ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ «ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ»!


ΠΡΩΤΟΣ Ο ΓΑΜΑΠ: ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΤΗΣ …ΕΥΡΩΠΗΣ !

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός, έξι μήνες μετά την αποχώρησή του, μιλώντας στο «Time»…   κοιτάζει πίσω και παραδέχεται: «Νομίζω ότι θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Γίναμε πειραματόζωα, ένα πείραμα».
Ο 59χρονος, σήμερα, Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να βλέπει από απόσταση τα γεγονότα που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στη βαθιά ύφεση. Τα μέτρα λιτότητας προκάλεσαν την έκρηξη της ανεργίας από το 9% που ήταν το 2009 στο 21% σήμερα. Οι αυτοκτονίες αποτελούν θλιβερή καθημερινότητα, ενώ ο αριθμός των αστέγων αυξάνεται ραγδαία.
«Εύχομαι να μπορούσαμε να είχαμε ενεργήσει με τρόπο πιο «μαλακό» για τον κόσμο, και ιδίως για εκείνους που δεν ευθύνονται, όπως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι» λέει ο Γ. Παπανδρέου, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι «στο τέλος, όλοι πλήρωσαν και πληρώνουν ακριβά αυτή την κρίση»!
Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να αναγνωρίσουν τις θυσίες των Ελλήνων. Παρά το ότι η Ελλάδα έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της κατά 5,5,% τον πρώτο χρόνο της λιτότητας, «κάποιοι πολιτικοί λένε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα, αλλά οι Έλληνες» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου.
Ήταν και παραμένει στον κόσμο του.. Μηδενική αυτοκριτική, μηδενική «αντίληψη»(έτσι το λένε τώρα οι πρώην υποστηρικτές του), μηδενική αποτελεσματικότητα…

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Ευθείες βολές από Γιούνκερ κατά Γερμανίας και Γαλλίας λίγο αποχωρώντας τη θέση του προέδρου του Γιούρογκρουπ

Ο Γιούνκερ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται ως ο απουσιολόγος της ΕυρωζώνηςΣυγκρούονται τώρα με ξεχωριστό μένος οι ανθρωποι της Ουάσινγκτων που ηγούνται στους ευρωπαϊκους θεσμούς με τα ισχυρά κράτη που σιγά-σιγά αποπειρόνται να χειραφετηθούν από τις ΗΠΑ.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η απόφαση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εγκαταλείψει την προεδρία της Ευρωζώνης, κατηγορώντας την στάση της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες εμφανίζονται ως οι μόνες που καθορίζουν τις τύχες της Ευρώπης.

Μάλιστα ο Γιούνκερ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εμφανίζεται ως ο απουσιολόγος της Ευρωζώνης, λέγοντας: «Μέρος του προβλήματος είναι ότι η Γερμανία παρουσιάζεται ως η οσία χώρα που θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό για τις υπόλοιπες χώρες, κάτι που είναι προσβλητικό για τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης».

Σε ερώτηση εάν η πικρία για την ανάμειξη των δυο μεγαλύτερων χωρών της ευρωζώνης είναι ένας από τους λόγους της αποχώρησής του, απάντησε απλώς «ναι».  Και πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει να βλέπει δυο χώρες να συμπεριφέρονται λες και μόνον αυτές αποφασίζουν για τις τύχες της Ευρώπης.

Παράλληλα ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε κατά της θέσης του Φρανσουά Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του ευρωσυμφώνου και υπέρ των ευρωομολόγων, αν και τα χαρακτήρισε απόφαση του μέλλοντος.

Επίσης τόνισε ότι είναι εφικτή η ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η …ανάπτυξη.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s