ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


«Οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα», λέει η ευρωπαίκή αριστερά.

Κανενός είδους νομιμοποιηση δεν έχουν τα εικονιζόμενα πολιτικά καθάρματα να υπογράψουν τέτοια συμφωνία για την Ελλάδα. Τέτοια Προδοσία και περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό δεν έχει ξαναματασυμβεί...Πολύ πιθανόν να μην χρειάζεται καν να περάσουν από δίκη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΥΡΩΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !

ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ «ΟΙΚΩΝ»

Ενας χαμός γίνεται στην ευρώπη από αντιδράσεις. Είκοσι πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη. Η Βρετανία και η Τσεχική Δημοκρατία αρνήθηκαν να το υπογράψουν..  Στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 12 κοινοβούλια. Η Ιρλανδία ανακοίνωσε αμέσως ότι το «νέο Μάαστριχτ» θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα.  

Εδώ δεν πήραν χαμπάρι ως προς τι προβλέπει … Βεβαίως και δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε να υπογράψει τέτοιες τερατώδεις δεσμεύσεις η κατοχική καμαρίλα του Παπαδήμιου με τη μηδενική πολιτική νομιμοποίηση. Πιθανόν όμως και να μην εφαρμοστεί ποτέ να γκρεμιστεί σαν πύργος απο τραπουλόχαρτα λόγω της επερχόμενης με βήμα ταχύ νέας κρίσης…

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι, ο νέος στόχος για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά. «Ο,τι είχαμε συμφωνήσει δεν ισχύει»!

Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο «λογικό» και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από αριθμό οικονομολόγων σημείωσε: «Το ποσοστό αυτό για το δημόσιο έλλειμμα, το οποίο θα υπάρχει στον προϋπολογισμό μας για το 2012, δεν θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους ηγέτες, δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω. Αυτή είναι μια απόφαση που παίρνουν οι Ισπανοί».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή του στόχου δεν θα έχει επακόλουθα στις αγορές ή στη δημοπράτηση ομολόγων της Ισπανίας, «καθώς η κυβέρνηση θα δείξει ότι κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αντιμετωπίζει θύελλα αντιδράσεων από την αρχή της εβδομάδας που ανακοίνωσε ότι το δημόσιο έλλειμμά της ανήλθε στο 8,5% του ΑΕΠ και όχι σε 6%, που ήταν το όριο που είχε θέσει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Εξαιτίας αυτού, οι στόχοι της Μαδρίτης για το 2012 και το 2013 φαινόταν αδύνατο να επιτευχθούν γιατί αντιπροσωπεύουν επιπρόσθετη προσπάθεια εξοικονόμησης 29 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2012, τα οποία θα έπρεπε να προστεθούν στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ της προσαρμογής που υιοθετήθηκε το Δεκέμβριο.

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο ζητά ο Ν.Χουντής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο Παπαδήμιος δεν νομιμοποιείται να ψηφίσει ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ.

«Να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της νέας Δημοσιονομικής Συνθήκης» ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχε καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε αυτό το τερατούργημα».

Όπως εξηγεί ο ίδιος η νέα συνθήκη χαράζει μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, «με ακραίο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, με περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και περιορισμό της κυριαρχίας των κρατών μελών».   Ειδικότερα, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής δήλωσε: «Είχαμε από νωρίς τονίσει ότι χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως ένα πειραματόζωο, για να δοκιμαστούν οι αντοχές των λαών της Ευρώπης. Η σημερινή απόφαση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.»

» Η νέα Δημοσιονομική Συνθήκη που υιοθετήθηκε σήμερα από τους ηγέτες των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ, χαράζει μια νέα ευρωπαϊκή πορεία, με ακραίο νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, με περικοπές μισθών, κατάργηση εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αλλά και περιορισμό της κυριαρχίας των κρατών μελών.»

» Προβλέπει νέα βάρη για τους εργαζόμενους, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, επιτήρηση της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής των ‘απείθαρχων’ κρατών μελών, με ποινές και κυρώσεις, όχι μόνο από τα θεσμικά όργανα, αλλά και από τα ισχυρά κράτη-μέλη της Ένωσης.»

» Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, δεν είχε καμία νομιμοποίηση να συναινέσει σε αυτό το τερατούργημα.»

«Αυτή η Συνθήκη χρειάζεται άμεσα να τεθεί υπ’ όψιν του ελληνικού λαού, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική βαρβαρότητα που έχουν σχεδιάσει για τους λαούς της Ευρώπης»

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s