ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ?

ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΣΤΑΡΙ

«Ως πολιτικό ον δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση που εκκολάπτει στους κόλπους της πολιτικά κτήνη»

Αυτό απάντησε ο «κουλοχέρης» – από μπόμπα που έσκασε την ώρα που την κατασκεύαζε – καθηγητής Σάκης

Ο καθηγητής Καράγιωργας δεν υποψιάζονταν τι προδοτικό λέλουδο ήταν ο Αντρέας. Οταν κατάλαβε θύμωσε και μίλησε για κτήνη...

Καράγιωργας στον πράχτωρα Αντρέα Παπαντριου το 1981 όταν τον κάλεσε να γίνει υπουργός Γεωργίας στην πρώτη κυβέρνηση ΠΛΑΣΤΟΚ.

Είχε προηγηθεί η διαγραφή του αντιστασιακού καθηγητή της Παντείου από τους ίδιους ανθρώπους που αποδείχτηκαν μοιραίοι και μακρυχέρηδες. Αυτοί εξελίχτηκαν πράγματι σε “πολιτικά κτήνη” και μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε… 

Οι σημερινοί υποψήφιοι των εκλογών καλούνται ως ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ  να απαντήσουν στο καίριο ερώτημα πως αντιλαμβάνονται  την πιθανή  συνύπαρξη τους στα ψηφοδέλτια και στη βουλή με πολιτικά κτήνη…

Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική περίοδο, είναι τόσο ευδιάκριτες οι παραπάνω έννοιες, ούτως ώστε οι Έλληνες πολίτες να διακρίνουν καθαρά και χωρίς καμία προσπάθεια σε αυτή την συγκυρία το «πολιτικό ον» από το «πολιτικό κτήνος».

Υπάρχε διαλεκτική σχέση και συνεχής διαπάλη ανάμεσα στο «ον και το κτήνος στην πολιτικη.  Πράγματι χωρίς ποτέ στην ιστορική διαδρομή της  να λείψει η «πολιτική προσωπικότητα και το πολιτικό κτήνος», έχουμε περιόδους που επικρατεί ενίοτε η πρώτη και άλλοτε το δεύτερο.

Φαίνεται σήμερα ότι είναι ξάφνου εφικτό σε αυτές τις εκλογές να ανατραπεί ο συσχετισμός ανάμεσα στους πολιτικά σκεπτομενους πολίτες και στα «κτήνη» και να αλλάξει έτσι η νομή και η άσκηση της εξουσίας στην Ελλάδα.

Ο μέσος άνθρωπος είχε την δυνατότητα τα τελευταία χρόνια να ενημερωθεί και να ξεχωρίσει στην περίπτωση του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, του Βατοπεδίου, των υποβρυχίων, του ΙΚΑ και των πανεπιστημίων και δεκάδων άλλων μικρών και μεγάλων ανοσιουργημάτων, ότι όλα τα πράγματα έχουν αρχή μέση και τέλος και ότι η αρχή όλων ήταν και είναι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του καρκινώματος που λέγεται πολιτικό κτήνος.

Η συγκεκριμένη αναφορά αγαπητέ αναγνώστη ορίζεται και προσδιορίζεται από ιδεολογικές παραμέτρους όχι όμως και από κομματικά στεγανά.  Η άσκηση της πολιτικής στην Ελλάδα δεν ακολούθησε τους κανόνες της  ευρωπαϊκής πολιτικής κουλτούρας και θεωρίας  αλλά  ταυτίστηκε και  μεταπολιτευτικά αποκλειστικά και μόνον με την εκάστοτε αντίληψη του κομματικού φορέα που ασκούσε εξουσία.

Η ελληνική κοινωνία έχει την ευκαιρία σήμερα να διακρίνει τέτοιες συμπεριφορές, και βεβαίως της δίνεται η μοναδική ευκαιρία να αναδείξει αλλά και να απομονώσει «πρόσωπα και κτήνη», να προωθήσει η να οπισθοδρομήσει την πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων, να ανατάξει η να περιθωριοποιήσει την Δημοκρατία.

Με την λογική ότι το εκλογικό σώμα θα πρέπει να θέσει στο περιθώριο όχι μόνο αυτούς που στην καθημερινότητα τους χαρακτηρίζονται ως αλήτες ,κλέφτες και απατεώνες, και αποτελούν υποκείμενα του ποινικού δικαίου, και τροφίμους του κορυδαλλού, αλλά και όσους είτε δεν καταλάβαιναν, οπότε είναι « πολιτικά ηλίθιοι» και άρα ακατάλληλοι, είτε καταλάβαιναν και άρα είναι επικίνδυνοι να αναπαραχθούν σε νέα κτήνη.

Ένα τέτοιο κτήνος έστειλαν επιτέλους οι ελληνικές αρχές στην φυλακή αυτές τις μέρες.

Ο Ακης θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν τόσο για τους εκλογείς όσο και για τους υποψήφιους που ζητούν την ψήφο τους.

Αυτά τα κτήνη δεν στέρησαν μόνο το γέλιο από τον Έλληνα του σήμερα που με τον ένα η άλλο τρόπο έχει μερίδιο ευθύνης αλλά και από τα παιδιά μας και αυτό είναι ολέθριο είναι τραγικό.

Χρήστος Παπαδημητρίου Κοινωνιολόγος Προέδρος Τ Κ Πύργου-Κόνιτσας.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s