ΟΙ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ: «ΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΚΥΡΙΕΣ»

 ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

USA ΝΥΣΤΕΡΙ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ Ο …»ΣΕΞΙΣΜΟΣ» !

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ : «Eπειδή δεν υπαρχει προσφώνηση για τον «άγαμο άντρα»

Την κατάργηση της λέξης «δεσποινίς» (mademoiselle) από όλα τα δημόσια έγγραφα της χώρας αποφάσισε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν λες κι αυτό είναι τώρα το πρόβλημά τους…  «Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης δεν είναι απαραίτητη, καθότι κάνει αναφορά στην οικογενειακή κατάσταση μιας γυναίκας» αναφέρει ο γάλλος Πρωθυπουργός στο υπόμνημα που έστειλε σε όλες τις… δημόσιες υπηρεσίες.
Με την εξέλιξη αυτή απαλείφεται ένα κατάλοιπο του παρελθόντος με «προσβλητικό και σεξιστικό περιεχόμενο»(….!!!???), σύμφωνα με τους εισηγητές του μέτρου.
Εως σήμερα, οι Γαλλίδες αποκάλυπταν την οικογενειακή τους κατάσταση χρησιμοποιώντας τους όρους «madame» («κυρία», για τις παντρεμένες) ή «mademoiselle» («δεσποινίς», για τις ανύπαντρες) ενώ ένας άνδρας αναφέρεται αποκλειστικά ως «monsieur» («κύριος»), ανεξαρτήτως από το αν είναι ή όχι παντρεμένος, γεγονός που θεωρήθηκε διάκριση κατά των γυναικών.
Οι φεμινιστικές οργανώσεις χαιρέτισαν την απόφαση ως «νίκη στη μάχη ενάντια σε μια κοινωνία κυριαρχούμενη από τους άνδρες».
Ωστόσο ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για μια «ανούσια νίκη της πολιτικής ορθότητας» αλαμερικέν στη γαλλική κοινωνία. Ως διοικητικό μέτρο μπορεί να στέκει όμως η προπαγάνδα που επιβλήθηκε από τα κουρελομήντια είναι γελοία. «Δεν είναι της αρμοδιότητας του κράτους τι θα λέμε και πως θα το λέμε»,  αποφάνθηκε ο σατυρικός τύπος.

Η προπαγανδιστική επίθεση εντάσεται στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές. Η καθεστωτική φεμινιστική της προέλευση της είναι ευθέως ύποπτη.   «Δεν έχουμε στη γλώσσα μας μία αντίστοιχη προσφώνηση που να σημαίνει «άγαμος άντρας», οπότε βρίσκω την απόφαση σωστή», τόνισε η Μαγκαλί Ντε Αάς, εκπρόσωπος της φεμινιστικής οργάνωσης «Osez Le Feminisme!» («Τολμώ να είμαι φεμινίστρια»), η οποία πίεσε δήθεν την κυβέρνηση στη λήψη της σχετικής απόφασης.  (ΣΣ. Ψευτομενιστρίες-πρακτώρισες σε αμερικανόπνευστη ΜΚΟ).
Η γαλλική πόλη Ρεν είχε εγκαταλείψει τη λέξη «mademoiselle» ήδη από το 2007, ενώ και η πόλη Σεσόν-Σεβίν «απαγόρευσε»(…)))  πριν από λίγες εβδομάδες, με εντολή του δημάρχου της, την χρήση της λέξης (ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΑΛΑΚΕΣ).
Η λέξη «mademoiselle» προέρχεται από την λέξη «demoiselle» (άγαμη γυναίκα), η οποία χρησιμοποιείτο ως τίτλος ευγενείας στην προ-επαναστατική Γαλλία και επικράτησε στη διάρκεια της Ναπολεόντειας εποχής.
Αυτή η διάκριση έχει πάψει να υφίσταται σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου. Ήδη οι Γερμανοί έχουν «αποχαιρετήσει» από το 1972 τις δεσποινίδες (ήτοι, την προσφώνηση «Fräulein»), ενώ και στα αγγλικά η αντίστοιχη λέξη («miss») υποχωρεί από το καθημερινό λεξιλόγιο των Βρετανών, των Αμερικανών και άλλων αγγλόφωνων λαών.
Ο δε ανελλήνιστος μεταφραστής τελειώνει με το αμίμητο. Το ίδιο …συμβαίνει και στην χώρα μας, όπου ο όρος δεσποινίς έχει ουσιαστικά τεθεί σε αχρηστία.

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΟΙ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

 1. Μάνια

  Προσπαθώ να βρω το βίντεο της συνέντευξης του Rockfeller στον Aaron Russo με ελληνικούς υπότιτλους,οπου του εξηγεί οτι το κινημα του φεμινισμού είναι δικό τους δημιούργημα.
  Σ¨αυτό που βρήκα λεει ο ιδιος ο Ρουσο τι του είπε ο Ροκφελλερ.

  ΟΙ Ροκφελλερ χρηματοδοτουν φεμινιστικές οργανώσεις.
  Τελικά συνειδητοποιήσα οτι η έχθρα μεταξυ ελληνισμού- σιωνισμού εγγειται στο οτι εμεις εκπροσωπούμε το φυσικό,το ομορφο, το υγιές,την αρετή ενω αυτοί τ΄αντίθετα τ΄ άφυσικο,τ΄ άσχημο, τ΄ ανώμαλο ..
  ΚΑΙ αντίστοιχα οσοι ασπάζονται τον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s