ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ (Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ)


Η ΕΚΤ Αναμένει άμεσα την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών

  ΕΛΑΒΑΝ 25 ΔΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟN ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ…

Ο

ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ

ΕΚΤΕΛΩ BANKS

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ «ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ»

ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ»

ΕΚΤ: Κόβεται η χρηματοδότηση σε 2 τραπεζες

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα Παπαδήμος και Παπούλιας έχουν επιδοθεί σε ρεσιτάλ καταστροφολογίας.  Καταρρέουν οι τράπεζες προειδοποιούσε κάθε τόσο ο Παπαδήμος ο «πρωθυπουργός»  της  Ελλάδος.  Φεύγουν οι καταθέσεις και υπάρχει κίνδυνος μαζικής εκροής  καταθέσεων δήλωνε ο Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ. Προφανώς οι ανησυχίες είναι εύλογες αλλά από τον Μάρτιο δεν είναι  γνωστές επακριβώς οι ζημίες των ελληνικών τραπεζών;  Τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το πολιτικό σύστημα αποτέλειωσε επί τούτου τις τράπεζες καθώς γκρεμίζεται. «Θέλουν να μας πάρουν στο λαιμό τους» ακούσαμε να λένε…

ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το γεγονός ότι κάποιες ελληνικές τράπεζες δραστηριοποιούνται με αρνητικά ίδια κεφάλαια εξαιτίας των ελλειμμάτων δεν επιτρέπει και βάσει κανονισμού την στήριξη τους από την ΕΚΤ. Διάφορες πηγές αναφέρουν πως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται όλο και περισσότερο τα αιτήματα για ρευστότητα από τις ελληνικές τράπεζες, καθιστώνταστες εξαρτημένες από την ελληνική κεντρική τράπεζα για βοήθεια.

Τη διακοπή της παροχής ρευστότητας σε 2 ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς δεν έχουν ακόμη προχωρήσει τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Η ΕΚΤ περικόπτει τη στήριξη καθώς η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει 25 δισ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό, αναφέρουν άλλες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ΠΡΟΤΙΜΑ να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη δήλωσε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, προσθέτοντας πάντως ότι δεν είναι δική της υπόθεση να αποφασίσει τι θα συμβεί. «Θέλω να δηλώσω ότι η ισχυρή προτίμησή μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» ανέφερε μιλώντας σε αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλθεθ Πάραμο, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας. «Εφόσον η συνθήκη δεν προβλέπει τίποτα για έξοδο (από το ευρώ, δεν αποτελεί θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η ΕΚΤ» πρόσθεσε.

Μήνυμα προς τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους στις επερχόμενες εκλογές «με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της επιλογής τους» έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Σχετικά με το μέλλον της χώρας τους…είναι σημαντικό να λάβουν οι Έλληνες μια απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών της επιλογής τους», είπε ο Μπαρόζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η τελική απόφαση για την παραμονή στην ευρωζώνη πρέπει να έλθει από την ίδια την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Νωρίτερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ο κ. Ντράγκι απάντησε: «Ουδέν σχόλιο».

Πριν από λίγο είχαμε μια δήλωση που δείχνει ότι έχουν δρομολογηθεί γεγονότα.

Zoellick (Παγκόσμια Τράπεζα): Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, μείζον ερώτημα είναι ο αντίκτυπος σε Ιταλία και Ισπανία…

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ! ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ! ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΠΟ BIG BROTHER

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s