ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ BANKS


ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ….

Οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΛΟΙ απειλούνται με απολύσεις - ήδη μιλούν για 20% - γι αυτό έχουν συμφέρουν να συμμαχήσουν με τους καταθέτες και να πάρουν πρώτοι τις τράπεζες στα χέρια τους πριν τις κλείσει ο λαμογιοκρατία. Η επέκταση του πανικού είναι ήδη ορατή επειδή είναι διοικητικά ανάπηρη η ηγεσια των Μπανκς και ηθικά ράκη οι τσιφούτ Αλήτ του τόπου...

ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

Κατάληψη στα γραφεία διοίκησης της Αχαϊκής Συνεταριστικής Τράπεζας πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι από τα 12 υποκαταστήματα της τράπεζας, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας  (όπως και σε άλλες δύο συνεταιριστικές τράπεζες σε Λαμία και Λέσβο αντίστοιχα), ενώ παράλληλα τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Οι εργαζόμενοι εμποδίζουν τον εκκαθαριστή Γ. Γιαννίκο να εισέλθει στο κτίριο και να το σφραγίσει.Αυτό που ελπίζουν και προσπαθούν να γίνει είναι να αρθεί η ανάκληση αδείας της Αχαϊκής Τράπεζας από την ΤτΕ και να τοποθετηθεί έστω επίτροπος, αλλά όχι εκκαθαριστής. Αυτό άλλωστε θα συζητηθεί στο κρίσιμο τετ-α-τετ που θα έχει το μεσημέρι στην Αθήνα η Διοίκηση της Τράπεζας με τη Διοίκηση της ΤτΕ.
Παρόντες είναι και πολλοί μέτοχοι της τράπεζας. Συνολικά, η Αχαϊκή έχει 15.000 μετόχους περίπου, ενώ απασχολεί 103 άτομα.
Η διοίκηση της Αχαϊκής τα βάζει με τον Προβιόπουλο διαμαρτυρόμενη για «αψυχολόγητη και βεβιασμένη ενέργεια της ΤτΕ» να τους θέσει σε εκκαθάριση, ενώ αρμόδια στελέχη σπεύδουν να διαβεβαιώσουν πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες. Αλλά τότε γιατί δεν επιστρέφουν τα λεφτά τους να τελειώσει εδώ το θέμα ??

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) Νικόλαος Μυρτάκης δήλωσε ότι και στις τρεις τράπεζες οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οπότε οι καταθέτες μπορούν να μοιράσουν τις δηλώσεις αυτές κατά το δοκούν ! ))
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο , θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανεύρεση (ΦΕΞΕ ΜΟΥ…) αναδόχου των καταθέσεων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ και της μεταφοράς τους σε άλλη τράπεζα.
Ήδη, σύμφωνα με την ΤτΕ (εγνωσμένης αξιοπιστίας!), έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν παρουσία σε αυτές τις τρεις περιοχές. Το ονοματάκι των τραπεζών αυτών το έχουμε, μήπως η Αγροτική ??
Το ενεργητικό και των τριών συνεταιριστικών είναι 487 εκατ. ευρώ και οι χορηγήσεις 354 εκατ. ευρώ, αλλά προφανώς δεν τις έχουν πρόχειρες… ))
Ο κ. Μυρτάκης σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τις υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες, καθώς είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και έχουν «γερούς δείκτες» ! ))
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, με τ’ όνομα ως εγγύηση αξιοπιστίας, πρότεινε ότι εφόσον αποδειχθεί αδύνατη η επαναλειτουργία της Αχαϊκής, να γίνει το ίδιο που είχε εφαρμοσθεί «όταν έκλεισε η Tbank (πρώην Aspis Bank) και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέλαβε τις καταθέσεις και τα δάνεια της Tbank, ενώ, επίσης, απορρόφησε και όλο της το προσωπικό».
Σωστα ! Προχωρείστε λοιπόν ! ))

Δείτε λίγο το γενικότερο τοπίο απο πλευρά πολιτικής οικονομίας

Η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι σ υ σ τ η μ ι κ ή γι αυτό και θα συνεχιστεί. Οι υπηρέτες όμως του συστήματος, διαχρονικά, δεν μπορούν ή δεν θέλουν , από δεσμεύσεις πού έχουν , να καταλάβουν ότι το υπάρχον πολιτικό-οικονομικό σύστημα, έχει ήδη καταρρεύσει. Βασική αιτία η αυξανομένη, συνεχώς, συγκέντρωση του παραγόμενου πλούτου στα χέρια μιάς ισχυρής διεθνούς ολιγαρχίας. Αυτό γίνεται με την συνεχή σμίκρυνση του μεριδίου της εργασίας στο παγκόσμιο ΑΕΠ σε σχέση με το διεθνές κεφάλαιο.
Οι εργαζόμενοι πιο φτωχοί και οι κεφαλαιούχοι πάμπλουτοι. Είναι δε πάμπλουτοι διότι καρπώνονται το 70 – 80 % περίπου του εκ της εργασίας πλούτου. Εκμεταλλευόμενοι την συνεχώς προοδεύουσα τεχνολογία. Μία είναι η λύση : Η ταύτιση εργασίας και κεφαλαίου. Αυτοί οι δύο συντελεστές να γίνουν ΕΝΑΣ , με δημιουργία συμμετοχικών παραγωγικών μονάδων. Δύο είναι οι συντελεστές της παραγωγής ΕΔΑΦΟΣ και ΕΡΓΑΣΙΑ τίποτα άλλο, όλα τ’άλλα είναι πλάνη οικτρά. Το κεφάλαιο είναι η εργασία και η εργασία το κεφάλαιο. Να ενωθούν τα διεστώτα, πού οι εναγείς της παγκόσμιας διακυβέρνησης τα έχουν διασπάσει. Η έκδοση του νομίσματος έχει ως αντίκρισμα την εργασία και μόνο.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s