ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ


Οι κερκυραίοι ανάστατοι, κοροϊδεύει και το «Κ»ΚΕ…

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!

 ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΑΠ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

Τρέχουν να εκποιήσουν πρώτο τον Ερημίτη!


Η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου ξεκινά με τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκποίηση του Ερημίτη, έκτασης εμβαδού περίπου 490 στρεμμάτων το οποίο αποτελεί σε μεγάλο μέρος του δασική έκταση και με μία μικρή φυσική λίμνη στο εσωτερικό του… Η αξιοποιήσιμη έκταση αποτιμάται από την κυβέρνηση σε περίπου 178.000 τ.μ. ενώ, last but not least όπως θα έλεγαν και οι δεκάδες Άγγλοι που έχουν ήδη ιδιοκτησίες πέριξ του χώρου, διαθέτει και μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725 μέτρα.
Πάρτε πάρτε! Εκεί πήρε και ο Rothschild!
Οι εγκέφαλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν φτιάξει μία ιστοσελίδα για το πωλητήριο του Ερημίτη που θυμίζει αγγελία ενοικίασης μεζονέτας στις Χρυσές Ευκαιρίες: γλαφυρή περιγραφή, φραγκάτοι γείτονες, υπόσχεση για κάθε διευκόλυνση από τους νυν ιδιοκτήτες για να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά και νομοθετικά εμπόδια για να το κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμα και προτάσεις για το πως θα μπορέσουν να το αξιοποιήσουν! Διαβάστε σχετικά: «Το ακίνητο είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βρίσκεται σε περιοχή της Κέρκυρας που δεν έχει μείνει ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτη. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις / υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής»
Πάρτε πάρτε! Ό,τι θέλετε, σας το κάνουμε!
Και το πιο εξωφρενικό και άηθες απ΄ όλα; «Το Ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διευκολύνει την αξιοποίηση και ανάπτυξη του ακινήτου»! Το μόνο που δεν λέει η μικρή αγγελία είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο θα δοκιμάσει να κάμψει την ισχυρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας του Κασσιωπιού και των φορέων της Κέρκυρας…
Πάρτε πάρτε! Έχει και τουρίστες, έχει και αεροδρόμιο!
Η ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης ιδιωτικής (sic) Περιουσίας του Δημοσίου* δεν σταματά εκεί: ως ένα κοινό μεσιτικό γραφείο, «προπαγανδίζει» και τα… πλεονεκτήματα της Κέρκυρας τα οποία οι κρατούντες, φαίνεται, ξέρουν μόνο να χρησιμοποιούν για να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία στην Κέρκυρα αλλά όχι για να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν υποδομές και υπηρεσίες. Λέει το Ταμείο: Ο Ερημίτης συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα, παραθαλάσσια έκταση που τοποθετείται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, που διαθέτει και διεθνή αερολιμένα». Και συνεχίζει: «Ο συνολικός αριθμός των ξένων τουριστών ξεπερνά τις 700.000 ετησίως. Η πλειοψηφία των τουριστών είναι Άγγλοι και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ρώσοι».
Ιδού παραδείγματα μικρών αγγελιών του ελληνικού δημοσίου
Θέλετε μερικά δείγματα ακόμα για το πως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες μέσω του «Ταμείου» (για να κάνουν ταμείο στις προσταγές της τρόικας) ορισμένα από τα προς ξεπούλημα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου; Όλα τα παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται στη βραχυπρόθεσμη λίστα της προς «αξιοποίηση» περιουσίας: – Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τελούν την κύρια ταχυδρομική υπηρεσία στην Ελληνική Αγορά έχοντας καταλάβει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και επιχειρησιακή ζωή της χώρας από το 1998. Τα ΕΛΤΑ παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και είναι μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης. Οι υπηρεσίες που παρέχουν περιλαμβάνουν ταχυδρόμηση επιστολών, δεμάτων, υπηρεσία αποστολής παγκοσμίως την επόμενη ημέρα, υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, επείγουσα ταχυδρόμηση και υπηρεσία πόρτα-πόρτα. – Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)Η ΕΛΠΕ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης και διανομής πετρελαίου στην Ελλάδα με αξιόλογη παρουσία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Λειτουργεί τρία διυλιστήρια στην νότια και βόρεια Ελλάδα που καλύπτουν περίπου το 70% της ικανότητας διύλισης της χώρας και ένα διυλιστήριο στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ας σημειωθεί, δε ότι ο Ερημίτης είναι πρώτος στην ιστοσελίδα και μάλιστα με μεγάλη φωτογραφία, την ώρα που έπονται τα ΕΛΤΑ, τα ΕΛΠΕ αλλά και ο ΟΠΑΠ.

