Παρέμβαση Μητσοτάκη υπέρ παλιο Μπίλντεμπεργκ και εναντίον Μπαμπινιώτη!


ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ!

ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ

Σκληρή κριτική στον υπουργό Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη, ασκεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δήλωσή του, με αφορμή την απόφαση του να αποσυνδέσει τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ από την εφαρμογή του νέου νόμου.
«Η υποχώρηση που ετοιμάζει ο νέος υπουργός Παιδείας και η αναστολή  της ισχύος του εξυγιαντικού νόμου, που επιτέλους με καθυστέρηση πολλών  ετών ψήφισε η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία, δεν είναι μόνο ένα  τραγικό λάθος που γυρίζει την Παιδεία πίσω. Είναι και ένα μήνυμα προς  όλους ότι μπορούν με επιτυχία να αρνηθούν  τη …νομιμότητα, όταν δεν τους  συμφέρει», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφέροντας πως το  χειρότερο είναι ότι το μήνυμα αυτό εκπέμπεται παραμονές των εκλογών.
Επ’ αυτού εκφράζει την ελπίδα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα και ο  πρωθυπουργός θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα πράξουν το σωστό… ))

Ο Μπαμπινιώτης πιεζόμενος από τους δικούς του στις πρυτανείες των πανεπιστημίων έσπασε τον τσαμπουκά της Μπίλντεμπεργκ και τωρα είναι έτοιμος λέει να παραιτηθεί. Απειλεί ουσιαστικά με ολοκληρωτική μπαχαλοποίηση τον Παπαδημιο γιατί άντε να βρεθεί κάποιος για ένα μήνα να πήγαινε στη θέση του…  Η μεγαλοπρεπής ανακοίνωση της ρεβάνς των πρυτάνεων αναφέρει :

«Ο σημερινός υπουργός Παιδείας, σε σχέση με τα ΑΕΙ, καλείται να αντιμετωπίσει μια έκρυθμη κατάσταση, κατά την οποία σε κανένα από τα είκοσι τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας δεν έχει εκλεγεί το προβλεπόμενο Συμβούλιο Διοίκησης. Μόνο σε επτά από τα δεκαέξι ΤΕΙ, έχει εκλεγεί Συμβούλιο. Τελικά, τα ΑΕΙ φαίνονται να οδηγούνται σε αδιέξοδο και ένας νόμος, που έχει ψηφισθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή το 2011, στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Έχω ανοίξει έναν νέο διάλογο με τις πανεπιστημιακές αρχές, με αδιαπραγμάτευτη βάση την εφαρμογή του νόμου, πράγμα που δεν αμφισβητούν και οι πανεπιστημιακές αρχές, με ό,τι βελτιώσεις απαιτηθούν για την εφαρμογή του στην πράξη. Ένας τέτοιος διάλογος, όμως, για να καρποφορήσει, δεν μπορεί να ξεκινάει με απειλές όπως είναι η διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ, που αν ποτέ πραγματοποιηθεί θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο σημερινός υπουργός Παιδείας (χωρίς υπουργικό μισθό, χωρίς συμβούλους, χωρίς κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) ούτε ψάχνει για δουλειά, ούτε διεκδικεί αξιώματα, ούτε εξαρτάται από κανένα κόμμα, ούτε θα πολιτευθεί.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, το μόνο που προσπαθώ είναι να λύσω υπαρκτά προβλήματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια σε μια κρίσιμη περίοδο: πανελλαδικές εξετάσεις, βιβλία στα σχολεία για την επόμενη χρονιά, προετοιμασία για ουσιαστικές αλλαγές στην Παιδεία και στο σύστημα εξετάσεων για τα ΑΕΙ, ηρεμία και διάλογος για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια»

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s