ΝΤΟΠΙΑ ΑΛΗΤ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ


ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ

ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ !

 ΣΟΪΜΠΛΕ: OI ΘΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ

«ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ» (ΑΚΟΜΗ !!)))

Χωρίς να αμφιβάλει ούτε στιγμή για «τα δύσκολα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Ελλάδα για την εξυγίανση» ο χιτλερικός υπουργός οικονομικών δεν αποκλείει ωστόσο την ανάγκη και για τρίτο πακέτο στήριξης. Υποστηρίζει δε οτι οι θυσίες που ζητήθηκαν απο τους Ελληνες δεν είναι υπερβολικές.. Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ο Σόιμπλε είπε οτι «είμαι πεπεισμένος ότι λάβαμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα αβεβαιότητας»  υπογραμμίζοντας ότι ένα δεύτερο πακέτο ευρωπαϊκής βοήθειας βασισμένο στις αναλύσεις της τρόικας είναι «ένα σενάριο ρεαλιστικό, όχι αισιόδοξο». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Η ανάλυση της τρόικας προβλέπει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ένα δημόσιο χρέος στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020, ο στόχος θα επιτευχθεί αν η Ελλάδα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του δεύτερου πακέτου βοήθειας, αλλά μιλάμε για μια προθεσμία οκτώ ετών. Δεν μπορεί να δοθεί εγγύηση επιτυχίας 100%». Για τον Γερμανό υπουργό «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο πακέτο στήριξης» αν και υπογράμμισε ότι «δεν είναι η στιγμή για κερδοσκοπία αλλά για την υιοθέτηση του δεύτερου πακέτου στήριξης».
Οι θυσίες, που ζητήθηκαν από τους Έλληνες για να μείνουν στο ευρώ, δεν είναι υπερβολικές σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο κατώτατος μισθός έφθασε στο επίπεδο αυτού των Ισπανών». Υπογράμμισε επίσης ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητήθηκαν από τους Έλληνες είναι δύο φορές λιγότερο σκληρές από αυτές που δέχτηκαν μετά το 1989 οι Εσθονοί, οι Σλοβένοι και οι Σλοβάκοι» για να ενταχθούν στην ΕΕ.
Ερωτηθείς για ένα «Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα», ο υπουργός έριξε το μπαλάκι στο γήπεδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία «οφείλει να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ήδη διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για την τόνωση της ανάπτυξης». Ακόμη κι αν η Αθήνα δεν μπορεί να αποκλίνει από τις δεσμεύσεις του δεύτερου πακέτου βοήθειας και ακολουθήσει τη συνταγή «μεταρρυθμίσεις και μείωση του χρέους» (σσ. το χρέος αυξήθηκε σε σχέση με το 2010 αντί να μειωθεί… ))))

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s