ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 17.00 GMT


«Η πτώχευση της Ελλάδας είναι δυνατή από αύριο»

Σε δραματική κατάσταση έχουν βρεθεί τις τελευταίες ώρες τα πάντα γύρω από την Ελλάδα. Η ομάδα κατόχων ελληνικών κρατικών ομολόγων απαίτησε σήμερα από τη Διεθνή Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association, ISDA) να εκδώσει πόρισμα για το καθεστώς αυτών των κινητών αξιών.

Η απόφαση της ISDA πρέπει να εκδοθεί όχι αργότερα από τις 17.00 GMT (ώρα Γκρίνουιτς) την Τετάρτη. Δεν αποκλείεται ότι αύριο η Ελλάδα μπορεί ήδη να κηρυχτεί ευρισκόμενη σε κατάσταση χρεοκοπίας (αθέτησης υποχρεώσεων). Σε τέτοια περίπτωση η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, γιατί κανείς δεν ξέρει ακριβώς, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων και πόσα κατέχουν, γράφει η «Φωνή της Ρωσίας».

Διακόπτει προσωρινά την αποδοχή ελληνικών ομολογιακών τίτλων ως εγγύηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  μετά την υποβάθμιση της χώρας στην κατηγορία «Selective Default» (επιλεκτική χρεοκοπία) από τη Standard & Poor’s.

Ο οίκος αξιολόγησης αντέδρασε χθες στην έναρξη της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, υποβαθμίζοντας το ελληνικό αξιόχρεο στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Ως αποτέλεσμα, ουδείς ελληνικός τίτλος χρέους μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ελληνικές τράπεζες, ως εγγύηση προς την ΕΚΤ κατά τις διαδικασίες αναχρηματοδότησης που διενεργεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με απώλειες 3,11% κινείται ο γενικός δείκτης και στις 726 μονάδες – Στα 39,1 εκατ. τα τμχ που έχουν διακινηθεί,

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s