Η ΡΩΣΙΑ ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με το δυτικό Τύπο

«ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

«ΠΟΥΤΙΝΟΛΑΤΡΕΙΑ» ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

«Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψουμε μια ένοπλη σύρραξη είτε στο Ιράν είτε γύρω από το Ιράν», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε συνέντευξη του. Για τη Συρία είπε ότι «δεν επιτρέπεται να συμβεί ότι συνέβηκε στη Λιβύη».  Ως προς δε τις εκλογές μεθαύριο όπου αναμένεται ευρεία νίκη,  θεωρεί ότι θα σημάνουν περαιτέρω φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος, επειδή αποτελεί  «θετικό φαινόμενο η δραστηριοποίηση των αντιπολιτευόμενων απόψεων στην Ρωσία. Αυτό σημαίνει, πως οι αρχές πρέπει να αντιδρούν ενεργώς για ό,τι συμβαίνει στην χώρα, στις διαθέσεις των ανθρώπων και να απαντούν στις απαιτήσεις τους», τόνισε ο Πούτιν.  Οι απόψεις αυτές και η εκμηδένιση ουσιαστικά της επιθετικής προπαγάνδας στη Δύση έχουν προκαλέσει υπερ του Βλαδίμηρου (…))) κινητοποίηση των ρώσων μέσα και έξω, παντού όπου ψηφίζει ο ρωσικός λαός. Επίσης έχει καταφανώς βελτιωθεί η οικονομικη κατάσταση της κοινωνιας τους ενώ έδειξαν να αποτυγχάνουν οι δυτικοί να προκαλέσουν πορτοκαλί, όχι επανάσταση, ούτε καν διείσδυση… Εδώ και λίγα χρόνια διεξάγεται στην αχανή χώρα  ένας πόλεμος κατά της διαφθοράς με όλα τα μέσα και οι αρχές εμφανίζονται αποφασισμένες, γεγονός που προκαλεί το γενικό σεβασμό.
Ο πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κορυφαίων ξένων εντύπων.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαν προσκληθεί οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εφημερίδων – της ιαπωνικής «Ασάχι Σιμπούν», της γαλλικής «Μοντ», της ιταλικής «Ρεπούμπλικα», της βρετανικής «Τάιμς», της γερμανικής «Χάντελσμπλατ» και της Καναδικής «Γκλομπ εντ Μέιλ».

Το μεγαλύτερο μέρος των ερωτήσεων αφορούσε την προεκλογική εκστρατεία και τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι συνηθισμένο φαινόμενο για όλο τον κόσμο.

«Η προσοχή των επικριτών επικεντρώνεται στις ενέργειες των κρατικών Αρχών. Οι δομές εξουσίας πρέπει να αντιδρούν ζωηρά σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα, στις διαθέσεις του λαού και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Η διαμορφωμένη κατάσταση καθιστά την ίδια την εξουσία πιό βιώσιμη και ικανή για δράση και προκαλεί την ανάγκη σκέψης και αναζήτησης λύσεων».

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Μοντ» Σίλβι Κάουφμαν ερώτησε τον υποψήφιο Πρόεδρο γιατί δεν συμμετέχει στις τηλεμαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε ότι προτιμά τα έμπρακτα έργα, από τις προεκλογικές υποσχέσεις.

«Σέβομαι όλους τους ομόλογούς μου – υποψηφίους. Τους ξέρω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω τα προγράμματά τους. Όταν οι άνθρωποι στη διάρκεια πολλών χρόνων βρίσκονται στην αντιπολίτευση, φυσικά, επικρίνουν την εξουσία και υπόσχονται πολλά. Στα άρθρα μου και εγώ προτείνω μιά σειρά βήματα στην οικονομία, στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της δημογραφικής πολιτικής. Δεν είναι ευχάριστο πράγμα να συζητάς στο φόντο των λαϊκίστικων υποσχέσεων. Εκτός αυτού ο νόμος επιτρέπει τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των εκπροσώπων των υποψηφίων».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε για άλλη μιά φορά το θέμα σχετικά με το ότι σε περίπτωση νίκης του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα καταλάβει τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Και είπε ότι αυτό είχε δηλωθεί ξεκάθαρα πέρυσι. Τα κύρια κριτήρια της πρότασης του Πούτιν σαν υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα ήταν η υψηλότερη δημοτικότητά του και τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της κυβέρνησης.

Απαντώντας στην ερώτηση του αρχισυντάκτη της «Τάιμς» Τζέιμς Χάρντινγκ σχετικά με τη θέση της Ρωσίας έναντι της κατάστασης στη Συρία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι σήμερα ο κύριος στόχος είναι να πειστούν τα αντιμαχόμενα μέρη να παρακαθίσουν στο «τραπέζι των συνομιλιών». Και πρέπει να σημειωθεί, είπε ο πρωθυπουργός, ότι έξω από τη Συρία η κοινή γνώμη συχνά δεν παίρνει εντελώς ακριβείς πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων.

Οι άνθρωποι βλέπουν με τα μάτια σας ό,τι συμβαίνει στη Συρία. Και λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε στη Συρία και να δουν τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Προσπαθούμε να καθοδηγούμαστε από ό,τι συμβαίνει εκεί στην πραγματικότητα. Εκεί μαίνεται ένοπλη εμφύλια σύγκρουση. Και ο στόχος μας είναι η επίτευξη πανσυριακής συμφιλίωσης. Δεν επιτρέπεται να συμβεί εκεί ό,τι συνέβηκε στη Λιβύη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα κάνει παν το δυνατό για την αποτροπή τυχόν πολεμικής σύγκρουσης στο Ιράν. Γιατί θα έχει αρνητικές συνέπειες και για τη Ρωσία, και για πολλές άλλες χώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Γράψαμε Βλαδίμηρος προσθέτοντας (…)))) . Τούτο σημαίνει ότι πολύ καλό πράγμα ειναι οι φιλίες ανάμεσα στους λαούς και στα κράτη, αλλά εμείς έχουμε τα δικά μας συμφέροντα και γι αυτά οφείλουμε να νοιαζόμαστε. Οι εκδηλώσεις ραγιαδισμού είτε προς τη Δύση, είτε προς την Ανατολή δεν βοηθούν σε κάτι, αντιθέτως αυτό πληρώνουμε τώρα. Γιατί η διαφθορά παντρεύεται με την εθελοδουλεία για να «γίνουν οι δουλειές» και αυτό είναι το έργο που ζούμε σήμερα. Τα συμφέροντα μας και εκείνα της ρωσίας συμβαδίζουν σε μια μεγάλη έκταση αυτή την εποχή όπως και σε σχεδόν όλες τις προηγούμενες στιγμές της ιστορίας μας. Πιστεύουμε δε ότι ο διάλογος ανάμεσά μας σε θέματα δημοκρατίας και εμπέδωσης θεσμών σε και κοινωνία, αλλά και στην οικονομία, είναι επίκαιρος όσο ποτέ…. Εχουμε δε κι εμείς, ως έθνος και λαός πολλά να προσφέρουμε στους ρώσους όπως  κάναμε ως άτομα κυρίως, σε μεγάλες περιόδους κατά το παρελθόν….

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s