ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


«Εκτακτες αρμοδιότητες σε κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα»

«Κατ’ εξαίρεση ομοσπονδία» ΑΜΕΣΩΣ ζητάει ο Τρισέ

«Κατ' εξαίρεση ομοσπονδία» προτείνει ο Τρισέ για περιόδους κρίσης

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ

ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ!

ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΖΟΜΠΥ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ!

 «Αδιαμεσολάβητα τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εκτελούνται στην προβληματική χώρα»

Τη δυνατότητα να δίνονται έκτακτες αρμοδιότητες σε κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα σε καιρούς κρίσης, οι οποίες θα υπερτερούν εκείνων των εθνικών οργάνων, προτείνει ο τέως πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, με στόχο να αποφασίζεται άμεσα η εφαρμογή μέτρων σε ένα κράτος μέλος.

Η… «κατ’ εξαίρεση ομοσπονδία», όπως είπε, που προτείνει ο Τρισέ θα πρέπει απαραίτητα να έχει διασφαλισμένη τη (δημοκρατική νομιμοποίηση…))) και για αυτό το λόγο ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι κεντρικός.
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Έρασμου στο Ρότερνταμ την Τετάρτη, ο Τρισέ υπογράμμισε την άποψή του πως χρειάζεται μία νέα, ταχύτερη και δραστικότερη, διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ δεδομένης της έκτασης της κρίσης.
Η συμβολή του στη στη συζήτηση που γίνεται αυτή την περίοδο για στενότερη οικονομική ενοποίηση έχει συμβολική βαρύτητα: Πέραν του ότι ο Τρισέ κρατούσε το «τιμόνι» της ΕΚΤ στο ξέσπασμα της κρίσης, και καθόρισε την -κατά γενική ομολογία- κατάλληλη παρεμβατική πολιτική, ο Γάλλος αξιωματούχος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, έναν χρόνο πριν, για την ανάγκη πλήρους οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης προτείνοντας τη δημιουργία ενός είδους «υπουργείου Οικονομικών» του ευρώ. (έτσι γλύφουν τα ζωντανά που γράφουν στο ΔΟΛιο Βημα)
«Σε τέτοιες έκτακτες περιστάσεις» είπε την Τετάρτη ο Τρισέ, οι ευρωπαϊκές αρχές, η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβουλίο και -αυτό είναι καίριο- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσαν να αδιαμεσολάβητα τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εκτελούνται στην εν λόγω χώρα».

1 σχόλιο

Filed under Uncategorized

One response to “ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s