ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΝΚΣ (Γιούνκερ: Εγκριση δόσης 39,4 δισ.)


ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ Η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΕΝΕ ΔΝΤ-ΕΕ !

ΑΛΛΑ 50 ΔΙΣ!

ΟΧΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΑ !

 «Οι ελληνικές οικογένειες θα στερηθούν τα πάντα ώστε να μπορέσουν να δανείσουν 40 με 50 δίς τίς ελληνικές τράπεζες οι οποίες μετά θα έρθουν να τούς πάρουν τα σπίτια»

ΠΡΟΣ ΤΥΠΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Εχουμε και λέμε:

1.Aτυπη στάση πληρωμών σε εννέα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής με εκκαθαριστικά 15ημέρου να φτάνουν τα 50 ευρώ λόγω συσσωρευμένων κρατήσεων.

2.Το Reuters λέει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο μετά το 2014.

3.Η UBS εκτιμά πως η Ελλάδα θα χρωκοπήσει και 2η φορά.

4.Έρχονται νέα μέτρα 11 δις μέχρι το 2015 και νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

5. Στα 2 εκατομμύρια οι άνεργοι. Οι αυτοκτονίες έγινανα καθημερινές λόγω απελπισίας.

6.Τα καθεστωτικά κόμματα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν το λαό, πολώνοντας το κλίμα με τον μπαμπούλα της αριστεράς πριν τις εκλογές.

7. Η «Αριστερά» της Βολής συμπλέει, αποπροσανατολίζει και απολογείται σε χαμηλούς τόνους όπως στο βίντεο ο ξεφτιλισμένος ο Λαφαζάνης που «ξεχνάει» τα 28 δις του κωστάκη κλείνοντας το μάτι στους τραπεζαλήτες χορηγούς…

9.Η πολιτοφυλακή εκπαιδεύεται στα βουνά ανακοινώνει ο …Μπομπολας

Ποιός έχει την εντύπωση ότι η χώρα θα συνεχίσει τον «ομαλό βίο» της μέχρι το 2020;

Tα πράγματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο και θα γίνουν επικίνδυνα.  Οι δυτικοί αφέντες μας κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και οικονομολογούν σαν να μην τρέχει τίποτα…

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ) ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ !..

Οι εκθέσεις των δύο οργανισμών «επικυρώνουν» τα μέτρα ύψους 3,2 δισ. ευρώ, για το 2012 και 11,5 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013 – 2014, όμως θεωρούν ότι δεν επαρκούν και θα απαιτηθεί νέος κύκλος μέτρων και διαρθρωτικών προσαρμογών από το 2015 και μετά….

Παράλληλα εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2015 με την έκδοση κυρίως βραχυπρόθεσμων τίτλων(για να μην πάρουμε ούτε ανάσα από το ξεζούμισμα), αλλά παράλληλα η αναγγελία από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι το ΔΝΤ θα εξασφαλίσει ποσό ύψους 8,2 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας το 2015, όταν θα έχει λήξει και η νέα δανειακή σύμβαση, σημαίνει ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δανειστών, αλλά και δεν θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις δανειακές της ανάγκες από τις αγορές.

Σε ό,τι αφορά στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η Ελλάδα θα λάβει από ευρωζώνη και ΔΝΤ συνολικό ποσό 164,5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2014. Από αυτά, τα 130 δισ. ευρώ είναι από το νέο πρόγραμμα και προστίθενται σε αυτά 34,5 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας από το αρχικό πρόγραμμα. Με το ποσό που ανακοίνωσε το ΔΝΤ για το 2015, τα κεφάλαια που θα λάβει η Ελλάδα μέχρι το 2015 φτάνουν σε 172,7 δισ. ευρώ. Με την προσθήκη και των 73 δισ. ευρώ, που έλαβε η χώρα μέχρι τώρα, το ποσό φτάνει σε 245,7 δισ. ευρώ.

Η δύσκολη προσπάθεια της προσαρμογής, θα επεκταθεί και στην επόμενη δεκαετία, καθώς η τρόικα θεωρεί ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά το 2020, ώστε το χρέος από το επίπεδο του 116% του ΑΕΠ που θα φτάσει στην καλύτερη των περιπτώσεων, (με εναλλακτική χειρότερη εξέλιξη τη διαμόρφωση του χρέους στο 145% του ΑΕΠ), να μειωθεί μέχρι το 2030, στο επίπεδο του 88% του ΑΕΠ. Είναι προφανές ότι και μετά από 18 χρόνια και παρά το PSI, το ποσοστό του χρέους, θα απέχει αισθητά από το όριο του 60% προς το ΑΕΠ.

Το ελάχιστο κοινό σε όλους συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα έπρεπε και όφειλε να πτωχεύσει έντιμα το 2010.

 

Οι δοσίλογοι έλληνες πολιτικοί, για να μη χάσουν τα λεφτά τους οι ευρωπαιοι που μας δάνειζαν ασύστολα και οι τράπεζες, δέχτηκαν μνημόνια, κουρέματα, PSI και λοιπά χωρίς όρους.

 

Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις η ομηρία μιας χώρας μπορεί να διαρκέσει και 30 και 40 χρόνια και φυσικά εξέρχεται σα στημένη λεμονοκουπα και με τον πλούτο της, ορυκτό, επίγειο, θαλλάσιο ξεπουλημένο και ανθρώπινο δυναμικό εξεφτελισμενο και εξουθενομενο.

 

Αυτή είναι η Αλήθεια. Μας πούλησαν σε μια νύχτα. Κατά τα άλλα έχουν την »τιμη» να μας ανακοινώνουν ότι ελάφρυναν τα βάρη μας.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ !

Για τον βρώμικο ρόλο των «παρατηρητών» οικονομολόγων (σαν τον Βαρουφάκη, τον Κοτζιά και άλλους ) στην καταστροφή μας διαβάστε στην πρώτη σελίδα της Μοντ Ντιπλοματικ, η οποία τώρα κάνει στροφή και προειδοποιεί εδώ (στα γαλλικά. Υπάρχει και στα αγγλικα)

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s