*Αλήθεια, τι σημαίνει «ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου»; Είναι κάτι διαφορετικό από τη δημόσια περιουσία;

Από http://www.corfupress.com/news/

«Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ»…

Ανακοίνωση για την επικείμενη πώληση του Ερημίτη εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ. Στην οποία καλεί το λαό να αντισταθεί και να μην την επιτρέψει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το ξεπούλημα φιλέτων γης, υποδομών και προσοδοφόρων εταιριών προχωράει από την κυβέρνηση με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς.

Στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκε η ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όπου υπάρχει η αγγελία για την περιοχή Ερημίτη της Κασσιόπης και αμέσως μέλη και στελέχη των κομμάτων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου δήλωσαν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους.

Κάνουν λες και δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη της ιστοσελίδας εδώ και καιρό αλλά πολύ περισσότερο λες και δεν γνωρίζουν ότι στο Μνημόνιο 2 (σελ. 437) υπάρχει στην λίστα των ακινήτων προς αξιοποίηση ξεκάθαρα η περιοχή της Κασσιόπης. Τα κόμματά τους το ψήφισαν και τώρα δηλώνουν άγνοια. Κοροϊδεύουν για μία ακόμη φορά.

Το ξεπούλημα των δημόσιων εκτάσεων, των λιμανιών, των αεροδρομίων (όπου ήδη έχει συσταθεί σώμα εκτιμητών που θα υπολογίσει την τιμή του ξεπουλήματος), και των επιχειρήσεων γίνεται για την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Παλιότερα οι κυβερνήσεις υποστήριζαν ότι πούλαγαν τις επιχειρήσεις γιατί ήταν ζημιογόνες, τώρα πια έχουν αποκαλυφθεί ξεκάθαρα οι προθέσεις τους. Πουλάνε τα πάντα για να εξυπηρετήσουν και να δώσουν ανάσα στον καπιταλισμό που περνάει βαθιά κρίση.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις έγκαιρα, έφερε το θέμα της περιοχής Ερημίτη στη Βουλή, και είχε καλέσει τον Κερκυραϊκό λαό να αντισταθεί σε αυτέ τις μεθοδεύσεις που μόνο επιζήμιες θα είναι για τον τόπο μας.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κέρκυρας να βγάλει τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να μην επιτρέψει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, να σταματήσει τα μέτρα των Μνημονίων στην πράξη και να τιμωρήσει τα κόμματα της κυβέρνησης και με την πάλη του και με την ψήφο τους.

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

 1. Μάνια

  ΄@neotera
  Δίνουν κυριολεκτικά γη και υδωρ(πετρέλαια).
  ΑΛλά αυτο ηθελαν και οι περιούσιοι εξ΄αρχής.
  ‘Ερχεται η στιγμή της πραγματοποιήσεως του ονείρου τους.
  Η ευρωπαική εβραική ένωση και το ευρω ηταν το μέσο για μην αναγκαστουν να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους(δες Γιουγκοσλαβία, Ιρακ,Λιβυη)
  Το θέμα είναι οτι νεες δυναμεις(Ρωσία) και συμμαχιες αναδύονται ή μάλλον εχουν ηδη αναδυθει (ΒRΙCS), και το παγκοσμιο νταβαντζηλικη των περιουσιων με τις πλατες αλλων θα σταματησει.
  ΚΑι αντι οι δικοι μας οι προσκυνημένοι να κανουν εστω και τελευταια μια στροφη προς αυτες τις χωρες,οσο ακομα εχουμε την αξιοπρέπεια μας , τουλαχιστον οι λιγοτερο προδότες, βλέπε Σαμαρα ,
  καθιστουν μαλλον την Ελλαδα το τελευταίο θύμα της Νεας Ταξης Πραγματων ,που πλεον θα γίνει παλιά. .
  Η Συρία οπως φαίνεται την γλίτωσε.
  Δεν ξερω μ ετο Ιραν τι θα γίνει.
  ΙΣως εμμεσα οι παλαιοτεροι εχθροι μας Πέρσες μας σώσουν ακομα και αν δυστυχως χυθει αίμα.
  Αλλιως φοβάμαι οτι θα πέσουν τελικά όλοι-παλιες και νεες δυναμεις- ν΄αρπάξουν οτι μπορέσουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s