ΨΕΜΜΑΤΑ BENY ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PSI


Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΑ:»ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ 3ο ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς το Μπένυ σε ότι λέει ?? Μπορεί να βασίζεται η οικονομία μιας χώρας στον απατεωνίστικο ...λόγο του περί διατεταγμένης λιτότητας ?? Με Παντελή Οικονόμου επί της εφαρμογής μέτρων στο εσωτερικό μπορούμε να μην έχουμε πόλεμο με τους δανειστές που απαιτούν μεταρρυθμίσεις??

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ή ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI»

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), δήλωσε ο ψεύταρος ο Μπένυ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες ότι θα πάνε σε παράταση του PSI, αν δεν θέλουν να την ολική χρεωκοπία.  

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών προέβη στη δήλωση αυτή σε μια προσπάθεια να εκβιάσει τους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+). «Με σχεδόν καθολική συμμετοχή στο PSI+ δεν είναι απαραίτητη η  ενεργοποίηση των CACs. Αλλά είμαστε έτομη να προχωρήσουμε στην  ενεργοποίησή τους αν αυτό κριθεί αναγκαίο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Kατά τον ΨΕΥΤΗ ΜΠΕΝΥ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο διάσωσης, μετά την ολοκλήρωση του PSI+, ενώ επισημαίνει πως θα αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των CDS και άρα το πιστωτικό γεγονός. Δεν υπάρχει Plan B» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη δημοιογράφο Nicole Itano. Αυτή είναι η κρίσιμη εβδομάδα, πρόσθεσε ο υπουργός.  ΤΡΙΧΕΣ !
Νωρίτερα είχε δημοσιευθεί το εξής από γερμανική πλευρά.»Δεν πρόλαβαν να φτάσουν τα δισεκατομμύρια από το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην Ελλάδα και ήδη έχει αρχίσει να γίνεται λόγος και για ένα τρίτο» γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel online.To Spiegel επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η τρόικα επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.»Δεν αποκλείεται τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα» βλέπουμε στη διαδικτυακή πύλη για ευρωπαϊκά θέματα EUobserver.com. Αυτο  αναφέρει ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάϊμαν σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην εφημερίδα Oesterreich, δήλωσε ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο βοήθειας τα επόμενα χρόνια, παρόλο που ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει την έγκριση του δεύτερου προγράμματος.
«Δεν θα εμπιστευόμουν κάποιον που υποστηρίζει ότι το τωρινό επίπεδο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αρκετό. Το αν είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί, θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά μετά από αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε σχετικά ο Αυστριακός Καγκελάριος.Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο δεν διαψεύστηκε από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος είπε και το Reuters μετάδωσε ότι οι όροι που αποφασίστηκαν για το κούρεμα του χρέους είναι …ευνοϊκοί και πως η Ελλάδα δεν θα διστάσει να αναγκάσει τους ομολογιούχους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενεργοποιώντας τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs).
«Όποιοι σκέφτονται ότι μπορεί να υπάρξει hold-out και να πληρωθεί το hold-out κάνουν λάθος», είπε ο Βενιζέλος. «Είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε (τα CACs). Δεν ξέρουμε αν θα χρειαστεί, αλλά είμαστε έτοιμοι».

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση χρεωκοπίας το κόστος έχει κοστολογηθεί σε 1 τρις ευρά από το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF)

ΑΔΕΔΥ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Τη ριζική διαφωνία της με το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων εκφράζει η ΑΔΕΔΥ και ζητά την εξαίρεσή τους, διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγές και κινητοποιήσεις. «Η ΑΔΕΔΥ θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων» τονίζει, καταγγέλλοντας κυβέρνηση και τρόικα ότι όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ταμεία από το PSI, αλλά «αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των… Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δισ. στις Τράπεζες».
Την ίδια στιγμή ερώτηση για την «ανεξήγητη εξαίρεση» κάποιων ομολόγων από τη διαδικασία του PSI, επιλογή που θα στοιχίσει στο Δημόσιο 4 δισ. ευρώ καταθέτει ο Δημ.Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ.
O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται ομόλογα από το «κούρεμα» για να ωφεληθούν οι τράπεζες και όχι τα φυσικά πρόσωπα ή τα ασφαλιστικά ταμεία!
Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτάει γιατί η κυβέρνηση αφού μπήκε στη λογική των εξαιρέσεων, δεν συμπεριέλαβε στην εξαίρεση από το «κούρεμα» τους ιδιώτες αποταμιευτές αλλά και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ποιες τράπεζες ευνοούνται από την προνομιακή αυτή μεταρρύθμιση και πόσο κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο.
Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν το έγκλημα σε βάρος της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
» Αφού για χρόνια καταλήστεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων χαρίζοντάς τα στις Τράπεζες και τους επιχειρηματίες, αφού χρησιμοποίησαν τα αποθεματικά για την ενίσχυση του χρηματιστηρίου και οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή δραματική κατάσταση, ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν τη χαριστική βολή στα αποθεματικά των Ταμείων και να τα οδηγήσουν σε διάλυση μέσα από το κούρεμα των ομολόγων.
» Η κυβέρνηση και η τρόικα όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων, που αποτελεί βασικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δις στις Τράπεζες.
» Τα αποθεματικά όμως των Ταμείων αποτελούν ιερή περιουσία των ασφαλισμένων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ζητήσει και ζητά την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων.
» Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα Δ.Σ. των Ταμείων να μην προχωρήσουν στο νέο έγκλημα σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων».
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «θα πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων. Στα πλαίσια αυτά επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων. Επίσης θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, στις 13.30 μπροστά στα γραφεία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ. (Όθωνος 10-Αθήνα), όπου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Ταμείου για να πάρει αποφάσεις για το παραπάνω θέμα.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s