Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ


Λαβρόφ: Η Δύση πρέπει τώρα να καλέσει τις πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία σε διάλογο

«ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ

ΕΠΕΜΒΑΣΗ»!

«ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΦΑ» ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛΟΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Η Ρωσία με τον Αραβικό Σύνδεσμο εκπόνησαν κοινή θέση πέντε σημείων για τη Συρία

«Πρώτο σημειο, ο τερματισμός της βίας, από όπου και αν προέρχεται, δεύτερο, η δημιουργία απροκατάληπτου και ανεξάρτητου μηχανισμού παρακολούθησης της κατάστασης, τρίτο, καμία εξωτερική επέμβαση, τέταρτο, ανεμπόδιστη προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους τους Σύρους και τέλος πέμπτο, σταθερή υποστήριξη της αποστολής του Κόφι Ανάν με σκοπό την έναρξη πολιτικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης και όλων των ομάδων της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ το Σάββατο με το πέρας των συναντήσεών του με τους επικεφαλής των υπουργών Εξωτερικών του Συνδέσμου.
Η Ρωσία τάσσεται υπέρ του τερματισμού της βίας στη Συρία και καλεί σε πολιτικό διάλογο, δήλωσε ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας ενώπιον των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.
Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι φίλοι της Ρωσίας και αυτό, που συμβαίνει σε αυτές, επηρεάζει τη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια. Όπως είπε, η Ρωσία δεν τάσσεται υπέρ οποιασδήποτε από τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Η χώρα μου πάντοτε υποστήριζε τα δικαιώματα των ανθρώπων και την επιδίωξή τους για ελευθερία και ανάπτυξη», είπε ο Σ.Λαβρόφ.
Επίσης η Ρωσία τάσσεται υπέρ του πιο ενεργού ρόλου του κουαρτέτου των μεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή.
Το «κουαρτέτο» πρέπει από πιο κοντά και πιο σοφά να προσεγγίσει την επίλυση του παλαιστινο-ισραηλινού ζητήματος, υπογράμμισε ο υπουργός. Το βασικό είναι «πίσω από όλες τις “αραβικές ανοίξεις” να μην επιτρέψουμε να χαθεί το Παλαιστινιακό ζήτημα».
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί το εξής. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χαμάντ μπεν Ντζάσεμ Αλ Τάνι κάλεσαν ξανά να αποσταλούν αραβικές και ξένες δυνάμεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία. «Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε την πρόταση για αποστολή αραβικών και ξένων δυνάμεων στη Συρία», είπε ο διπλωμάτης από το Κατάρ, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου το Σάββατο στο Κάιρο. Εκτός τούτου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αραβικές χώρες θα καταφέρουν να πετύχουν αλληλοκατανόηση με τη Ρωσία σ’ αυτό το ζήτημα.

Όπως αναμένεται, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των αραβικών χωρών θα λάβει μέρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφθασε χθες στο Κάιρο.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s