ΤΟ «Κ»ΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ


Προσοχή δεν είναι πλάκα!

ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ?

ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! 

Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.

Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.
Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.
Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών.
Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.

Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.

πήγη:kke.gr

Σχόλιο: Το ΚΚΕ το έχει αποφασίσει  και το διαλαλεί ότι ο χειραφετημένος ενεργός  πολίτης είναι ταξικός εχθρός στο βαθμό που δεν κάθεται άπρακτος να εξαθλιωθεί να πεινάσει και να επαναστατήσει…!

Δεν βγαίνει το σενάριο δηλαδή, πώς να το κάνουμε…

Από http://papaioannou.wordpress.com/

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ποιός εμποδίζει το «Κ»ΚΕ με τα τόσα άξια στελέχη να μπεί να κολυμπήσει μέσα στο λαό, στο «κίνημα της πατάτας» εδω? Με τη διάλυση που επικρατει μπορεί εύκολα να το στρέψει όπως αρμόζει,  εντασοντάς το σε μια πολιτική στρατηγική για την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος ?  Θα μου πεις, θα έπρεπε να προϋπάρχει τέτοια στρατηγική για να βγεί το Κάπα από τα εισαγωγικά και να …κολυμπήσει !

Ακριβώς αυτόν τον ρόλο αντί για τον Περισό,  έχουν αναλάβει τα κουραδοκάναλα που τρέξαν στις πατάτες γιατί, εννοείται, κατ’ αρχήν το θέμα έχει εικόνα. Μετά, αφού «ανεβάσουν» το θέμα και τρέχουν όλοι να το δούν, θα το στρέψουν οι νταβάδες όπου θέλουν θα το καταπνίξουν αν γίνεται επικίνδυνο, θα το καταστείλουν αιτιολογώντας την καταστολή κ.α. πολλά απ’ τα οποία το «Κ»ΚΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ… 

2 Σχόλια

Filed under Uncategorized

2 responses to “ΤΟ «Κ»ΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

  1. http://skopelos-news.blogspot.com/2012/03/blog-post_8775.html «κίνημα της πατάτας» ακούστε λοιπόν και την άλλη πλευρά (ηχητικό)

  2. Και ποιός σας είπε ότι αυτό που λέτε στο μπλόγκι σας – «ΣΟΚ έρευνα που κάναμε έδειξε άπατη με της πατάτες των παραγωγών αφου η αγορά Αθηνών της πουλάει 0,14 λεπτά και όχι 0,25λεπτα δείτε της τιμές
    Η ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ» – συνιστά «άλλη πλευρά» ??? Η ακόμα απο που φαίνεται ότι αυτό που λέτε είναι το κεντρικό ζήτημα ?? Και ποιός ασχολείται με τι συνέβαινε στην αγορά της πατάτας ?? Πόλεμο στην κοινή λογική και στην αντίληψη του ελληνικού λαού φαίνεται να κάνετε…. Ακριβώς όπως τα κουραδοκάναλα, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ επιχειρείτε…
    ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ και σ’ αυτό είσαστε ανύπαρκτοι απ’ τους αγώνες και από τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Στο τέλος ξύπνησε κι ο Τσίπρας κι ο Κουβέλης και δηλωσαν αλληλέγγυη επειδή ακριβώς το «Κ»ΚΕ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ !
    Και η δική μας απάντηση στο πελώριο ΓΙΑΤΙ είναι ότι η ηγεσία του Κόμματος είναι βαθιά χωμένη στη Διαπλοκή και δεν φέρνει απαντήσεις γιατί η ηγεσία αυτή αποτελεί μέρος του προβλήματος. Για δε τους αριστερούς οι πουλημένες ηγεσίες ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του τόπου μας, σύντροφε… ))

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s