ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


«Λουκέτο» στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων

«Λουκέτο» στον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων

 ΞΕΚΙΝΟΥΝ

ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ 

Η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων.

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργείται οριστικά στις 31-3-2012.

Ενόψει της κατάργησης προτείνουμε στους συνεργάτες βιβλιοπώλες, που έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, εντός δέκα ημερών, να προβούν σε νέα παραγγελία βιβλίων ισόποση του πιστωτικού τους (εκκαθάριση του λογαριασμού τους με τον ΟΕΔΒ) διότι η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων από τον ΟΕΔΒ είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με ανακοίνωση που εξεδωσε την Κυριακή(…)  η παλιοβρώμα αποφαίνεται ότι «ο χώρος της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από ασφάλεια, ηρεμία, στήριξη και, φυσικά, αναδιοργάνωση και μεταρρύθμιση. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών επαρκεί για να μην υπάρχουν κενά σε τάξεις, με τον παιδαγωγικά σωστό αριθμό μαθητών, χωρίς αυξήσεις. Το μεγάλο σχέδιο των συγχωνεύσεων ολοκληρώθηκε το 2011 με θετικά αποτελέσματα παρά τις κασσάνδρειες προβλέψεις».

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει τον κομβικό ρόλο της ηλεκτρονικής κάρτας των σχολείων στην αναδιοργάνωση και σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις για την αξιοποίηση δασκάλων και καθηγητών και στις δύο βαθμίδες και με αντικειμενικά κριτήρια για τις αποσπάσεις και μεταθέσεις.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου ήταν το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, με τίτλο «Λουκέτο στα σχολεία – τέλος στις προσλήψεις αναπληρωτών» και υπέρτιτλο «το Μνημόνιο Νο2 συνθλίβει το εκπαιδευτικό σύστημα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «τσεκούρι» από το ΔΝΤ σε κονδύλι 24 εκατ. ευρώ για την επόμενη σχολική χρονιά εκμηδενίζει τους -20.000 φέτος- αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν διορισμοί μονίμων.

Το υπουργείο Παιδείας… φιλοδοξεί να καλύψει τα κενά με σαρωτικές συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αύξηση αριθμού μαθητών στις τάξεις και ωραρίου διδασκόντων»,

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s