ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ


ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΑΣΕΙ ΤΟ ΔΝΤ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ! ))

όσων τα αγγλικούλια δε βοηθάνε, έχει καταπληκτικό βίντεο στο τέλος

ΝΑ ΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ…

«ΑΠΑΙΧΤΟΙ» ΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!

ΑΜΗΧΑΝΟΙ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Υπερ της εδώ και τώρα χρεωκοπίας και της συνεπακόλουθης εξόδου από το ευρώ δείχνει να τάσεται το ΔΝΤ έχοντας εξελιχθεί σε τροχοπέδη για τη φοβερή «Συμφωνίας του Πέους», η οποία ενώ έχει ψηφιστεί από την κατοχική Βολή δεν «ολοκληρώνεται» στην πράξη επί  κάποιον μήνα τώρα…

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ κάλεσε σήμερα το ΔΝΤ να αλλάξει τακτική και «να στηρίξει την αναμενόμενη συμφωνία επί των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» λέγοντας το αμίμητο. «Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό και δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που αξίζει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ».  Δηλαδή, υποστηρίξτε τα εκτός λογικής οικονομικης ή άλλης μέτρα που επιβάλουμε στην ελλαδάρα,  επειδή είναι «σκληρά και δύσκολα» !

Όλα αυτά σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.  Η ανάμειξη αυτη του υπουργείου τους των εξωτερικών σε διευθέτηση που παρουσιάζεται ως οικονομική φανερώνει ανησυχία των ΗΠΑ για πιθανό «γεπολιτικό εκτροχιασμό» της χώρας. Για ποιό άλλο λόγο θα έβγαιναν να προγγίξουν το ΔΝΤ που εξυπηρετεί δικά τους κορυφαία συμφέροντα.

Στις ΗΠΑ, όπως στην ευρώπη,  αναγνωρίζουν ότι το πακέτο δεν πρόκειται να δώσει οριστικές λύσεις, αφού είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί από την μελλοντική κυβέρνηση. Γνωρίζουν την κάθετη αύξηση της δύναμης της αριστεράς και για πρώτη φροά ανησυχούν ότι ο έλεγχος μεγάλων ΜΜΕ και της οικονομικής ελίτ της χώρας ίσως δεν επαρκούν για να κρατήσουν την Ελλάδα στον αγγλοαμερικάνικο ζυγό.

Ήδη προ του Μνημονίου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να αποδεχθούμε την κινεζική και ρωσική οικονομική βοήθεια που προσφερόταν τότε. Το γεγονός ότι η Κύπρος εν συνεχεία διασώθηκε με ρωσικά κεφάλαια (το 1/10 των κεφαλαίων που προσέφεραν στην Ελλάδα), χωρίς να αναγκαστεί να προχωρήσει στην ισοπέδωση της κοινωνίας και της αγοράς της, αποτελεί ένα «πολύ κακό προηγούμενο». Φανταστείτε τι μπορούν να σκέφτονται οι πολίτες σε κράτη όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αλλά ακολούθησαν διαφορετική συνταγή, η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς, αν αποσκοπούσε στην οικονομική «σωτηρία» τους…

Στις ΗΠΑ με απλά λόγια φοβούνται ότι η προϊούσα αποσύνθεση στο εσωτερικό ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, όπως το γνωρίζουμε μετά τον Β’ΠΠ, θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάδειξη ηγεσιών, πολύ περισσότερο «ανοικτών» σε «γενική συνεννόηση» με την Ρωσία, ή να αλλάξει η σχέση με την ευρώπη και να γίνει πιό πολιτική ενισχύοντας την απεξάρτηση της.

Πολύ πιθανον οι ΗΠΑ να έχουν έτοιμο «PLan B» για την Ελλάδα σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω. Ομως θα πρέπει πρώτα να τα βρουν όχι απλως με το ΔΝΤ, που πρέπει να παραμείνει ως κάρφος στην ευρώπη, αλλά κυρίως με τους γαλλογερμανούς  Το σχέδιο Βήτα των αμερικάνων μπορεί να είναι χαραγμένο από καιρό σε πολιτικό και αμυντικό επίπεδο.  Το οικονομικό επιφυλάσσει εκπλήξεις δυσάρεστες, ή και ευχάριστες, ακόμη δεν ξέρουμε.

Η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη, ειδικά τώρα που η Τουρκία έχει πλήρως αυτονομηθεί και η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη των χωρών με υψηλά ενεργειακά αποθέματα, χωρις ηγεσία να διαπραγματευθεί το παραμικρό. A «peace of cake» !  Αδυνατον να την εγκαταλείψεις. ))

Μιά φτηνή λύση  θα ήταν να μας εγκαταλείψει το ΔΝΤ και να μας αναλάβει το αμερικανικό πεντάγωνο με τη βοήθεια του Ισραήλ. Ομως για κάτι τόσο εντυπωσιακό χρειάζεται πρόσχημα, μια στρατιωτική επέμβαση ίσως που τις έχουν πρόχειρες …

Το πρώτο βίντεο ήταν απο αμερικανικής πλευράς, πως οι «σύμμαχοι» βλέπουν τα πράματα. Από ελληνικής πλευράς η τραγωδία έχει ως ακολούθως.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s