ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ Ο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ»(video)


ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ ΕΝΕΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ

ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ

ΑΚΟΜΗ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ!

Δεν απέκλεισε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ο πορδυπουργός των Μπανκς Λουκάς Παπαδήμιος, ισχυριζόμενος ταυτόγχρονα ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια να το αποφύγει.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, ο κ. Παπαδήμος  δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ίσως να χρειαστεί κάποιου είδους νέα  οικονομική στήριξη, αλλά….
…πρέπει να εργαστούμε εντατικά για να αποφύγουμε  ένα τέτοιο γεγονός». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο «έλληνας ασθενής»  ίσως να μην είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές (όπου «αγορές» βάλτε τη νοσοκομιακή ορολογία «σωληνάκι» καλύτερα), ακόμη και αν όλα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί εφαρμοστούν πλήρως, καθώς, όπως υποστήριξε «είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες της αγοράς και οι προσδοκίες το 2015». Θα φταίει το «σωληνάκι» πάλι δηλαδή…
Ορίστε 3 σημερινές ανησυχητικές εξελίξεις που δείχνουν ότι θα μας κοπεί ακόμη κι αυτή η «ανάσα» πολύ σύντομα που κρατά την  καταχρεωκοπημένη ελλαδάρα σε κώμα …

Η γερμανική κεντρική τράπεζα πρώτη από τις 17 κεντρικές τράπεζες  της ευρωζώνης αρνείται να δεχθεί ως εγγύηση ομόλογα από χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα «διάσωσης, γράφει η εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι έχει επέλθει ρήξη στους κόλπους των κεντρικών τραπεζών. 

Η Bundesbank στην ουσία κάνει χρήση του δικαιώματος που έδωσε η ΕΚΤ στις διοικήσεις των εθνικών κεντρικών τραπεζών να αποφασίζουν οι ίδιες για το αν θα δέχονται ή όχι ομόλογα τα οποία εγγυούνται τα τρία κρατών που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης του EFSF.   Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAZ η Bundesbank δεν θα δανείζει τράπεζες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, από τον προσεχή Μάιο.  Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κίνηση αυτή της Buba αντανακλά τη διαφοροποίηση των Γερμανών για την πολιτική της ΕΚΤ, ενώ προειδοποιούν ότι μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της κι άλλες Κεντρικές Τράπεζες προκαλώντας προβλήματα στο σύστημα.

Νέα σημαντική επιδείνωση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου που προέκυψαν από την ανταλλαγή των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI+. To spread έχει εκτοξευθεί στις 1890 μονάδες βάσης. Οι τιμές των νέων ομολόγων υποχωρούν απόρροια τόσο της ασάφειας που υπάρχει ακόμη με την λειτουργία των ελληνικών CDS τα οποία δεν έχουν δεσμευτικές τιμές, όσο και των πωλήσεων που σημειώνονται καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να υποστούν και νέο haircut.

Τα νέα ελληνικά ομόλογα που διαπραγματεύονται στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες είναι 20 και οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι είτε  σε μεμονωμένα ομόλογα είτε ταυτόχρονα και στα 20. Εσχάτως παρατηρείται κάτοχοι των ομολόγων να πραγματοποιούν ταυτόχρονα  συναλλαγές και στα 20 νέα ελληνικά ομόλογα.
Οι περισσότεροι ξένοι οίκοι μεταξύ αυτών της UBS, Barclays, Pimco,  Citigroup έχουν συστήσει πώληση των νέων ελληνικών ομολόγων.

Ανακοινώθηκαν ακόμη σήμερα οι επίσημες εκροές από το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Το Φεβρουάριο 2012οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 164,3 δις ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2012 ήταν…168,9δις ευρώ. Ήτοι μείωση 4,5 δις ευρώ σε ένα μόλις μήνα. Πιο αναλυτικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών ήταν τον Δεκέμβριο του 2011 περίπου 145,3 δις ευρώ.Τον Ιανουάριο του 2012 έπεσαν στα 142,4 και τον Φεβρουάριο του 2012 έπεσαν ακόμα περισσότερο στα 138,5 δις ευρώ. Αντίστοιχα οι καταθέσεις των επιχειρήσεων μειώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 που ήταν 19,75 δις ευρώ σε 19,25 δις ευρώ.Αυτά ήταν τα στοιχεία για το προηγούμενο τρίμηνο.

Θέλετε τα ιστορικά στοιχεία από το τέλος του 2009 έως σήμερα;
·      Τον Δεκέμβριο του 2009 οι καταθέσεις ήταν 237,5 δις ευρώ
·      Τον Μάιο του 2010, όταν η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου υπέγραψε το περιβόητο μνημόνιο, οι καταθέσεις ήταν 220 δις ευρώ
·      Τον Δεκέμβριο του 2010, όταν το μνημόνιο ήδη εφαρμόζονταν αρκετούς μήνες, οι καταθέσεις ήταν 209,6 δις ευρώ
·      Τον Μάιο του 2011, όταν το μνημόνιο ήδη εφαρμόζονταν ένα ολόκληρο χρόνο, οι καταθέσεις ήταν 191,9 δις ευρώ
·      Τον Φεβρουάριο του 2012, σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια εφαρμογής του μνημονίου και οι καταθέσεις είναι 164,3 δις ευρώ.
Ανατριχιαστικό! Οι καταθέσεις μήνα μήνα μειώνονται συνεχώς. Ξεκίνησαν τον Μάιο του 2010 όταν ενταχθήκαμε στο Μνημόνιο 220 δις ευρώ και έφθασαν τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 164, 3 δις ευρώ. Ήτοι σε 20 μήνες μειώθηκαν κατά 55,δις ευρώ ήτοι 2,7 δις ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.
Γενικά συμπεράσματα: Οι καταθέσεις μειώνονται συνεχώς γιατί οι καταθέτες είτε δεν έχουν εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και αποσύρουν τα χρήματα τους από τις Ελληνικές Τράπεζες προκειμένου να τα επανα-καταθέσουν στο εξωτερικό, είτε αποσύρουν τα χρήματα τους για να καλύψουν βασικές ανάγκες διαβίωσης που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι η συνέχιση των εκροών καταθέσεων δεν είναι καθόλου καλή προοπτική για την σταθερότητα της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, ενώ τροφοδοτεί έτι περαιτέρω την ύφεση. Ταυτόχρονα είναι φανερό ότι θα συνεχισθεί αφού κανένας δεν ακούει και δεν πιστεύει τους αρμόδιους, που είτε απειλώντας,είτε καλοπιάνοντας επιχειρούν να πείσουν τους καταθέτες ότι όλα πάνε καλά.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s