Ποιους πολεμάει περισσότερο ο …Διάβολος


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!

ΚΑΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ Α/ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ

Όλους  τους ανθρώπους τους πολεμάει ο διάβολος, γιατί όλους θέλει να τους κολάσει. Αλλά περισσότερο  πολεμάει τους ενάρετους, αυτούς που αγωνίζονται με πόθο «τον καλό αγώνα της πίστεως» (βλ. Α΄ Τιμ. ς΄ 12), αυτούς που έχουν καρπούς πνευματικούς.
 Όπως τα παιδιά πετούν πέτρες στις  καρυδιές που έχουν καρύδια, έτσι και ο διάβολος πετροβολάει αυτούς που έχουν  καρπούς πνευματικούς. Κι όπως ο κλέφτης πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν  θησαυροί υλικοί, έτσι κι ο διάβολος πηγαίνει να κλέψει εκεί όπου υπάρχουν  θησαυροί πνευματικοί.
 Ο  ιερός Χρυσόστομος σημειώνει ότι «ο κλέπτης ουκ έρχεται όπου καλάμη, και χόρτος, και ξύλον· αλλ’ όπου κείται χρυσός, ή άργυρος, ή μαργαρίτης». Δεν πηγαίνει να  συλήσει αχυροκαλύβες ή ξύλινες παράγκες. Διότι εκεί δεν υπάρχουν πράγματα αξίας. Πηγαίνει στα πλουσιόσπιτα, που έχουν χρήματα πολλά, ασημικά, χρυσαφικά ή άλλα  πράγματα μεγάλης αξίας. Πηγαίνει στις τράπεζες και τις χρηματαποστολές, εκεί που  θα γεμίσει σάκο ολόκληρο.
Έτσι  κι ο διάβολος «ουκ εισέρχεται όπου πόρνος, ή βέβηλος, ή άρπαξ, ή  πλεονέκτης»(ΕΠΕ 33, 406). Δεν πηγαίνει να πολεμήσει ανήθικους ή βέβηλους ή άρπαγες ή πλεονέκτες. Αυτούς τους έχει δεμένους με το πάθος και τους ξεγελάει ευκολότερα. Περισσότερη  δουλειά έχει να κάνει, όταν πηγαίνει να πολεμήσει αγωνιστές μοναχούς, που  βαδίζουν με συνέπεια την οδό του αγιασμού, ή συνειδητοποιημένους χριστιανούς που  αγωνίζονται με πόθο.
Σε  άλλη ομιλία του ο χρυσορρήμων Πατήρ παρατηρεί ότι οι πειρατές δεν επιτίθενται  στα πλοία που μεταφέρουν άμμο, διότι η άμμος είναι φθηνό υλικό και τόσο βαρύ, που κανείς δεν κάνει τον κόπο να τη μεταφέρει στην πλάτη. Οι πειρατές  επιτίθενται στα πλοία που μεταφέρουν αμύθητους θησαυρούς ή εμπορεύματα μεγάλης  αξίας. Έτσι κι ο διάβολος επιτίθεται στους πιστούς που έχουν αρετή και αγιότητα (Ομιλία εις τον Ιώβ).

http://www.pentapostagma.gr/

ΤΟΝ ΤΖΕΡΩΝΥΜΟ ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑ!

Ο σατανάς των ξένων υπηρεσιών που συμμετείχε σε υπουργικό συμβούλιο με τον ομότεχνό του Γιωργάκη, τώρα προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ’ έξω !))

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κρίση λέγοντας ότι είναι μια «ευκαιρία για να μετανοήσουμε», παρά το γεγονός πως για την παρούσα κατάσταση υπεύθυνο είναι και «το στραβό μας το κεφάλι». Ωστόσο ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «πρέπει να μπει ένας φραγμός σε ότι ζητούν οι ξένοι».
«Μας έλεγαν λεφτά υπάρχουν κι εγώ τους πίστευα».Μην περιμένετε να μας σώσουν οι ξένοι. Δεν είναι αλληλέγγυοι, μας το απέδειξαν. Μας θέλουν αποικία και η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποικία», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «η χώρα έχει γίνει ρημαδιό».Αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία, ο κ. Ιερώνυμος τη χαρακτήρισε «μύθο» ενώ δήλωσε ότι «υπάρχει προκατάληψη και προπαγάνδα για το θέμα της περιουσίας της Εκκλησίας».
«Δεν είναι δυνατόν μία κρίση οικονομική, πολιτική και κοινωνική να μην αφήσει ανεπηρέαστη την Εκκλησία. Θα εκμεταλλευτώ και το τελευταίο τετραγωνικό της περιουσίας της Εκκλησίας για να βοηθήσω τον κόσμο.»
Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε πως τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους αρμόδιους των υπουργείων να του δοθεί άδεια για να φτιάξει η Εκκλησία γηροκομείο στην Πεντέλη. Ωστόσο ήρθε αντιμέτωπος με το «τέρας» της γραφειοκρατίας. «Μου είπαν ότι επιτρέπονται επαύλεις με πισίνες, αλλά όχι ιδρύματα», εξήγησε χαρακτηριστικά. Τι έκανε λοιπόν; «Είπα ψέμματα ότι θα φτιάξω μια έπαυλη για τον εαυτό μου. Ολοκληρώνεται φέτος και μόλις είναι έτοιμη θα πω ότι έχει πολύ υγρασία εκεί για να μείνω και θα την παραχωρήσω στους γέροντες», κατέληξε.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s