ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Stratfor : ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

«Κηρύσσω τον πόλεμο στους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρώπης»Ο Ραχόι κοντράρει τους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρώπης

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η Εκθεση της Στράτφορ ΣΙΑ επιβεβαιώνει ότι ο ισπανικός δανεισμός είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους που αποσκοπούν να υποδουλώσουν τους φτωχούς (και διεφθαρμένους) συγγενείς της Ευρώπης, σαν εμάς σε περίπτωση που δεν καταλάβατε… Δεν αποσκοπεί εις το να έχει «πολιτικές επιπτώσεις που να οδηγούν σε αποσταθεροποίηση σε χώρες όπως η Ελλάδα».  Το πόνημα της ναυαρχίδας των «δεξαμενών σκέψης» των ΗΠΑ είναι σημαντικό και επειδή ξεσκεπάζει τις προθέσεις τους απέναντι στην ΕΕ.  Γίνεται παραλληλισμός με τον αμερικάνικο εμφύλιο όπου οι αντιμαχόμενες πολιτείες τελικά έρριξαν νερό στο κρασί τους και σταμάτησαν τον πόλεμο για χάρη της ενότητας της χώρας.
Για ποιό σκοπό ένας γερμανός, ή ένας έλληνας θα έθεταν σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των χωρών τους, για χάρη ποιάς ενότητας ?   Οσο προχωρεί η ενσωμάτωση στο ευρωπαϊκό χωνευτήρι τόσο θα εξασθενεί η συγκολητική ουσία των ευρωπαίων εταίρων είναι το συμπέρασμα των αμερικανών.  Ακριβώς δηλαδή σαν ο στόχος τους εξαρχή να ήταν να σπείρουν τη διχόνοια και τη διάλυση της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών κρατών…

Από αυτή την αγγλοαμερικάνικη οπτική η Ισπανία δεν είναι απλά to big to fall αλλά πολύ μεγάλη για να έχει προβλήματα λόγω της Γερμανίας.  Αυτά τα προβλήματα αναδεικνύονται τώρα παντοιοτρόπως.

Αίσθηση προκάλεσε στους κόλπους της Ευρωζώνης η σημερινή ομιλία του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, στην οποία άσκησε δριμεία κριτική σε αξιωματούχους της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, λέγοντας μάλιστα «κηρύσσω τον πόλεμο ενάντια στους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρώπης. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσει η Ευρώπη».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός αποκάλυψε, ότι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της Ε.Ε, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με την οποία τους καλεί να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης πιστώσεων που στραγγαλίζουν την οικονομική ανάπτυξη.

Όσο αφορά τη Bundesbank, υπενθυμίζεται ότι απορρίπτει σταθερά τα αιτήματα περί αγοράς χρέους των περιφερειακών χωρών από την ΕΚΤ.

Είναι φανερό ότι οι ευρωπαίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως να διατηρήσουν τις δικές τους τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις πιστές στην κοινή πορεία της ευρωζώνης. Το απόσπασμα από τις δηλώσεις του φινλανδου πρωθυπουργού Γυρκι Κατάϊνεν λέει οτι με τον πόλεμο που διεξάγουν οι περιούσιοι «οίκοι» αξιολόγησης εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών εμποδίζουν την εξυγίανση των τραπεζών τους, ενω ανέκοψαν τη διαδικασία ενσωμάτωσης σε κοινούς θεσμούς..

«Το μέλλον είναι αβέβαιο. Για παράδειγμα η Ισπανία: Έχει, όπως και η Ιταλία, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για τη σταθεροποίησή της. Βοήθησε όμως αυτό τη χώρα; Ό,τι κι αν έκανε η (ισπανική) κυβέρνηση, φάνηκε να μην είναι αρκετό για τις αγορές (…)

Η Μαδρίτη έχει κάνει πολλά και η Ευρώπη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της. Όμως οι αγορές δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν τις ισπανικές τράπεζες».

(Σε ερώτηση για ενδεχόμενο διορισμό Υπουργού Οικονομικών της Ε.Ε.:)

«Κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο. (…) Αμφιβάλλω κατά πόσο θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο βήμα λόγω της παρούσας κατάστασης».

«Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα πρέπει να δεσμευτούν να τηρήσουν με αυστηρότητα όλους τους κανόνες. Δεν επιτρέπεται πλέον να υποστηρίζει κανείς: “ναι, υπέγραψα τους κανόνες, αλλά η τήρηση τους είναι άλλο θέμα”». Αυτοί όμως οι στόχοι δεν φαίνεται να επηρεάζουν τις αξιολογήσεις των οίκων…

Αργά χθες το βράδι, τα κρατικά ισπανικά ομόλογα υποβαθμίστηκαν από τη Moodys κατά τρεις βαθμίδες, σε Baa3 από Α3.

Στο σκεπτικό του οίκου αξιολόγησης αναφέρεται αφενός ο δανεισμός των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και αφετέρου η «πολύ περιορισμένη» πρόσβαση της ισπανικής οικονομίας στις αγορές

Στην κατάστασή μας ως Ελλάδα ολα αυτά σχεδόν δεν μας αφορούν πλέον. Υπηρξε εγκληματική η επιλογή των ΑΛΗΤ σε βάρος του ελληνικού λαού να «παίξουμε» ως θύματα σ’ αυτό το παιχνίδι για να γονατίσει ο ελληνικός λαός και να πειθαρχήσει (σε τι είναι αλήθεια ??) Ηδη το σχέδιο αυτό του «πειράματος» για τους ξένους μακελάρηδες έχει καταπέσει και ακολουθούν άλλες χειρότερες καταστάσεις για μας. Μπορεί να πάρουμε κάποια μικρή ανάσα από το πανφημολογούμενο τέλος της λιτότητας, η οποία πλέον δεν αποδίδει στα ταμεία τους, αλλά έρχονται τα χειρότερα με την έξοδο στη δραχμή με έλεγχο από τους διεθνείς και ντόπιους «κερδοσκόπους» . Μόνο με ανατροπή του καθεστώτος των Αλήτ και παραδειγματική τιμωρία της Προοσίας έχουμε μέλλον ως ελληνικό έθνος και ακόμα απέχουμε πολύ από τη δημιουργία πολιτικών προϋποθέσεων να το παλαίψουμε…

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s