ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΥΡΩΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΑΝ «Η λιτότητα θα μας οδηγήσει στην καταστροφή»

Ο γερμανικος τύπος «τσίμπησε» και αναγόρευσε τον Τσίπρα και κατ’ επέκταση τον έλληνα ως ιστορικό υποκείμενο ως το αντίπαλο δέος στην κυρίαρχη ευρωαθλιότητα. Οι κουραδομηχανές της «ενημερωσης» παντού έχουν την τάση να ξεχνούν ότι προκαλούν τάση προς έμετο στη συντριπτική πλειοψηφια των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, στους πιό καλλιεργημένους ευρωπαίους πολίτες…

Η ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΟΛΜΗΣΕ!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στη συνέντευξη στο Spiegel ο Α.Τσίπρας ΟΡΘΩΣ επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του θέλει το ευρώ, δηλώνει υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, διευκρινίζει ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα κι αποκαλεί τώρα τον Ολάντ(ρέου) φορέα ελπίδας. Ομως δεν ήταν μόνο το Σπήγκελ με τη δεσπόζουσα θέση που στη Γερμανία προέβαλε την ελληνική αντίσταση στο διεθνές τοκογλυφικό καθεστώς.  Δειτε το απάνθισμα των τίτλων από τη Ντόϊτσε Βέλλε

«Η ευρωζώνη δεν επιτρέπει να την εκβιάζουν…»

O απόηχος της συνόδου κορυφής της ΕΕ και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι στο επίκεντρο των σχολίων και ρεπορτάζ του ευρωπαϊκού τύπου.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου

Τα σχέδια των κρατών της ευρωζώνης για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τα υπέρ και κατά των ευρωομολόγων απασχολούν σήμερα πρωτοσέλιδα και σχόλια του γερμανικού τύπου.

«Ο Τσίπρας κηρύσσει την πάλη των τάξεων»

H χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο αποτελεί αντικείμενο των ρεπορτάζ και σχολίων του γερμανικού τύπου. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονο.

«O Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ»

Τα δημοσιεύματα του γερμανόφωνου τύπου σχετικά με τα θέματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος επικεντρωνονται στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην υψηλή ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα.

«Δείτε επιτέλους τα γεγονότα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στη δεύτερη σελίδα της Süddeutsche Zeitung η οποία σημειώνει: «Στην Ισπανία και στην Ελλάδα μόνο ένας στους δυο μέχρι 24 χρονών έχει μια δουλειά, για αυτό το λόγο αυτές οι χώρες προσπαθούν να μάθουν από το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας».

Στην ίδια εφημερίδα φιλοξενείται σχόλιο για το ίδιο θέμα με τίτλο «Να μάθουμε από τη Γερμανία. Αλλά τι;» και συμπληρώνει: «Γιατί οι εγχώριες εμπειρίες λίγο βοηθούν τους νέους στη νότια Ευρώπη να βρουν δουλειές».

«Γιατί οι εγχώριες εμπειρίες ελάχιστα βοηθούν τους νέους στη νότια Ευρώπη να βρουν δουλειές».

H Süddeutsche Zeitung γράφει: «Όσο διαρκεί η κρίση στην ευρωζώνη δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία στάθηκε δυνατόν να επιτύχουν διότι εδώ υπάρχει μια μεσαία τάξη με πολλές επιχειρήσεις, η οποία διαρκώς ανακαλύπτει καινούρια προϊόντα, τα πουλάει παντού και έτσι δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η χαμένη γενιά όμως στην Ισπανία, την Ελλάδα ή την Πορτογαλία μπορεί μόνο να ονειρεύεται κάτι τέτοιο».

«O Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ» είναι ο τίτλος της βερολινέζικης εφημερίδας Tagespiegel. H εφημερίδα, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο Βερολίνο επιχειρεί την παρουσίαση ενός πορτρέτου και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Ο Τσίπρας ποντάρει ψηλά. Ο λαϊκιστής εξυπηρετεί τους πάντες. Υπόσχεται συντάξεις στο ύψος του 80% του προηγούμενου μισθού, υψηλότερους μισθούς και επίδομα ανεργίας στο 75% του βασικού μισθού για πέντε χρόνια. Τους ήδη πληρωμένους ειδικούς φόρους για τα ακίνητα δεν θέλει να τους καταργήσει αλλά να επιστρέψει τα χρήματα. Ο Τσίπρας γοητεύει τους αριστερούς με επαναστατική φρασεολογία και το κέντρο με δηλώσεις του τύπου ‘θα κάνουμε τα πάντα για μείνουμε στην ευρωζώνη’. Οι εφτά από τις δώδεκα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όμως επιθυμούν έξοδο από το ευρώ».

