ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ


ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ, ΚΛΙΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΠΟΥ ΠΑΜΕ;

Η στυγνή αλήθεια του “κουρέματος”

Κατέστρεψαν ασφαλιστικά ταμεία και μικροεπενδυτές, έχοντας το θράσος να μιλούν για ελάφρυνση της πραγματικής οικονομίας και να πανηγυρίζουν! Ποια είναι η πραγματική εικόνα;

O δείκτης χρέους προς ΑΕΠ θα φτάσει το 171% το 2014 αντί του 160% , ενώ το 2020 θα φτάσει το 146% αντί το 117% το οποίο προβλέπεται στην πρόσφατη συμφωνία!

Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει το ίδιο το ΔΝΤ.

Τα επίσημα στοιχεία για τα δάνεια υποστηρίζουν ότι «κόκκινα» είναι το 14% των στεγαστικών, το 26,4% των καταναλωτικών και το 13% των επιχειρηματικών δανείων. Τα ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν μία σαφώς χειρότερη εικόνα, καθώς η διαδρομή από την αρχική καθυστέρηση στην τελική παραδοχή της πλήρους αδυναμίας ανταπόκρισης του δανειολήπτη στις υποχρεώσεις του είναι αρκετά μακρινή. Στα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία του 2013, λοιπόν, θα πρέπει να περιμένουμε μία δραματική επιδείνωση. Είναι μία αληθινή  βόμβα που έχουμε κρύψει άτσαλα στον κόρφο μας…

Παραθέτουμε αυτούσιο το Σχόλιο του paragoume.wordpress.com

Τελικά,θεμελιώδη μεγέθη, όπως το ύψος του χρέους  και η εξέλιξη του ΑΕΠ, τα οποία ήταν ο κορμός των μνημονίων, είχαν παραποιηθεί στα αρχικά κείμενα και συνεχώς μεταβάλονται από το ΔΝΤ πρός το χειρότερο.

Το ΑΕΠ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 αναθεωρήθηκε τέσσερεις φορές και τώρα  το ύψος του χρέους από το  θηριώδες 120%  αναθεωρείται στο 147%.

Οι μεταβολές των προβλέψεων απέχουν πολύ από τα όρια του στατιστικού λάθους, το οποίο σημαίνει ότι δεν έγιναν τυχαία. Χρησιμοποιήθηκαν παραπλανητικά, για να  υπογραφούν τα μνημόνια. Είναι παράδοξο (;) ότι η αλλαγή των προβλέψεων να γίνεται μόλις μερικές μέρες μετά τις τελική ψήφιση και των εφαρμοστικών νόμων.

Κατόπιν αυτών υπάρχει μια εύλογη απορία, οι τεράστιες αυτές αποκλίσεις, είναι παράγοντας ακυρότητας των μνημονίων;

Εάν στην εικόνα βάλετε και το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ όπου ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας της “Ελληνικής ανεξάρτητης αρχής” ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ, δηλαδή του… δανειστή (!!), ρωτήστε οποιονδήποτε δικηγόρο περί καταδολίευσης του Ελληνικού κράτους από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Ακόμα και τον κύριο Παμπούκη.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s