ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Πρυτανεία λέει ΟΧΙ στα χρυσορυχεία…

       

 «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!

ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

Είναι σαφές ότι τα όποια μεγάλα έργα αυτή την εποχή με εξαφανισμένη την δημοκρατική νομιμοποίηση της «επιχειρηματικότητας»΄, όπως και του πολιτικού «συστήματος» στη δούλεψή της απλά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Είναι σαν την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής από το πολιτικοοικονομικό έγκλημα ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ! 
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ιωάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ Ιωάννης Δ. Παντής, Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δέσπω Αθ. Λιάλιου, Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου, Αντιπρύτανις Έρευνας )   έβαλε τελικά πάγο  στους χρυσοθήρες στη Βόρεια Χαλκιδική, αφού προηγουμένως διατύπωσε πάμπολλες επιφυλάξεις για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που εκπονήθηκε για τη συγκεκριμένη περίσταση….Αξιοσημείωτες ήταν οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν για την έννοια(ή καραμέλα…) της «αειφορικής εκμετάλλευσης» – που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να δηλώσει την απουσία περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλο το εύρος των 264.000 στρεμμάτων των ορυχείων…Το Πρυτανικό Συμβούλιο υπογράμμισε ιδιαίτερα την τεράστια κλίμακα των έργων στο συγκεκριμένο χώρο με τον συγκεκριμένο παραγωγικό περίγυρο (γεωργία, τουρισμός κλπ) για να καταλήξει :
«Το Πρυτανικό Συμβούλιο εκτιμά ότι ούτε η δαιμονοποίηση και η de facto απόρριψη κάθε αναπτυξιακής δραστηριότητας που κινείται στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των φυσικών πόρων, ούτε όμως και η άκριτη αποδοχή μεγάλων επενδύσεων, στη λογική της υπέρβασης της οικονομικής κρίσης, χωρίς την ολοκληρωμένη εξέταση και διασφάλιση του συνολικού αναπτυξιακού οφέλους, της κοινωνικής συνοχής και της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι πράξεις συμβατές με τον επιστημονικό ορθολογισμό.»

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s