Η έξοδος από το ευρώ ως αντικαταθλιπτικό

Η Nordwest Zeitung σημειώνει για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: «Οι πολιτικές προειδοποιήσεις που περιγράφουν σενάρια τρόμου για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή υπερτερούν. Ακόμα όμως υπάρχουν νηφάλιες φωνές να ακούσουμε, που λένε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο ούτε το τέλος της Ε.Ε θα είναι ούτε θα υπάρξει κάποιο ντόμινο.» Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Τα δις που δόθηκαν στην Αθήνα ούτως ή άλλως είναι χαμένα. Καλύτερα ένα τρομερό τέλος, παρά ένας διαρκής τρόμος χωρίς τέλος».

Τέλος, η γερμανική έκδοση των Financial Times φιλοξενεί άρθρο του διάσημου οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί με τίτλο «Η Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη» και σημειώνει: «για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κατάθλιψη θα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή. Κίνδυνος μετάδοσης για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν υπάρχει – ούτως ή άλλως έχουν μολυνθεί».

Η ΝΤΟΪΤΣΕ ΒΕΛΛΕ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ  ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ

«Ανησυχούν οι Γερμανοί τουρίστες»

   Πληθαίνουν τα ερωτήματα γερμανών τουριστών για το τί μέτρα θα πρέπει να πάρουν, εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η TUI ενημερώνει: «πάρτε περισσότερα ευρώ σε μετρητά».

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τα χειρότερα σενάρια που το συνοδεύουν έχουν κάνει τους γερμανούς τουρίστες να ακυρώνουν κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές, ή στην καλύτερη περίπτωση να απευθύνονται στα γραφεία ταξιδίων με ερωτήσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν, εάν φθάσουν στην Ελλάδα του ευρώ και φύγουν μετά τις διακοπές από την Ελλάδα της δραχμής. Κατόπιν αυτού η TUI, ένας από τους μεγαλύτερους τουρ οπερέιτορ έχει αναρτήσει οδηγίες και προειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα του.

Ο φόβος χρεοκοπίας κρατά μακριά τους τουρίστες, αποφαίνονται τα παπαγαλάκια.

Οι τουρίστες οι οποίοι δεν έρχονται με οργανωμένες πτήσεις και που φροντίζουν μόνοι τους για τη διαμονή τους στην Ελλάδα, αναφέρει, καλό θα ήταν να πάρουν ένα μεγαλύτερο ποσό ευρώ σε μετρητά μαζί τους. Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που η χώρα βγει από το ευρώ και η κυκλοφορία του νέου εθνικού νομίσματος δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί σε όλη την επικράτεια. Στη δήλωση αυτή η TUI προβαίνει μετά από ερωτήσεις πολλών πελατών της για την ασφάλειά τους στην Ελλάδα.

Απεργίες, αντιγερμανικά συνθήματα, νέες εκλογές μεσούσης της τουριστικής περιόδου και τώρα η φημολογία για μια έξοδο από το ευρώ έχουν βάλει πολλούς γερμανούς τουρίστες σε ανησυχία ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα χάος, υποστηρίζει ο καθηγητής για θέματα τουρισμού και πρώην διευθύνων σύμβουλος της TUI, Καρλ Μπορν. Αποτέλεσμα αυτής της ανησυχίας είναι η μείωση των κρατήσεων για την καλοκαιρινή σαιζόν ως και 30% σε σχέση με πέρυσι, παρότι οι τιμές των All Inclusive είναι αισθητά χαμηλές και παρότι τα Last Minute προσφέρονται ήδη στη γερμανική αγορά. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος ο κ. Μπόρν ανεπιφύλακτα συνιστά τον τουριστικό προορισμό Ελλάδα.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s