ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΚΑΙ ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ(Επανάληψη-υπενθύμιση για τις ρίζες της προδοΣΙΑ’ς !

Ο Νίκος Δήμου άνοιξε δρόμους για την καταιγίδα του ανθελληνισμού. Ωρα τώρα για διεθνή αναγνώριση και μάλιστα εν τοις πράγμασι !… ))

STOP ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ»

Το Αρχέτυπο του νεογενιτσαρισμού βγήκε απ΄ τις ναφθαλίνες της παραδοξολογίας της προπερασμένης δεκαετίας προς χρήση στο εξωτερικό. Κατέστει σαφές  από τις ανήσυχες αντιδράσεις της ευρωπαϊκής γνώμης  πως έχουν χάσει συνέχειες ως προς την πραχτώρικη αποδόμηση μας – τους τη φύλαγαν μυστική τόσα χρόνια ! – και επιδεικνύουν αστοχο φιλελληνισμό που μπορεί να καταστεί επικίνδυνος για όλους….

Με καθυστέρηση δεκαετιών και σίγουρα υπό την πίεση της επικαιρότητας κυκλοφόρησε στα γερμανικά το αιχμηρό εγχειρίδιο νεοελληνικής «αυτογνωσίας» του Νίκου Δήμου «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας».

Από τα μέσα του 2010 είχαμε διαπιστώσει στη Γερμανία μια εξαιρετική περιέργεια για λογοτεχνικές φωνές από την Αθήνα που θα εξιχνίαζαν το μυστικό της ελληνικής δυστυχίας, που θα βοηθούσαν στην εξήγηση του ελληνικού γρίφου. Γι’ αυτό η γερμανική κριτική ανακάλυψε στο 11ο Φεστιβάλ Ποίησης του Βερολίνου τον ρωμαλέο ποιητή Jazra Khaleed, τη στριγκή φωνή ενός Έλληνα ποιητή με τσετσενικές ρίζες που καλεί σε εξέγερση τους κοινωνικά δυναστευόμενους, γι’ αυτό η γερμανική κριτική θαύμασε ένα τομίδιο με σάτιρες του Εμμανουήλ Ροΐδη που εκδόθηκε με τίτλο Ο σύζυγος το μανθάνει τελευταίος, κείμενα από την προϊστορία της ελληνικής κακοδαιμονίας. Τώρα ήρθε η σειρά του Νίκου Δήμου.   Το αντίθετο μιας τιμώμενης χώρας

Η Ελλάδα στη Φραγκφούρτη   Η αειθαλής συλλογή αφορισμών του Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας, αυτό το αφοπλιστικό εγχειρίδιο νεοελληνικής αυτογνωσίας, μόλις κυκλοφόρησε στα γερμανικά από τον καλό εκδοτικό οίκο του Μονάχου Antje Kunstmann. Το 2001, όταν η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης και οι οίκοι διαγωνίζονταν ποιος θα παρουσιάσει τον καλύτερο Έλληνα συγγραφέα που θα συναρπάσει το κοινό, ο Kunstmann είχε εκδώσει το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, αλλά δεν συνάρπασε το κοινό κι έτσι οι ελληνικές φιλοδοξίες του οίκου κάμφθηκαν (σσ. αυτό το βιβλίο ξεπερνά τους γερμανούς, είναι άλλη ποιότητα που όμως έγινε αντιληπτή και ξετρέλανε τους γάλλους)….

Ποιος ενδιαφερόταν τότε για τους πικρούς αφορισμούς του Δήμου, μάλλον θα χάλαγαν τη μαγιά μιας τιμώμενης χώρας. Δέκα και πλέον χρόνια μετά η Ελλάδα είναι χονδρικά το αντίθετο μιας τιμώμενης χώρας και η στυφή επικαιρότητα χρειάζεται το βιβλίο του Νίκου Δήμου με την αμείλικτη κριτική για την ελληνική πολιτεία, την εκκλησία, την οικονομία, τη νοοτροπία.   Κόλαφοι και θωπείες

Η γερμανική έκδοση του «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας»   Πριν από 35 χρόνια καταβροχθίσαμε αυτό το σημαντικό βιβλίο με τη συναίσθηση ότι επρόκειτο για μια ανατομία της ελληνικής κοινωνίας. 35 χρόνια μετά φοβούμαστε ότι τη γερμανική του μετάφραση θα καταβροχθίσουν πολλοί αναγνώστες σαν επικύρωση μιας ήδη αποφασισμένης καταδίκης. Κι έτσι αυτό το έργο που ήταν τότε στην Ελλάδα κόλαφος της ακρισίας μπορεί τώρα να μετατραπεί σε θωπεία της εύκολης κρίσης. Το βιβλίο του Νίκου Δήμου το παρέλαβαν ήδη και το προέβαλαν όχι οι κριτικοί Βιβλίου των μεγάλων εφημερίδων αλλά οι αρμόδιοι για την Ελλάδα ανταποκριτές (ΣΣ. κατευθύνθηκε δηλαδή στους αρμόδιους προπαγάνδας για να ενισχύσει το οπλοστάσιο τους εναντίον του ελληνισμού ) ….

Σπύρος Μοσκόβου DW.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. Οσοι έχουν ζήσει σε οργανωμένες κοινωνίες στο εξωτερικό γνωρίζουν πως αντιμετωπίζονται εκεί περιπτώσεις σαν εκείνη του Νίκου Δήμου.  Είναι καθαρά υπόθεση υπηρεσιών ασφάλειας του κράτους η κοινωνική και επαγγελματική αποδόμησή τέτοιων υπονομευτών και η κατάληξη είναι η διαπόμπευση προκειμένου να μην εύρουν μιμητές και φτιαχτεί κατάσταση σαν αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα…. Αντιθέτως στην ελλαδάρα που ποτέ δεν χαλάμε το χατήρι της Πρεσβείας υπήρξαν κι άλλοι,  όταν επιβεβαιώθηκε η ατιμωρησία κι άλλοι που μετά, όταν άρχισε να βγαίνει ψωμί και παντεσπάνι για πολλούς από τα μήντια και τα παν/μια, πύκνωσαν τις γραμμές του μίσους προς τον ελληνικό λαό…

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s