ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΥ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΧΟΛΑΝΤΡΕΟΥ


ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ «ΕΥΧΕΣ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Σε πραγματική σύγκρουση μετατράπηκε η τηλεμαχία Σαρκοζί - Ολάντ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ

ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

ΤΡΙΖΕΙ Ο ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

ΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η οικονομική κρίση κυριάρχησε στην αναμέτρηση των δύο υποψηφίων για την προεδρία στη Γαλλία που μετατράπηκε σε «μαστίγωμα» του αδέξιου μειονεκτικού Χολαντρέου από έναν Σαρκοζί που χτες είχε κέφια. Σαρκαστικός ο απερχόμενος πρόεδρος υπενθυμισε τις «ευχές» για νίκη του γιωργάκη μας στον αντίπαλό του ρωτώντας αν η ελληνική συντριβή είναι στο πρόγραμμά του… Αιδημόνως απάντησε ο σοσιαλιστης υποψήφιος ότι θα πρέπει μιλώντας για την ελλαδαρα να λέμε ότι έγινε «λάθος διαχείριση».

«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας και όχι της Ελλάδας ή της Ισπανίας» είπε ο Νικολά Σαρκοζί αρνουμενος ότι η Γαλλία βρίσκεται σε ύφεση.  Ουσιαστικά έκανε «περίπατο» με επίδειξη γνώσεων και ρητορικής μαεστρίας καταλογίζοντας «ψεύδη και ανακρίβειες» στον πολύ μαζεμένο χθες Ολάντ. «Είναι τρομερό να έχεις στην καρδιά σου συνέχεια αυτή τη λέξη, το ψέμα» αντέτεινε… «Αυτό μου εμπνέετε όταν σας έχω απέναντί μου κι οχι μόνον σε εμένα»… ομολόγησε κοιτάζοντας κατευθείαν μέσα στους φακούς του συνομιλητή του. «Εγώ προστατεύω τα τέκνα της Δημοκρατίας, εσείς τους προνομιούχους» είπε στη συνέχεια ο σοσιαλιστής υποψήφιος, κατηγορώντας τον γάλλο πρόεδρο ότι επιδιώκει την εφαρμογή «φοροελαφρύνσεων» στους πλούσιους. «Ψεύδεστε!» απάντησε και πάλι ο Σαρκοζί προκαλώντας τον Ολάντ να φέρει έστω ένα παράδειγμα και κατέληξε: «Δεν μπορείτε να παραθέσετε ένα λογικό επιχείρημα, χωρίς να γίνετε εριστικός».

«Εσείς θέλετε λιγότερους πλούσιους, εγώ θέλω λιγότερους φτωχούς. Θέλετε όλοι να φύγουν;» ρώτησε ο Σαρκοζί τον Ολάντ, υποστηρίζοντας ότι η διακυβέρνηση του αντιπάλου του θα προκαλέσουν τη φυγή του κεφαλαίου από τη Γαλλία.   Με τη οικονομία και το υψηλό ποσοστό της ανεργίας να αποτελεί το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους, ο Ολάντ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες, πρόταξε την ανάπτυξη έναντι της λιτότητας και τη δημιουργία κινήτρων για την απασχόληση των νέων.   «Εάν είμαι ο επόμενος πρόεδρος» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, «το καθήκον μου θα είναι να δώσω νέο προσανατολισμό στην Ευρώπη, διαφορετικό από αυτόν που εσείς έχετε υποβάλει», είπε απευθυνόμενος στον αντιπαλό του.

Ηδη αυτό φάνηκε με την επίθεση που εκανε ο σοσιαλιστής υψοψήφιος στη Μέρκελ από την αγγλοαμερικανική σκοπια που έκανε πολλούς να μιλούν για κατάρευση του γαλλογερμανικού άξονα επί του οποίου στηρίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μιλώντας για αυτό ο «Σαρκό» είπε: «Ξεχνάτε ότι ήταν παγκόσμια κρίση και δεν ήταν εύκολο».«Aποτρέψαμε την εξαφάνιση της Ελλάδας, δεν ήταν εύκολο, αποτρέψαμε την κατάρρευση του ευρώ. Xάρη στην τεράστια προσπάθεια Γαλλίας και Γερμανίας. Κύριε, η Ευρώπη τα κατάφερε» Τώρα να δούμε…

«Δεν προβάλατε καμία αντίσταση στη Γερμανία, δεν καταφέρατε τίποτε» αντέτεινε ο σοσιαλιστής υποψήφιος και πέρασε στην επίθεση υποστηρίζοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος είναι φίλος του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα τόσα σκάνδαλα που παρέδωσε την χώρα του σε άθλια κατάσταση. «Δεν απέσπασα τίποτε από τη Γερμανία;» απάντησε ενοχλημένος ο Σαρκοζί επαναφέροντας τη συζήτηση στις γαλλογερμανικές σχέσεις για να καταγγείλει τον Ολάντ για «ανεπάρκεια».   « Η Ευρώπη δεν τα κατάφερε» ανταπάντησε ο Ολάντ, «σήμερα είναι αντιμέτωπη με μία πιθανή αναβίωση της κρίσης με μια γενικευμένη λιτότητα και αυτό δεν το θέλω» είπε και υπογράμμισε :

« Το γεγονός ότι σήμερα το σύνολο της κοινής γνώμης καθώς και κυβερνήσεις παρακολουθούν με προσοχή αυτήν την εκλογή, είναι γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα που μας έχει ξεπεράσει, δεν αφορά αποκλειστικά τη Γαλλία, περιμένουν να δούν εάν ο νέος πρόεδρος θα έχει την ικανότητα να μετακινήσει τη Γερμανία από τις θέσεις της».    Επανέλαβε τη θέλησή του να ζητήσει «την επαναδιαπραγμάτευση» του δημοσιονομικού Σύμφωνου, ώστε «να ενταχθεί η διάσταση της ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στα τέσσερα βασικά σημεία της πρότασής του με τα οποία ζητά : Τη δημιουργία ευρωομολόγων, μεγαλύτερες δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να μπορεί να βοηθά κατ’ευθείαν τις χώρες που έχουν ανάγκη, αξιοποίηση των διαρθρωτικών Ταμείων και φορολογία στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Την πλήρη αντίθεσή του για την δημιουργία ευρωμολόγων υπογράμμισε από μέρους του ο Νικολά Σαρκοζί. Υποστήριξε ότι σε αυτήν την περίπωτση Γερμανία και Γαλλία θα αναγκασθούν να γίνουν οι εγγυητές του χρέους των άλλων χωρών, πράγμα που δεν το αποδέχεται, ενώ υπογράμμισε ότι η Ευρώπη του Μονέ, του Ντε Γκώλ και του Ντελόρ δεν πρέπει να γίνει η Ευρώπη του συμβιβασμού και δεν θα πρέπει να πιστεύει κανείς ότι κτυπώντας το χέρι στο τραπέζι μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε.

Το μεταναστευτικό ζήτημα   Με τη συζήτηση να φθάνει και στο «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού, ο Σαρκοζί επανέλαβε την προειδοποίησή του προς την Ευρώπη, ότι θα αποσύρει τη Γαλλία από τη Συνθήκη Σένγκεν αν δεν εφαρμοστούν πιο αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα. Τόνισε επίσης ότι θα περιορίσει στο μισό τον αριθμό των νόμιμων μεταναστών, τονίζοντας ωστόσο, ότι η Γαλλία είναι μία «ανοιχτή χώρα».

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s