ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ PSI

Όλα για τους τραπεζικούς: «Φούσκα» το σχέδιο «προστασίας» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ !

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά την αρχική παράταση που είχε δοθεί για τις 4 Απριλίου, σήμερα  ανακοινώθηκε νέα παράταση για ορισμένους κατόχους XS ελληνικών ομολόγων  ξένου δικαίου έως τις 18 Απριλίου. Aφορά τους ομολογιούχους, όπου υπήρξε  αναβολή των γενικών συνελεύσεων για τη λήψη απόφασης. Κατά τις πληροφορίες, 20 από τις 36 γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων απέρριψαν την προσφορά για το PSI+.

Να σημειωθεί εδώ ότι, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η  Ελλάδα έχει το δικαίωμα να μην αποπληρώνει τους κατόχους ομολόγων ξένου  δικαίου που δεν συμμετέχουν στο PSI+, γεγονός που ισοδυναμεί με νέα  χρεοκοπία για την Ελλάδα, μετά την πιστοποίηση από την ISDA πιστωτικού  γεγονότος στις 9 Μαρτίου και τη δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών  ομολόγων στις 19 Μαρτίου.

Ο ΟΔΔΗΧ πριν από λίγα λεπτά εξέδωσε ανακοίνωση για τις 18 σειρές ομολογιών που είτε απορρίφθηκαν είτε δεν πέρασαν από τις συνελεύσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για ομόλογα του ΟΣΕ, του ΟΑΣΑ και του Ελληνικού Δημοσίου, σε ευρώ, δολάρια και γιεν.

Για 11 σειρές ομολόγων το αίτημα απορρίφθηκε, για επτά υπήρξε αναβολή, ενώ σε δυο περιπτώσεις το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση λόγω έλλειψης απαρτίας.

To ποσό αυτών των ομολόγων είναι σχεδόν 7 δις, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για τη μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

 Σε φθορά το ΧΑ και οι τράπεζες

Η φθορά στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται με τον γενικό δείκτη να  βρίσκεται στις 715 μονάδες με πτώση 1,75%.

Το ελληνικό χρηματιστήριο και οι τραπεζικές μετοχές έχουν στιγματιστεί επικίνδυνα – Μετά την μερική κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Κύπρου ο τραπεζικός κλάδος καταγράφει 10 συναπτές αρνητικές συνεδριάσεις…και τα χειρότερα είναι εμπρός… Οι τραπεζικές μετοχές έχουν στιγματιστεί γιατί απλά δεν έχουν αξία καθώς  οι περισσότερες τράπεζες διαπραγματεύονται με αρνητικά ίδια κεφάλαια ή  μηδενικά ίδια κεφάλαια.

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν καταποντιστεί με την Εθνική να σπάει τα 2  ευρώ που κρατούσε εδώ και εβδομάδες. Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο  είχε φθάσει η μετοχή έως τα 3,12 ευρώ και σήμερα 2 Απριλίου του 2012  διαπραγματεύεται στα 1,81 με 1,90 ευρώ δηλαδή πτώση 38%.

Η Alpha bank έσπασε το φράγμα του 1 ευρώ και βρίσκεται στα 0,96-0,97  ευρώ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα υλοποιηθούν σε  πολύ χαμηλά επίπεδα, αναφέρει το http://mail.bankingnews.gr/

Στην Εθνική η τιμή της αμκ θα μπορούσε να υλοποιηθεί στα 0,80 με 1 ευρώ  και στην Alpha στα 0,30 ευρώ ή reverse split. Οι τραπεζικές μετοχές καταποντίστηκαν αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η μεγάλη πτώση αποδίδεται σε συγκεκριμένες αιτίες.

1)Είναι ξεκάθαρο ότι ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι ο  καταλύτης.

2)Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι κατανοούν ότι οι τιμές των αμκ θα υλοποιηθούν  σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

3)Δεν είναι ξεκάθαρα τα κίνητρα που πρέπει να έχουν οι παλαιοί και νέοι  μέτοχοι στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

4)Όλοι ανησυχούν και ευλόγως για την επόμενη μέρα. Κίνητρα θα έχουν αλλά  που θα βρουν στο μέλλον 20 με 25 δις ευρώ νέα κεφάλαια;

5)Η εκλογική αναμέτρηση γεννά προβληματισμό κυρίως στους ξένους που  ανησυχούν ότι δεν θα υπάρξουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις.  Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο πλήρως με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των  τραπεζών χρειάζεται μεγάλη προσοχή ο τραπεζικός κλάδος και οι τραπεζικές  μετοχές.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s