ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ(KATAΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ)


 ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ (ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ

Σήμερα είναι φανερό ότι άλλο περίμεναν οι αγορές. Απώλειες σημειώνονται την επαύριο της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, γεγονός που πιθανόν να οφείλεται στο ότι η συμφωνία ήταν προεξοφλημένη, όχι όμως οι εφιαλτικές προβλέψεις του ΔΝΤ για το "worst case scenario" για την Ελλάδα.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ!

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΜΑΣ

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Η «Συμφωνία του πέους» ειναι πρώτα μια πολιτική συμφωνία. Σηματοδοτεί κορυφαία πολιτική επιλογή που καθυστερεί την εφαρμογή της οικονομικής διαδικασίας.  Μας πήγαιναν, η τριμερής των δανειστών μας και οι τράπεζες, σε κήρυξη χρεωκοπίας εντός του ευρώ με ατέρμονες διαπραγματεύσεις και διαφωνιες.  Παρενέβησαν οι αμερικάνοι χθες το ξημέρωμα και επεβαλαν την αλλαγή πορείας, την ολοκλήρωση των συνομιλιών «εντός της ημέρας» επικαλούμενοι τις γεωστρατηγικές ανησυχίες τους. Ξεκινούν τώρα μεγάλη σύγκρουση, πολύ πιθανόν Γ’ ΠΠ και δεν θέλουν να αναλάβουν το παραμικρό ρίσκο να απομακρυνθεί η ελλαδάρα απ’ τον ζυγό της Δύσης. 

Οι ευρωπαίοι συναίνεσαν εύκολα στην καθυστέρηση των σχεδίων γνωρίζοντας απ’ τις πρόσφατες προσπάθειες ανεξαρτητοποίησης τους ότι η ηγεσία των Μίζενς αμερικανοτσολιάδων της Αθήνας αποκλείεται να κάνει το βήμα προς διαφοροποίηση των συμμαχιών που δεν έκανε ο κωστάκης με τον Πούτιν στο πλευρό του.  Γι αυτό άλλωστε μας δείχνουν τέτοιο «άχτι», αρνούμενοι πάντα, ειδικά οι γερμαναράδες, να ξεχωρίσουν τους προδότες που βρίσκονται στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου, από τον ελληνικό λαό.  Είναι φανερό ότι δεν βρισκόμαστε σε μιά γυάλα απομονωμένοι με την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στην υλοποίηση του «πειράματος» εξόντωσης μας, αλλά υπό παρακολούθηση ον λάϊν ….

Τα επόμενα συνεπώς βήματα αναμένεται να αφορούν σε ενίσχυση του κατοχικου συστήματος που σε κάποιους (στους αμερικάνους δλδ. που έχουν την εδώ εποπτεία) φάνηκε επισφαλές. Η ομαλή πορεία γι αυτό, γιατί υπάρχει και η παγίωση της «ανωμαλίας» (=έκτακτα μέτρα), ειναι «εκλογές», για κυβέρνηση ευρείας «συναίνεσης» με βάση τον άξονα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και διεύρυνση του διωγμού σε όσους αντέχουν-κρύβονται με δυό δεκάρες και περιμένουν, με περαιτέρω «χτίσιμο» του αστυνομικού κράτους.

Η «ανωμαλία» που μόλις ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Απρόσωπο δεν θέτει περιθωρια παρερμνηνείας. «Πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ήταν και παραμένει να φέρουν εις πέρας τη συμφωνία. Εκλογές θα προκηρυχθούν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της σύμφωνίας, αλλά μην ψάχνετε την ημερομηνία. Μπορεί να πέσουμε όλοι έξω»!

«Οταν επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, μετά κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή για την προκήρυξη των εκλογών».

Η συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας προβλέπει τη δανειοδότηση της Ελλάδας με 130 δισ. ευρώ μέχρι το 2015 και τη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ μέσω του PSI. Παράλληλα όμως, θέτει μια σειρά από υποχρεώσεις στην Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν τους μοχλούς πιέσεων και εκβίασης του άμεσου μέλλοντός μας. Είναι δηλαδή ένα «δυναμικό» πλαίσιο κι όχι κανόνες δικαίου που αποκρυσταλώνουν συσχετισμούς. Είπαμε και ξαναλέμε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην Προδοσία των ΑΛΗΤ κι ας λένε το αντίθετο κάθε τρεις και λίγο για να κοροϊδέψουν τον ευήθη τηλεθεατή.

«Για την αποπληρωμή του χρέους θα υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός, κατοχυρωμένος με διάταξη από το ελληνικό Σύνταγμα», λέει  ο Σκάϊ.  Αυτό λοιπόν φαίνεται να είναι το επομενο μέτωπο όπου πάλι θα επιβληθεί  η συντριβή του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, οι περιορισμοί και οι υποχρεώσεις που τίθενται στην Ελλάδα είναι οι εξής:

* Δημιουργία Ειδικού Κλειστού Λογαριασμού. Σε αυτόν τον λογαριασμό θα κατατίθενται τα χρήματα τα οποία θα προορίζονται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

* Συνταγματική Πρόβλεψη για την αποπληρωμή του χρέους κατά προτεραιότητα. Αυτό αναμένεται να γίνει στην μεθεπόμενη Βουλή, η οποία θα πρέπει να είναι Αναθεωρητική.

* Προαπαιτούμενες Ενέργειες. Ψήφιση από τη Βουλή όλων των λεγόμενων Προαπαιτούμενων ενεργειών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

* Αυστηρότερη επιτήρηση της πορείας του Νέου Προγράμματος. Οι εταίροι δεν μιλούν για επιτροπεία πλέον, αλλά για μόνιμη παρουσία των κλιμακίων της Τρόικα στην Ελλάδα.

* Μόνιμος Γραμματέας Φορολογίας. Τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα για την παρακολούθηση των φορολογικών υποθέσεων.

* Αγγλικό Δίκαιο. Το δίκαιο των νέων ομολόγων θα είναι το Αγγλικό.

Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής τoυ IIF, Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, χαιρέτισαν τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα οδηγήσει στη μείωση του χρέους κατά 107 δισ. ευρώ (δηλαδή στο 50% του ελληνικού ΑΕΠ το 2011) και επιπλέον μειώνει τις ανάγκες αναχρηματοδότησης κατά 150 δισ. ευρώ έως το 2020.

Παράλληλα, στο κούρεμα θα συμμετάσχει κατά ένα μικρό ποσοστό και η ΕΚΤ η οποία θα διανείμει στις Κεντρικές Τράπεζες τα κέρδη που έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα από τα ελληνικά ομόλογα.

ΔΝΤ : WORST CASE SENARIO

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s