ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι ισπανοί κατοχυρώνουν, προσωρινά λέμε, μια θεση στον ήλιο των κρατών αφεντικών της ευρώπης. Καμμία σχέση με την υπο αποσύνθεση Ελλάδα την προδωμένη από τους Αλήτ.

ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ

ΤΙΣ ΜΠΑΝΚΣ !

Εβαλαν νερό στο κρασί τους για την Ισπανία

Σε συμβιβαστική λύση για τον τερματισμό της τραπεζικής κρίσης στην Ισπανία φαίνεται πως οδεύουν οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung.  Στην ουσία πρόκειται για υποχώρηση της Νέας Τάξης μπροστά στην άκαμπτη στάση ενωμένου του λαού και της ηγεσίας της χώρας.

Αυτήν την ώρα συζητουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο πως να δοθούν χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης απευθείας στο ισπανικό Ταμείο Στήριξης Τραπεζών (Frob). Σε αντάλλαγμα η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα – ακόμη και με νέες συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο μεμονωμένων τραπεζών. Σε αντίθεση με την Ελλάδα όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ισπανία δεν θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και σε οικονομική μεταρρύθμιση.

Τα οφέλη

Σε αντάλλαγμα η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα

Η λύση αυτή έχει δυο προτερήματα: αφενός αναγνωρίζεται ότι οι κρίσεις σε Ισπανία και Ελλάδα είναι διαφορετικής φύσης. Αφετέρου, με αυτό τον τρόπο περνούν οι θέσεις της Γερμανίας και άλλων χωρών που υποστηρίζουν ότι και στο μέλλον οι πόροι από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης θα μπορούν να καταβάλλονται μόνον σε κρατικές υπηρεσίες και ποτέ σε ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα.
Εν τω μεταξύ τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες διαψεύδεται δημοσίευμα της εφημερίδας Welt που υποστηρίζει ότι η Ισπανία θα μπορούσε να λάβει προληπτική βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Ήδη χθες κύκλοι της ισπανικής κυβέρνησης είχαν διαψεύσει τις φήμες περί προληπτικού δανείου από τον EFSF ή το ΔΝΤ.

Από Ντόϊτσε Βέλλε

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s