ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΟ ΟΙ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ»


Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει να πάρει νέες πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, λέει η «Φωνη της Ρωσίας»

Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει να πάρει νέες πολεμικές επανορθώσεις  από τη Γερμανία

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ !

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !
Νικίτα Σορόκιν
Μέσα στην κρίση και μάλιστα στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας, οι Έλληνες πολιτικοί αναζητούν εντατικά «εχθρούς του λαού» στο εξωτερικό – προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών από τα ζωτικά προβλήματα. Αυτό οι ρώσοι από τα «νεώτερα» το πήραν ή το σκεφτήκαν μόνοι τους ?? )) Ξεχάσαν μόνο να πουν κάτι που σίγουρα δεν τους διαφεύγει,  ότι το ελληνικό πολιτικό προσωπικό είναι αμερικανόδουλο και έτσι ανέξοδα επιδεικνύει τον «πατριωτισμό» του. Ας πανε καλύτερα να ζητήσουν λεφτά από τους εγγλέζους για την Μάχη της Αθήνας, λέμε εμείς.. ))  

Η Γερμανία απ΄αυτή την άποψη είναι ιδανικός υποψήφιος γι΄αυτό το ρόλο, εφόσον συνεχώς προσπαθεί να κάνει στους άλλους μαθήματα τη στιγμή που η ίδια ακόμα δεν εξόφλησε τα χρέη της – για την κατοχή της χώρας στην περίοδο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Όμως το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών την 1η Απριλίου έδωσε κάθε άλλο παρά αστεία επίσημη απάντηση – η Γερμανία δεν είναι άλλο πιά διατεθειμένη να συζητήσει το ζήτημα της καταβολής στην Ελλάδα επιπρόσθετων πολεμικών επανορθώσεων.

Πρέπει να πούμε ότι η απαίτηση πολεμικών επανορθώσεων και διαφόρων ειδών αποζημιώσεων για τα γεγονότα, τα οποία έμειναν εδώ και πολύ καιρό στην ιστορία, τον τελευταίο καιρό είναι πολύ δημοφιλής. Γερμανικές αποζημιώσεις για τις ενέργειες των στρατιωτών του Βέρμαχτ περιμένουν και μερικοί πολίτες της Ιταλίας. Ανάλογα με την κατάσταση στον παγκόσμιο στίβο, η Βόρεια Κορέα από καιρό σε καιρό απαιτεί πολεμικές επανορθώσεις από την Ιαπωνία. Η Αρμενία κατά περιόδους υπενθυμίζει για την ανάγκη λήψης πολεμικών επανορθώσεων από την Τουρκία. Οι Αιγύπτιοι επιμένουν στην επιστροφή των πολιτιστικών αξιών από τα μουσεία του Λονδίνου, οι δε άμεσοι απόγονοι του τελευταίου Ρώσου τσάρου προσπαθούσαν, εννοείται, μάταια, να πάρουν με δίκη το Κρεμλίνο της Μόσχας.

Όσον αφορά τη γερμανο-ελληνική εποποιία, σε σχετική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της ΟΔΓ υπογραμμίζεται ότι η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Όμως στα πλαίσια της συμφωνίας του 1946 η Γερμανία εξόφλησε πλήρως το χρέος της προς την Ελλάδα και συμμετείχε ενεργά στην ανοικοδόμηση της χώρας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί μάταιο να ανακινείται και πάλι το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, διευκρινίζει το υπουργείο Εξωτερικών. Τη δεκαετία του εξήντα του περασμένου αιώνα, η Γερμανία κατέβαλε στην Ελλάδα περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια ως πολεμικές επανορθώσεις για τις ζημίες που είχαν προκληθεί στο λαό της χώρας από τα κατοχικά στρατεύματα του Τρίτου Ράιχ. Τις αγριότερες σφαγές τα στρατεύματα των SS τις διέπραξαν τον Ιούνιο του 1944, σκοτώνοντας 218 κατοίκους του Διστόμου.

Στην Ελλάδα πάντα θεωρούσαν ότι η ληφθείσα από τους Γερμανούς αποζημίωση για τέτοιες θηριωδίες δεν είναι αρκετή, όμως αυτή τη δυσαρέσκεια προσωρινά κατόρθωναν να την εξουδετερώνουν. Το πρόβλημα των αποζημιώσεων απόκτησε νέα εξέλιξη από την άνοιξη του 2010, όταν η Ελλάδα για την αδέξια δημοσιονομική πολιτική της βρέθηκε κάτω από τα ταπεινωτικά πυρά για το της κριτικής των εταίρων της στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Στα γερμανικά ΜΜΕ είχαν εμφανιστεί αρκετά προσβλητικά για την Αθήνα προτάσεις – να πωλήσει για τα χρέη της κάποια ελληνικά νησιά ή την Ακρόπολη. Ακριβώς αυτό ήταν που προκάλεσε αυτή την αντίδραση των Ελλήνων. Εντελώς πρόσφατα, αποζημιώσεις από τη Γερμανία απαίτησε και ο εθνικός ήρωας της Ελλάδας, 89χρονος Μανώλης Γλέζος και ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Έλληνες πολιτικοί και διάφορα κοινωνικοί παράγοντες όλο και συχνότερα προβάλλουν τέτοιες απαιτήσεις ενόψει των έκτακτων βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη » Φωνή της Ρωσίας» ο Διευθυντής του Κέντρου γερμανικών ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βλαντισλάβ Μπελόφ σχολίασε ως ακολούθως το πρόβλημα:

«Όπως φαίνεται, η Γερμανία επιμένει ότι είναι απαράδεκτες τέτοιες απαιτήσεις από μέρους της Ελλάδας, χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Νομίζω ότι η Γερμανία αναμένει από την επίσημη Αθήνα σαφή θέση. Η Γερμανία υποδεικνύει τους Έλληνες εταίρους της, ότι τέτοιες συζητήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες,  ότι δεν υπάρχει τίποτα για συζήτηση».

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με τη δήλωσή του είναι μάλλον απίθανο ότι μπόρεσε να μειώσει την ένταση της ελληνικής προεκλογικής εκστρατείας. Όμως οι πολιτικοί της Ελλάδας, στην καλύτερη περίπτωση εξίζει να υπολογίζουν ότι οι πολεμικές επανορθώσεις μπορεί να βρουν έκφραση όχι σε χρηματικό ισότιμο, αλλά μόνο σε κάθε λογής πολιτικές και διπλωματικές παραχωρήσεις.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s