ΣΚΕΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Η «ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ»


Η IN VITRO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΝΚΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ

ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σήμερα βουβή πρωτομαγιά(που ο φρόνιμος λαός λουφάζει) δεσπόζει ως είδηση ότι θα πάρουν όλα τα μέτρα του Διωγμού μας μαζεμένα μετά τις εκλογές, των οποίων το αποτέλεσμα οι κατοχικοί δεσπότες και οι δημσιοκάφροι τους δεν καταδέχονται να αμφισβητήσουν, αφού η νοθεία είναι δεδομένη και τα κουραδομήντια δικά τους.   Τώρα, την «λίστα Παπαδήμιου» ουδείς πρόκειται να εφαρμόσει αφού έχουν διαλύσει το σύμπαν και οι ίδιοι δεν είναι ικανοι ούτε δυό γαϊδάρων άχυρα να μοιράσουν.  Εννοούμε αποκλείεται να ισχύσουν για όλους τα ίδια διότι ότι απομένει από κράτος είναι χύμα. Είναι λοιπόν σκέτη τρομοκρατική προπαγάνδα ? – Οχι ακριβώς, κάτι θα μπορέσουν να κάνουν σε ορισμένους…

Αυτά τα δημοσιεύσαμε εμείς εδώ από καιρό και είναι σε στενή συνεργασία με τις μπανκς.  ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Σε καθε περίπτωση το θέμα μας δεν θα λυθεί στο  επίπεδο της οικονομικής διαχείρισης η οποία κάποτε θα φέρει την «ανάπτυξις» ! Αυτά είναι ανέκδοτα, αστεία ίσως για όσους δεν ανηκουν στα θύματα αυτής της κατάστασης… Ο σκοπός τους είναι η καταστροφή μας και ο διωγμός από τις εστίες των ελλήνων.  Οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες που τους ζορίζουν από την τελευταία αναδιάρθρωση του χρέους φροντιζουν να συμπέσουν με την κορύφωση στο Διωγμό μετά τις εκλογές ώστε να τον ενισχύσουν με την προαλοιφόμενη στάση πληρωμών.  Πιθανόν να μην υπάρξει επόμενη δόση εκείνη των 23 δις για την ανακεφαλαίωση των μπανκς.  Σε κάθε περίπτωση να ξεκαβαλικέψουν από τον σβέρκο μας ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ  όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οταν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα δημιουργούν επεισόδια και «αριστεροδεξιό» διχαστικό κλίμα που θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα Δημόσιας Τάξης.

Το γιατί και πως η ολοκλήρωση του psi ως προϋπόθεση για την επόμενη δόση αναλύονται παρακάτω από τον Κάπιταλ.

Έτοιμη να εντάξει την υπόθεση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα “prior actions” της επερχόμενης αξιολόγησης της νέα δανειακής σύμβασης εμφανίζεται η τρόικα. Αυτό σημαίνει ότι θα συναρτηθεί η επόμενη δόση των 23 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την ταχύτητα και τους όρους ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι πολιτικές παρεμβάσεις που έχουν μεσολαβήσει προεκλογικά για να καθυστερήσει και να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές η οριστικοποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχουν προκαλέσει νέο σοκ στις σχέσεις της τρόικα με την κυβέρνηση.
Η τρόικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη παρουσιάσει ένα σχέδιο πρότασης το οποίο “με διάφορα προσκόμματα δεν έγινε δυνατό να προχωρήσει το προηγούμενο δεκαπενθήμερο” με αποτέλεσμα να ανατραπούν οι προβλεπόμενες ημερομηνίες που είχαν δοθεί από το απερχόμενο πρωθυπουργό(20/4).
Αντί αυτού “διαμορφώθηκε άρον-άρον ένα μεταβατικό σχήμα χρηματοδότησης”με τις αποφάσεις για την μεταφορά των 18 δισ. ευρώ από τα ομόλογα τουEFSF που θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται στην “τεχνική”διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει σε συνεργασία με την ΤτΕ και το κομμάτι που αφορά τις προβλέψεις λόγω επισφαλών χαρτοφυλακίων (BlackRock), αλλά η όλη διαδικασία σκόνταψε στην επίμονη στάση των πολιτικών κομμάτων για λήψη τελικών αποφάσεων από την νέα κυβέρνηση.
Οι καθυστερήσεις προκάλεσαν μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Σάββατο τοCapital.gr, και τις επιφυλάξεις του EFSF για το πώς θα «τρέξει» η μεταφορά των κεφαλαίων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία προβλέψεων για τις ζημίες που θα πρέπει να καλύψει το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά τελικά με διάφορες παρεμβάσεις η μετακίνηση των 25 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε για να μην εμφανισθούν προβλήματα προεκλογικά στο τραπεζικό σύστημα.
Οι εμπλοκές αυτές φαίνεται μάλιστα ότι έχουν προκαλέσει καταστάσεις υψηλής έντασης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και, κυρίως,με τα πολιτικά κόμματα των οποίων τις “επιθυμίες” μετέφεραν στην κυβέρνηση οι υπουργοί, ανατρέποντας τις αρχικές δεσμεύσεις Παπαδήμου όσον αφορά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο πρότασης της τρόικας, για το οποίο δεν έχουν ενημερωθεί οι διοικήσεις των τραπεζών, φαίνεται να περιορίζει το αναγκαίο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών στη συνολική αύξηση κεφαλαίων που θα χρειασθούν οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες σε ποσό μικρότερο των2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η διασφάλιση της σχετικά χαμηλής συμμετοχής των ιδιωτών (παλαιών ή νέων μετόχων) θα πρέπει να τείνει στην διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των τραπεζών.
Παράλληλα όμως ο “ιδιωτικοοικονομικός” χαρακτήρας της διοίκησης των τραπεζών ακόμα και στην περίπτωση που οι ιδιώτες μέτοχοι δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν στο απαιτούμενο όριο, “θα εξασφαλισθεί μέσω του ΤΧΣ, η στελέχωση του οποίου σε επίπεδο εκτελεστικής διοίκησης” θα είναι τέτοια που “θα αποκόψει τον ομφάλιο λώρο της κυβερνητικής παρέμβασης” παρά το ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι θεσμικά ο μέτοχος εντολέας του ΤΧΣ.
Για την διασφάλιση των όρων αυτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο η εξαιρετικά πιθανή πλέον ένταξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης στην κατηγορία “prior actions” μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s