρεμιστική μορφή ειδικά που υποστηρίζεται από τη ΣΙΑ, είναι κληρικοφασίστες που τα τελευταία χρόνια σκοτώνουν πολύ κόσμο με μαζική τρομοκρατία…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s