Σόιμπλε: «Κομμένα πια τα δανεικά»…


Δεν μας δανείζει άλλο, δεν υπακούει πάντα στους αμερικάνους. Πως θα ταϊσουμε τώρα τους πολιτικούς μας, τους δημοσιοκάφρους?? Πολύ κακός άνθρωπος !))

  ΜΗΖΕΝΣ : «Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει Κράτος δικαίου» !))

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΗΘΟΥΣ ΤΩΡΑ !

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής στήριξης σε χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση απέκλεισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung (Nόιε Οζναμπρύκερ Τσάιτουγκ) δήλωσε ότι η Γερμανία έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο. «Τα κράτη εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, βρισκόμαστε στο δρόμο προς μια δημοσιονομική ένωση και υπάρχει ισχυρός μηχανισμός στήριξης ως ασφαλιστική δικλείδα».
Ο Σόιμπλε υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών – μελών. «Το σημαντικό είναι να κάνουν όλοι τις υποχρεώσεις τους και να σταματούν με ολοένα νέες απαιτήσεις, φήμες και ερωτήματα να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στο φυτό της εμπιστοσύνης, που πάει να ανθίσει.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Γερμανία διαδραματίζει ρόλο – κλειδί στην κρίση χρέους. «Αυτήν τη στιγμή η χώρα δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια, αλλά αυτό δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να διατηρηθεί» πρόσθεσε ερμηνεύοντας την εξέλιξη ως δείγμα αβεβαιότητας. Ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θα καταβάλει το μερίδιο εισφορών στο σχεδιαζόμενο μόνιμο μηχανισμό στήριξης νωρίτερα από ότι έχει συμφωνηθεί, δηλαδή από 8,7 δις ευρώ φέτος και του χρόνου, ενώ η τελευταία δόση των 4,3 δις ευρώ θα καταβληθεί το 2014.
Ο νέος διευθυντής της Siemens, Πέτερ Λέσερ υποσχέθηκε νέα επιχειρηματικά ήθη (και έθιμα ! ))

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες Süddeutsche Zeitung και Καθημερινή ο Πέτερ Ζολμσεν υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κράτος δικαίου. «Πρόκειται για μια βασική προϋπόθεση», λέει. «Φόροι που να καταβάλλονται, καθαρές προκηρύξεις έργων με καθαρούς όρους, ένα κράτος που να μπορεί να κανείς να το εμπιστεύεται. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για επενδύσεις». Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Siemens προσθέτει ότι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν γρήγορα, αλλά σε άλλο σημείο τονίζει ότι μόνο πολιτική λιτότητας χωρίς προοπτικές για το μέλλον δεν φέρνει αποτέλεσμα, χρειάζονται επενδύσεις κι αυτό ισχύει για όλες τις χώρες.

Από:  dw.de
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Εδώ είναι φανερό ότι μας δουλεύουν οι γερμανοί αναφέροντας μάλιστα πραγματικά προβλήματά μας τα οποία γιγαντώθηκαν από τη δική τους συμπεροφορά απέναντί μας. Οπως η διαφθορά και η εκμηδένιση του συναλλακτικού ήθους που ναρκοθέτησε την πίστη, εγκατέστησε την ύφεση διαρκείας εμποδίζοντας τις όποιες δυνατότητες για ανάπτυξη…
Το χειρότερο όμως απ’ ολα νομίζουμε ότι είναι η κριτική μας, η πολεμική καλύτερα που γίνεται με υστερικές κραυγές(«ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ») από έλληνες εναντίον τους, που υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας και το πολιτικό λόγο και πολιτισμό μας.  Ετσι ρίχνοντας το ανάθεμα στους ξένους που δεν μας δίνουν δανεικά για να συνεχιστεί η λειτουργία του κλεπτοκρατικού «Συστήματος» με την καταναλωτική καρακιτσάτη τρέλα προφυλάσσονται οι δικοί μας λαμόγιοι από την καθαρτήρια οργή των πολιτών και αποκρύπτεται η άλλη οδός, ή άλλη πολιτική, το γεγονός ότι η δημόσια οικονομική μπορεί να λειτουργεί και αλλοιώς. Δηλαδή ότι το χρέος μπορει να είναι ελεγχόμενο με περιορισμό του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού δανεισμου, φερειπείν με έλεγχο και φορολόγηση στα κερδη και στις πράξεις των τραπεζών…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s