Ο ΧΟΛΑΝΤΡΕΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ (ΚΑΤΙ ΘΥΜΙΖΕΙ…))


BRAS DE FER ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΗΠΑ

Ας λένε οι ρώσοι τα δικά τους. Κάθετα αυξηθηκε η αμερικάνικη επιρροή (και η επέμβαση…) στην Ευρώπη με την ανάδειξη του εικονιζόμενου ανδροειδούς από τη «Σοσιαληστρική Διεθνή» (του γιωργάκη μας) στην προεδρία της Γαλλίας.

ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΠΑΝΚΣ

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ…

ΣΤΕΝΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι θα υποβάλλει προτάσεις για την ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της θέσπισης ευρωομολόγου, σε μια επικείμενη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Μιλώντας κατά την ολοκλήρωση της συνόδου των αρχηγών κρατών…και κυβερνήσεων των μελών της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Καμπ Ντέιβιντ, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, ο Ολάντ είπε ότι θα κάνει τις προτάσεις του στους υπόλοιπους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην άτυπη σύνοδο της 23ης Μαΐου.
«Θα παρουσιάσω όλες τις προτάσεις για την ανάπτυξη σε αυτή την άτυπη σύνοδο την 23η Μαΐου», είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους. «Μέσα σε αυτό το πακέτο των προτάσεων θα είναι τα ευρωομόλογα και δεν θα είμαι ο μόνος που θα τα προτείνω. Έλαβα επιβεβαίωση γι’ αυτό στην [σύνοδο της ] G8». ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ «ΝΕΩΤΕΡΑ» ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ… ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ
Στις προτάσεις του θα περιλαμβάνεται επίσης η «αύξηση των κεφαλαίων» της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.
Η κίνηση μοιάζει να εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του νέου προέδρου της Γαλλίας να πείσει τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ να υιοθετήσουν πολιτικές με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Η συνάντηση στις Βρυξέλλες αναμένεται να επικεντρωθεί στις προτάσεις του Ολάντ και άλλων για την αναζωογόνηση των οικονομιών των κρατών μελών των 27, ειδικά στην 17μελή ευρωζώνη, ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί η προσπάθεια μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
Ο Φρανσουά Ολάντ είπε ότι θα πιέσει το Βερολίνο να άρει το βέτο του στην έκδοση κοινών ευρωομολόγων –χρεογράφων που θα εκδίδονται εξ ονόματος όλης της ευρωζώνης και άρα θα έχουν τη ρητή εγγύηση χωρών όπως η Γερμανία– και στο να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει απευθείας σε κυβερνήσεις. Αμφότερες αυτές οι ιδέες θεωρούνται «κόκκινες γραμμές» για την κεντροδεξιά γερμανική κυβέρνηση, αν και η Μέρκελ δεν έχει αποκλείσει την έκδοση ευρωομολόγων ως μακροπρόθεσμη προοπτική εάν η Ευρώπη κάνει βήματα προς μια στενότερη πολιτική και δημοσιονομική ολοκλήρωση.
Ο Ολάντ εμφανίστηκε να καταγράφει μια πολιτική επιτυχία στην G8, αφού οι ηγέτες των υπολοίπων κρατών, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γερμανίας συμφώνησαν να εξισορροπηθούν τα μέτρα λιτότητας με πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας.
«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για την ανάπτυξη, αλλά οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Δεν υπάρχει ουδείς λόγος να νομίζει κανείς ότι οποιαδήποτε χώρα απομονώθηκε», είπε ο Ολάντ ερωτηθείς εάν η Μέρκελ περιθωριοποιήθηκε στη σύνοδο.
«Εαν θέλουμε να πάμε μπροστά θα πρέπει να το κάνουμε με όλους όσοι μετρούν στην Ευρώπη, τη Γερμανία φυσικά, αλλά και με τον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Φρανσουά Ολάντ είπε εξάλλου ότι η μείωση των ελλειμμάτων και η ανάπτυξη είναι «οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».
Όσον αφορά την Ελλάδα δήλωσε ότι υπάρχει αβεβαιότητα και η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s