Ο ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΪ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΝΤ «ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»! ))

Να χαίρονται την «αριστερά» τους και οι αδερφοί Τσίπριοι που τους βάζουν σε υποδούλωση ΔΝΤ χωρις να αντιδρούν παρ’ ότι είδαν τι γίνεται εδώ… Να χαίρονται και τα αγέρια που τα προσφέρουν στα ιμπεριαληστρικά χτήνη που αναποφευκτα θα μας ματοκυλήσουν όλους…

ΣΚΛΑΒΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Κι εκεί ακουγονται τα ίδια βελάσματα!

Τάχιστα με τις κλωτσιές σπρώχνουν ξένοι και «έλληνες»  ΗΠΑνθρωποι την Κύπρο σε καθεστώς ΕυρωΔΝΤ,  επικαλούμενοι της ιδιες ασυναρτησίες που μας βομβάρδισαν κι εδώ…Ο Χριστόφιας και η ΑΛΗΤ των αδερφών τσιπρίων συνεργάζονται αρμονικά με τους ξένους μακελάρηδες «στραβώνοντας» με τις κουραδομηχανές τον κυπριακό λαό να μη βλέπει που τον πάνε. Τα ενεργειακά και άλλα δημόσια «υπάρχοντα» της ελληνικής μεγαλονήσου μπορούν να τα βάλουν εκεί όπου πάνε και τα δικά μας….  

Στην Κύπρο βρίσκεται (από το απόγευμα της Δευτέρας) ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπάι, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για επαφές τόσο με τον Πρόεδρο κ. Δ. Χριστόφια, όσο και με υπουργούς.

Αν και η επίσκεψη του κ. Ρομπάϊ στη Λευκωσία εντάσσεται στις προετοιμασίες που γίνονται για την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και η οικονομία, η οποία επηρεάζεται από την δυσμενείς εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ήδη νέο πακέτο μέτρων και όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σαρλής φαίνεται ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο Χριστόφια για το περίγραμμα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να αποφύγουμε τον Μηχανισμό Στήριξης, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες, ενώ ήδη άρχισαν οι πρώτες προετοιμασίες για ένα σχέδιο Β΄ της κυπριακής οικονομίας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο κίνδυνος για την Κύπρο είναι τεράστιος «και για να αφοπλιστεί γίνονται βήματα μέσω των ευρωπαϊκών διαδικασιών».Πάντως τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο νέος κεντρικός τραπεζίτης κ. Πανίκος Δημητριάδης ανέφεραν ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε την προσφυγή της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης αν αυτό γίνει με σωστούς όρους.
Στην Κύπρο καταβάλλεται προσπάθεια για να υπάρξει ένα δεύτερο πακέτο, ώστε να εξοικονομηθούν 200 εκατ. ευρώ αλλά ουδείς αξιωματούχος ακόμα είναι σε θέση να αναφέρει εάν θα υπάρξουν και νέες περικοπές στο δημόσιο τομέα ή αντί περικοπών να προτιμηθεί η αύξηση της φορολογίας. Στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκεται και η ΑΤΑ και δεν αποκλείεται να τεθούν και άλλα ζητήματα διαρθρωτικού χαρακτήρα, ώστε να … διατηρηθεί το έλλειμμα στο 2,5% ! )))
Από το Βήμα

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ !

Εχει ξεπατικώσει ο Ψυχάρης τις παπάρες με τις οποίες μας παραμύθιαζε ο γιωργάκης μας για να φέρει το ΔΝΤ και τις επαναλαμβάνει τώρα να μπουλσιτάρει τους αγαθούς τσιπρίους που ενώ μας βλέπουν εμάς στο σφαγείο της τραπεζαλήτ εξακολουθούν να … βελάζουν ! ))

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s