«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο Δ….. !


Μισό εκατομμύριο υποθέσεις εκκρεμούν στις εφορίες!

 Ποιός έλεγχος;

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ !

«ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Mε τη σημερινή οργάνωση και λειτουργία των εφοριών θα χρειαστούν για να «κλείσουν» τις υποθέσεις περισσότερα από 7 χρόνια! (σσ. η «οργάνωση» με τη «λειτουργία» ολοένα και χειροτερεύουν από το 2009…))
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά για τον όγκο των υποθέσεων φοροδιαφυγής που έχουν συσσωρευτεί στις εφορίες. Έως και χθες το σύνολο των…   εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στις εφορίες ανερχόταν στις 483.188. Είναι τα αποτελέσματα κάθε είδους ελέγχου ή διασταύρωσης που έχει γίνει από όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών  και έχει αποσταλεί στην εφορία του ελεγχόμενου προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, να πιστοποιηθούν τα αποτελέσματά του και να βεβαιωθούν οι σχετικοί φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Με βάση τη στατιστική επεξεργασία της εκκαθάρισης των υποθέσεων προκύπτει ότι κάθε εργάσιμη ημέρα κλείνουν στις εφορίες 242 υποθέσεις.  Με το ρυθμό αυτό και με την προϋπόθεση ότι δεν θα προστεθούν νέες υποθέσεις (στην πραγματικότητα θα προστεθούν χιλιάδες νέες υποθέσεις) τότε θα χρειαστούν για να κλείσουν όλοι οι εκκρεμείς φάκελοι στις εφορίες περίπου 7,5 χρόνια. Με άλλα λόγια οι εφορίες θα κλείσουν τον ήδη συσσωρευμένο όγκο φορολογικών υποθέσεων έως το 2020.
Η επιτάχυνση του ρυθμού κλεισίματος των φορολογικών υποθέσεων είναι πολύ σημαντική για το δημόσιο ταμείο. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία για τη βεβαίωση εσόδων από το κλείσιμο φορολογικών υποθέσεων. Τον Φεβρουάριο βεβαιώθηκαν κατά μέσο όρο από κάθε υπόθεση πρόσθετοι φόροι ύψους 1.463 ευρώ. Το ποσό αυτό ακολουθεί συνεχώς αυξητική πορεία καθώς οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε υποθέσεις με μεγαλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά το ύψος της βεβαίωσης των φόρων. Τον Μάρτιο το μέσο ποσό που βεβαιώθηκε από κάθε υπόθεση που έκλεισε ανήλθε στα 6.898 ευρώ, ενώ τον Απρίλιο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στα 8.534 ευρώ. Σε σύνολο ποσού κάθε εργάσιμη ημέρα βεβαιώνονται από το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων συνολικά ποσά από 300.000 έως και 2 εκατ. ευρώ.
Σημαντικό πρόβλημα για τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών είναι, εκτός από το ρυθμό ολοκλήρωσης του ελέγχου στις φορολογικές υποθέσεις, είναι και η χαμηλή εισπραξιμότητα των ποσών που βεβαιώνονται. Πολλοί φορολογούμενοι είτε περιφρονούν πλήρως τις σχετικές αποφάσεις επιβολής φόρων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται νέα ληξιπρόθεσμα χρέη, είτε προσφεύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να καθυστερήσουν την εξόφληση…
Σ.Δημητρέλης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το αυθόρμητο κίνημα «δεν πληρώνω» και γενικώς «σας γράφω» είναι το μόνο που αποφέρει καρπούς εναντίον της κατοχικής κλεπτοκρατίας, αφού ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,  ειδικα οι «αριστεροί» ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στο «Συστημα» ΠΛΑΣΤΟΚ και υπονομεύουν κάθε μορφή οργάνωσης και συντονισμού…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s