ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΩ …ΡΟΔΟΥ!


Ισραήλ: «Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν το Καστελόριζο»

ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ?

Ο ΓΑΜΑΠ ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΝΤ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ…))

ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ» ΑΠΟ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΜΑΤΑ… ))
Το Ισραήλ και η Ελλάδα επικαλέστηκαν το αμοιβαίο σύμφωνο άμυνας που  υπέγραψαν, κρυφά, πριν από 12 ημέρες, υπό το πρίσμα των τουρκικών  μετακινήσεων στη θάλασσα και τον αέρα… στην Ανατολική Μεσογείο.
Ισραηλινές πηγές αναφέρουν  ότι αυτό αποφασίστηκε μετά από μακρά τηλεφωνική συνομιλία τη νύχτα…
….της  Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας,  Βενιαμίν Νετανιάχου και Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα παραπέμφθηκε στο  υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ στις οκτώ η ώρα που κλήθηκε σε συνεδρία  λόγω της τουρκικής απειλής κατά των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού  αερίου.  Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε τα στοιχεία τα οποία έχουν  συλλεχθεί μέχρι σήμερα από τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και τη  Μεσόγειο θάλασσα.  Ιδιαίτερα στις πτήσεις αεροσκαφών παρατηρήθηκε αύξηση κατά τις  τελευταίες 48 ώρες πάνω από το ελληνικό νησί του Καστελόριζου, στην  νοτιοανατολική Μεσόγειο, μόλις δύο χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές.  Οι εν λόγω πτήσεις έγιναν συνοδεία από τουρκικά μαχητικά. Η Αθήνα φοβάται μια τουρκική επίθεση στο νησί, ο πληθυσμός του οποίου  είναι λιγότεροι από 1.000 κατοίκους και πιθανόν να προβεί σε προσπάθεια  καταστροφής ή κατάληψης. Το Ισραήλ υποπτεύεται ότι οι τουρκικές επιθέσεις στο ελληνικό νησί θα  δώσουν το σήμα της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των  πλατφορμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκονται στην  περιοχή της Μεσογείου μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι Τούρκοι είναι ικανοί να κάνουν  αιφνιδιαστικές επιθέσεις και σε άλλα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές  ακτές. Η Άγκυρα θα ενεργήσει με το πρόσχημα ότι το Ισραήλ και η Κύπρος δεν  έχουν δικαίωμα να ξεχωρίζουν και να αξιοποιούν το φυσικό αέριο και το  πετρέλαιο στις ζώνες της Ανατολικής Μεσογείου- μια περιοχή με πλούσια  κοιτάσματα πετρελαίου, γνωστή ως ‘οικόπεδο 12’ – μπλοκ 12- χωρίς την  συγκατάθεση της κατεχόμενης Κύπρου. Η Τουρκία στηρίζει τη καταγγελία της ότι το Ισραήλ αποστερεί από τους  φυσικούς πόρους το Λίβανο. Οι συνομιλίες μεταξύ του Λιβάνου και της  Κύπρου για την επίλυση αυτού του ζητήματος δεν προχώρησαν. Η Βηρυτός  αρνείται κάθε συζήτηση με το Ισραήλ. Ούτε η Αθήνα, ούτε η Ιερουσαλήμ έχουν ανακοινώσει με ποιο τρόπο θα επικαλεστούν το νέο σύμφωνο άμυνας.
Debkafiles-Israel,
Αναδημοσίευση σαν ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ απο http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html#more

Απίστευτο: Έρχονται πυρομαχικά 120 χιλιοστών από τέσσερις χώρες

Η Ολλανδία, η Γερμανία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν προσωρινά τέλος στην «χρονίζουσα εκρεμμότητα της προμήθειας πυρομαχικών αρμάτων μάχης», για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού. Αποτελεί «παραδοξο» να διαθέτουμε από τα καλύτερα βαρέα άρματα μάχης στον κόσμο, και να μην έχουμε πυρομαχικά, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας κ.Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο της τελευταίας ενημέρωσης της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσων.

Η προμήθεια έχει πράγματι δρομολογηθεί αυτή τη φορά και οι πρώτες παρτίδες αναμένονται σύντομα. Η ποσότητα των πυρομαχικών αρκεί για την «κάλυψη του ελαχίστου αναγκαίου» για τη λειτουργία των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 του Ελληνικού Στρατού.

Τέλος και η Ευρώπη εμφανίζεται πάλι να κατακρίνει την άρνηση της Τουρκίας μίας χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην Ένωση να αποσύρει την απειλή του casus belli κατά της Ελλάδα. Παράλληλα, δικαιώνει για μία ακόμα φορά τις θέσεις της Ελλάδας απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Η έκθεση κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία επαναλαμβάνει, όπως και πέρσι, τη ρητή υποχρέωση της Τουρκίας να υπογράψει και να κυρώσει, την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Το πρόβλημα ασφαλείας της Ελλάδας επαναφέρει στο διεθνές προσκήνιο το ζήτημα των απαράδεκτων και αβάσιμων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. Όσον αφορά την Κύπρο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να πράξει το αυτονόητο δηλαδή να σεβαστεί την υπογραφή της και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, προχωρώντας άμεσα στην πλήρη εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας.

Επιπρόσθετα το ευρωπαϊκό ψήφισμα υπεραμύνεται των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και των συμφωνιών που συνάπτει εντός της Αποκλειστικής της Οικονομικής Ζώνης

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s