Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΝΑ ΣΤΙΣ BANKS


 Κατ’ απαίτηση της «Ελληνικής» Ένωσης Τραπεζών

«Δόκανο» της Εφορίας στήνεται και στις τράπεζεςΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ;

Τη φορολογική τους δήλωση θα πρέπει να έχουν στο εξής μαζί τους στις τράπεζες όλοι οι πελάτες τους, προκειμένου να συγκρίνονται τα εισοδήματα τους με τις καταθέσεις τους, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι πολίτες υποχρεούνται πλέον να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται με την προσκόμιση του πρωτότυπου εκκαθαριστικού της Εφορίας.
Σύμφωνα με την «Ελληνική» Ένωση Τραπεζών τα ιδιωτικά εισοδήματα:
– του πελάτη-φυσικού προσώπου δηλώνονται στην τράπεζα με την επίδειξη του εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογίας εισοδήματος, το οποίο πρέπει να προσκομιστεί στο πρωτότυπό του,
– του πελάτη-νομικού προσώπου/επιτηδευματία, με την επίδειξη του πρωτοτύπου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, με επιβεβαιωμένη την υποβολή της και το σημείωμα πληρωμής φόρου.
Για όσους δεν έχουν υποχρέωση από το νόμο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση προβλέπεται να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην αρμόδια ΔΟΥ και να λαμβάνουν υπογεγραμμένο αντίγραφο προκειμένου να το προσκομίσουν στην τράπεζα.
Από την πλευρά τους οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες από το νόμο να ζητούν την επικαιροποίηση των εγγράφων αυτών και να τηρούν αντίγραφά τους. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουν στις αρμόδιες Αρχές κάθε «ασυνήθη ή ύποπτη συναλλαγή που παρέχει ενδείξεις ή υπόνοιες διάπραξης φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης, του εξ αυτής περιουσιακού οφέλους».
Η σχετική υποχρέωση αφορά τόσο νέους, όσο και υφιστάμενους πελάτες των τραπεζών, καθώς και πελάτες που συναλλάσσονται έστω και για μία και μοναδική φορά με αυτές.

Παραλλήλως,  σε εσωτερική στάση πληρωμών βρίσκεται το Δημόσιο καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν σημαντικά στο πρώτο 4μηνο διαμορφούμενες στα 6,27 δισ. έναντι 5,59 δισ. το Δεκέμβριο του 2011.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους σε σύγκριση με τον Μάρτιο οι οφειλές του Δημοσίου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες.

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι τα ασφαλιστικά ταμεία με συσσωρευμένα χρέη της τάξης των 2,82 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,1 δισ. ευρώ αφορούν σε οφειλές του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Τα χρέη των νοσοκομείων έφθασαν τον Απρίλιο στα 1,58 δισ. ευρώ από 1,47 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης χρωστούν 805 εκατ. ευρώ και το σύνολο των υπουργείων 797 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι κρατικοί φορείς και νομικά πρόσωπα έχουν χρέη ύψους 266 εκατ. ευρώ.

Από http://www.sofokleousin.gr/

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s