«ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ» ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΕΤΑΙ ΚΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ…

Τσίπρας: Πλέγμα διαπλοκής στις αμυντικές προμήθειεςΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΩΡΑΙΑ»

ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ε.Δ.

«ΑΜΑ ΤΑ ΛΕΓΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ»

«ΜΑΖΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ» !

Αυτές τις δύο κουβέντες ακούσαμε συζητώντας με έλληνες αξιωματικούς που έχουν βαρεθει να παρακολουθούν το τραγικό θέαμα της αποδόμησης των Ενόπλων Δυνάμεων απο στρατιές κομματικών κατσικοκλεφταίων, ανάμεσα στους οποίους «ο Ακης δεν ήταν ο χειρότερος» …((  Αναμένονται αντιδράσεις πάντως. Ας δούμε τα όσα «συμπαθητικά» είπε ο Τσίπρας στη στρατιωική ηγεσία.

Το στρατιωτικο-μεσιτικό πλέγμα που έχει δημιουργηθεί στις αμυντικές προμήθειες επιβαρύνει τη χώρα με τεράστιες δαπάνες, εμποδίζοντας παράλληλα τη συγκρότηση εθνικής αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας,  κατά την επίσκεψη του στο Πεντάγωνο, όπου συνομίλησε με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ολιγωρία και αγνόηση άλλων κινδύνων
Αναφερόμενος στους αμυντικούς εξοπλισμούς, είπε ότι παρά το υπέρογκο κόστος που έχει επωμισθεί η χώρα,  τα συμβόλαια προμηθειών από  ξένες εταιρίες πολεμικού υλικού δεν συνδυάστηκαν με αντισταθμιστικά οφέλη για τη δημιουργία υποδομών κατασκευής ανταλλακτικών και συντήρησης των οπλικών συστημάτων. Ο κ. Τσίπρας απέδωσε αυτή την αδυναμία στο γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί ένα στρατιωτικο- μεσιτικό πλέγμα διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική και την οικονομική εξουσία.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει, χωρίς να προκληθεί ζημιά στην εθνική άμυνα. Χαρακτηρίζοντας σωστή τη δραστική μείωση των αμυντικών δαπανών, επισήμανε την ανάγκη η αμυντική πολεμική βιομηχανία να περάσει υπό εθνικό έλεγχο, για να ανασυγκροτηθεί και να αξιοποιηθεί προς όφελος της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s