ΩΣ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ Η ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ Η ΜΑΜΑΚΙΑ….


ΑΜΕΣΟ ΜΕΤΡΟ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΛΟΓΩ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΗΤ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ
Προεκλογικός βομβαρδισμός ελπίδας από το Σύριζα ακούγεται σήμερα σαν πρόγραμμα μετάβασης στη …λογική, την πολιτική, αλλά και την κοινή λογική με τόσα που υποφέρει ο ελληνικός λαός. Θα πείτε πολλοί με ποιές πλάτες, αλλά δεν είναι της παρούσης το ζήτημα αυτό.  Ποιός από δεξιά ή και αριστερά μπορεί να αντιλέξει ? Ακούστε τους :
«Αυτό που εμείς θα κάνουμε, καταρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. Παράλληλα, θα συνοδευτεί και από μια προσπάθεια διεκδίκησης, που θα την θέσουμε εξαρχής, αναδιαπραγμάτευσης, συνολικά, του χρέους, σε μια λογική που θα επιδιώξουμε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και πρόσθεσε ότι η διαγραφή του χρέους με το PSI ήταν ανεπαρκής. Εξήγησε πως «θα ακυρώσουμε τα μνημόνια με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή- είναι άμεσο μέτρο. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζεται αυτό το μνημόνιο που, δυστυχώς, οδηγεί στην καταστροφή της χώρας». Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν οι εταίροι πουν «όχι» ανέφερε: «Αν μας πουν «όχι» θα κάνουμε moratorium στην αποπληρωμή του χρέους- το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Moratorium στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, προκειμένου να δώσουμε μια ανάσα στον προϋπολογισμό, μια ανάσα, δηλαδή, στη χώρα. Να μπορέσει να εφαρμόσει μια στοιχειώδη πολιτική, η οποία να έχει κάποιο αναπτυξιακό χρώμα. Moratorium, δηλαδή διακοπή αποπληρωμής του χρέους. Αυτό το χρέος, για ένα μεγάλο διάστημα, θα σταματήσουμε να το πληρώνουμε, διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση, η οποία πνίγει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αναφερόμενος στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τις τράπεζες, μίλησε για εθνικοποίηση των τραπεζών και σημείωσε: «Τις τράπεζες τις έχουν διαλύσει αυτοί που εφαρμόζουν τις μνημονιακές συνταγές, μέχρι τώρα. Και οι ίδιοι ασκούν μία απίστευτη τρομοκρατία με τις καταθέσεις των τραπεζών. Λένε, δηλαδή, ότι θα έρθουν αυτοί και θα σας πάρουν τις καταθέσεις, θα σας πάρουν τις περιουσίες. Αυτό που γίνεται, σήμερα, από τον ίδιο τον καπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, την τρόικα και τα υπόλοιπα, τα αποδίδουν στην Αριστερά. Χάνει τις περιουσίες του ο κόσμος, χάνει τα σπίτια του, χάνει τις καταθέσεις του, χάνει τους μισθούς και τις συντάξεις του, μένει άνεργος, αυτά γίνονται τώρα».
Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταγγείλει το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες, αφού εντάσσεται στο πλαίσιο του PSI. Είπε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει διορισμούς, εξήγησε δε ότι «όσον αφορά τις δημόσιες εταιρείες, εμείς λέμε ότι οι στρατηγικοί τομείς της ελληνικής οικονομίας θα περάσουν από δημόσιο έλεγχο. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω, ενέργεια και τηλεπικοινωνίες.
Αυτό θα γίνει όχι με μια αυτόματη πράξη μιας ημέρας, αλλά σταδιακά με έναν χρονικό ορίζοντα μετάβασης και το πώς ακριβώς θα προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα, με τι μεταβατική περίοδο, με τι χρονοδιάγραμμα, αυτά όλα θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες». Σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ο Π. Λαφαζάνης είπε ότι «εμείς θα ανακόψουμε αυτό τον κατήφορο στους μισθούς και τις συντάξεις. Σταδιακά θα αρχίσει η αποκατάστασή τους σε επίπεδα ανθρώπινα. Όταν λέμε σταδιακά, αυτό συναρτάται με την προσπάθεια που θα γίνει για την ανόρθωση της οικονομίας, την ανασυγκρότησή της, τον παραγωγικό προσανατολισμό της και την αναπτυξιακή της διάσταση.

ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ

Αυτά θα πηγαίνουν πλάι – πλάι. Σχετικά σύντομα, θα προσπαθήσουμε οι μισθοί να γίνουν ανθρώπινοι». Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα καταργηθούν τα χαράτσια, «κυρίως αυτά που επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τις πιο φτωχές και υπό δοκιμασία οικογένειες στη χώρα μας». Διευκρίνισε ότι η φορολογία 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Στο πρόγραμμά μας είναι μια ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου. Και για αυτή την κατεύθυνση η φορολογία θα χρησιμοποιηθεί ως θετικό εργαλείο για την αναδιανομή του πλούτου και την ανάπτυξη της χώρας».

Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ  αναπαράγεται από πολιτικές δυνάμεις που παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά και από κερδοσκόπους που παίζουν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.  «Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης με υποχρεώσεις, αλλά και με δικαιώματα που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε αυτή» ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς τον κ. Σουλτς

«Η ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές» και πως «όλα τα μέλη της ευρωζώνης είναι ισότιμα μέλη και θα πρέπει από κοινού να εργαστούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια κρίση που έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις». «Διότι», συνέχισε, «το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα, αλλά εντάσσεται μέσα στο συνολικό ευρωπαϊκό πλαίσιο, συνεπώς η κρίση είναι ευρωπαϊκή και όχι ελληνική». (σσ. καλά αυτά παιδάκι, μόνο προς τα έξω να τα λες σε παίρνει… Σε τα μας με το πολιτικό αλλά και το κοινό έγκλημα στην εξουσία να έχει βασανίσει γενιές 3 τουλαχιστον, να μιλάς για Κάθαρση).

Δεν πληρώνουμε το χρέος προς τους πιστωτές μας, εάν διακοπεί η βοήθεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην αμερικανική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal, εκτιμώντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη πιθανότητα -διακοπής του προγράμματος χρηματοδότησης- είναι μικρή. Ο Αλέξης Τσίπρας περνάει στην αντεπίθεση σημειώνει η εφημερίδα η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πετάει το γάντι, γεγονός που ενδεχομένως προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της χρεωμένης χώρας και των πιστωτών της». «Ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας επισημαίνει ότι μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλέσει ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν» γράφει η εφημερίδα. Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να προβεί σε μια περισσότερο αναπτυξιακή πολιτική προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την ύφεση και να εμποδίσει την ανθρωπιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα». «Καταρχάς θα πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι για το δικό τους συμφέρον, δεν θα πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα πράγματα σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολα, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρώπη. Εάν διακόψουν τη βοήθεια προς τη χώρα μας, το ευρώ θα καταρρεύσει. Και οι δύο επιβάλλεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο» τονίζει ο κ.Τσίπρας και συνεχίζει: «Το νόμισμά  μας είναι το ευρώ και είναι δύσκολο να διακοπεί αυτός ο σύνδεσμος -ενώ μια έξοδος από την Ευρωζώνη θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες. Σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμούμε ή επιδιώκουμε».

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s