ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ΦΘΗΝΑ…

ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ

ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΜΑ ΣΤΙΣ «ΠΩΛΗΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΕΛΛΑΣ

Αυτά που λέει σήμερα το CNN σας τα λέγαμε ότι θα συμβούν κοντά 3 χρόνια πριν. Και δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες, απλώς τη βασική οικονομική λογική να έχει κανείς καταλαβαίνει πώς μεγιστοποιείται το κέρδος από την καταστροφή της ελλαδαρας. Αλλωστε κι άλλοι πήραν τη σκυταλη και εμμέσως πλην σαφώς τα ίδια λέγανε, αλλά πάντα εις ώτα μη ακουόντων… Και άντε μετά να αντιδράσεις να αναζητήσεις τα πετρέλαιά σου τον ορυκτό πλούτο, ακόμα και τα σύνορα, την εθνική κυριαρχία στα όποια έδαφη σου…Λογικό όμως είναι αφού έχουν εξαγοραστεί ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ !

 

Και ασχημονούν θριαμβικά με σιγουρευμένη την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ γιατί ποτέ στον κανόνα αυτό δεν σημειώθηκε παρασπονδία.

Ακόμα κι όταν σκότωνε η 17Ν οι παραγγελιές ήταν άντερ κοντρόλ από την Πρεσβεία και αφορούσαν μόνον τους «δεξιούς» ή ξένους σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ποτέ ΚΑΝΕΝΑΝ του συστήματος ΠΛΑΣΤΟΚ. Κι ο Πέτσος ακόμη ο μοναδικός δικός τους στόχους, που ‘χε πέσει σε δυσμένια του αρχιπράχτωρα Αντρέα την γλύτωσε.  Αλλά τουλάχιστον τότε έτρεμαν για κάτι… Τώρα ο Μπένυ, ο Παπαδήμιος, ο Πάνσκατος, ο Λοβέρντο, ο Χουντοχοϊδης …. ζουν μεσ την τρελή χαρά του ληστή σε σπίτι εγκαταλειμένο από τους ιδιοκτήτες του, αρκεί να μην εκτίθενται σε πλήθος εξαθλιωμένων ελλήνων και χρειαστούν τους μπράβους…

Πληθώρα δημοσιευμάτων και αναλύσεων αναφέρονται και σήμερα στην Ελλάδα επικεντρώνοντας στην επόμενη ημέρα του PSI, στην ενεργοποίηση των CACs, στην απόφαση της ISDA και κηρύξει «πιστωτικό γεγονός» στη χώρα, στην πληρωμή των CDS, αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.
Ανάμεσα σε αυτά, το αμερικανικό δίκτυο CNN, σε εκτενές δημοσίευμά του, παρουσιάζει με ακρίβεια τη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα, καθώς, όπως υποστηρίζει, το κολοσσιαίο χρέος της χώρας μας έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ…
Παρότι η συμφωνία αποτελεί μία «βαθιά ανάσα» για τη χώρα και για την ευρωζώνη, το CNN τονίζει ότι η απόφαση για ενεργοποίηση των CACs αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τους οίκους αξιολόγησης, όμως το μεγαλύτερο θέμα παραμένει: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης.
Το CNN αναφέρεται εκτενώς στα «Greek statistics», στις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις, καθώς και στην αδυναμία της χώρας να προσελκύσει επενδύσεις.
Παρόλα αυτά, η Ευρωζώνη συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Κανείς δε θέλει να καταστρέψει το «ευρωπαϊκό όνειρο».
Το CNN, στην ανάλυσή του, θεωρεί ότι ουδείς επιθυμεί μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς οι συνέπειες θα ήταν οι ίδιες ή και χειρότερες από την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Παράλληλα, αναφέρεται στον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, με δεδομένο ότι για παράδειγμα η Ιταλία αντιπροσωπεύει το 17% της οικονομίας της ευρωζώνης – επτά φορές περισσότερο από την ελληνική οικονομία.
«Η ιταλική οικονομία είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει».
Τέλος, το CNN θέτει το ερώτημα «Ήρθε η ώρα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;»
Παρά την ανακούφιση που προσέφερε το δεύτερο πακέτο διάσωσης, οι αναλυτές διχάζονται. Κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ αν δε βελτιωθεί η κατάσταση μετά το δεύτερο δάνειο, ενώ κάποιοι τονίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ είναι αδύνατη λόγω των δραματικών συνεπειών που θα είχε.
Το CNN τονίζει ότι ενδεχόμενη έξοδος θα απελευθέρωνε την Ελλάδα από το βάρος της ισοτιμίας, αλλά θα είχε βαριές συνέπειες, αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα καθυστερούσε για πολλά χρόνια.

ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ… ))

Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο  Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό  άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση μικρών ελληνικών νησιών. Η ιδέα δεν  είναι καινούργια τονίζει η εφημερίδα που επισημαίνει ότι «η  ελληνική οικονομία  δείχνει να βυθίζεται» και προσθέτει ότι….  τα μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία που έχουν  στη διάθεσή τους ή πωλούν  για λογαριασμό πελατών τους βραχονησίδες «έχουν  δεχθεί ήδη πολλές  προσφορές» όμως ελάχιστες από αυτές καταλήγουν σε  συμφωνία.
Το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες  ελληνικών νησιών θεωρείται αποτρεπτικό.
Για παράδειγμα ένα  κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη ζητά σε  αγγελία της στο διαδίκτυο 180 εκατ. ευρώ για την πώληση ιδιωτικού νησιού έκτασης περίπου 4.000 στρεμμάτων. Ελαφρώς χαμηλότερη (1,5 εκατ. ευρώ) είναι η τιμή του νησιού Αθανάσιος στον  Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Ιτέα.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τιμές αυτές  δεν είναι ρεαλιστικές, όμως  υπογραμμίζει ότι μεγάλο πρόβλημα επίσης για την  πώληση μικρών νησιών  είναι και η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s