Ο ΖΑΝΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ, ή ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ?


«ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ» (ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…)

«ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ»  7 ΔΙΣ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ

ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΝΚΣ !

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΡΙΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
Την ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς για να γίνει αρεστός στα αφεντικά του που τον έβαλαν υπουργό, έστω και υπηρεσιακό.
Ετσι «ξέχασε» ότι εδώ έχει καταλυθεί πέρα από το Σύνταγμα, το Σύμπαν των ελλήνων, ότι τώρα μας ρευστοποιούν το Κράτος. Ηλίθια υποκρινόμενος κάνει πως υπηρετεί την πάλαι ποτέ εκδημήσασα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και επανέρχεται δεύτερη και τρίτη φορά μέσα σε 2 μερες για να χαίρονται οι ΔΟΛιοι που ασκούν εκφοβισμό. «Η  πορεία των εσόδων εξαρτάται σε μεγάλο… βαθμό από την ανταπόκριση των πολιτών στην εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Μέχρις εκεί σε παίρνει κύριε να δηλώνεις. Τα υπόλοιπα να τα μαζέψεις….
«Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον», είπε σήμερα ο κ. Ζανιάς στο περιθώριο επίσκεψης του στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων.  Εθνικό καθήκον είναι να έχει ο κόσμος να ζήσει, οι οικογένειες να ταϊσουν τα παιδιά τους. Οποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν είναι συνεργατες της Κατοχής. Οι αγράμματοι και άξεστοι λιγούρηδες των υπηρεσιών να το θυμούνται αυτό…
Ο υπηρεσιακός-κατοχικός επισήμανε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο προεκλογικής χαλάρωσης των εισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα επικοινωνήσει προσωπικά με κάθε έναν προϊστάμενο Εφορίας για να ανακοπεί η πτωτική πορεία των εσόδων. Επίσης ανέφερε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ 2009 θα αποσταλούν κανονικά τις επόμενες ημέρες, ενώ το ειδικό τέλος ακινήτων θα επιστρέψει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά τις εκλογές, καθώς νωρίτερα η διοίκηση της επιχείρησης αποφάσισε να περιμένει τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης.  Εεεγιατί να μην περιμένουν όλοι που θα πάμε τελικά ?? Τόσο ατρόμητοι πιά είναι …

Δείτε ποιά είναι η κατασταση στις Μπάνκς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Τράπεζας της Ελλάδος, πριν από μερικές ημέρες έγινε  σύσκεψη 35 ειδικών όπου συμμετείχαν οι…   επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών  και στην οποία εξετάστηκε το ενδεχόμενο να τεθούν όρια στις αναλήψεις από τις  τράπεζες αν συνεχιστούν οι εκροές.
Το σχέδιο των τραπεζιτών, όπως  αναφέρει το Πρώτο Θέμα, πάγωσε έπειτα από συνεννοήσεις που έγιναν με κορυφαίους  παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.
Ωστόσο, η κατάσταση  είναι δραματική, καθώς την επομένη των εκλογών ο κόσμος τραβάει τα λεφτά του από  τις τράπεζες ανήσυχος για την πορεία της χώρας.
Το πρόβλημα εστιάζεται  στο γεγονός ότι αν οι ελληνικές τράπεζες συνεχίσουν να χάνουν καθημερινά  καταθέσεις με τον ρυθμό του ενός δις. ευρώ ημερησίως, οι αντοχές του συστήματος  θα βρεθούν σύντομα σε οριακό σημείο και σε αυτή την περίπτωση η υιοθέτηση ορίου  αναλήψεων θα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη για να αποφευχθεί η κατάρρευση.
Οι τράπεζες προσπαθούν μέχρι στιγμής με έμμεσους τρόπους να συγκρατήσουν τη  φυγή των καταθέσεων. Έτσι, εκτός από επιτόκια έως 7% που δίνουν για ανανέωση  τρίμηνης προθεσμιακής κατάθεσης, προσπαθούν να καθυστερήσουν τις σχετικές  διαδικασίες ή ανεπίσημα θέτουν όρια για τα εμβάσματα. Τα τραπεζικά  καταστήματα δέχονται αναρίθμητα τηλεφωνήματα από πελάτες που ζητούν να αγοράσουν  γερμανικά ομόλογα, ξένα αμοιβαία, ζητούν πληροφορίες για να μεταφέρουν τα  χρήματα τους ή ενημερώνουν ότι θα έρθουν να σηκώσουν χρήματα για να προνοήσει η  τράπεζα να υπάρχει την επόμενη μέρα το σχετικό ποσό στα ταμεία.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s