ΓΥΦΤΟΠΑΣΟΚΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ …ΧΥΤΡΕΣ ΜΑΣ !


ΣΑΧΙΜΠΑΤΖΙΔΗΣ: “Τα χρήματα θάβονται σε χύτρες ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ” !

ΠΡΩΤΑ Η ΨΥΧΗ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΙ !

ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ  ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Από τα 500 δις ευρώ που ήταν οι καταθέσεις των Ελλήνων πριν την κρίση  τα 350 δις ευρώ κατά τον κ Σαχινίδη “δεν έχουν φύγει εκτός χώρας αλλά κρύβονται σε χύτρες ταχύτητος που κλείνουν αεροστεγώς και θάβονται περιμένοντας καλύτερες μέρες”.

Αυτά είπε ο τέως υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στην εφημερίδα Ελευθερία με αφορμή συνάντηση του με την διοίκηση του Οικ. Επιμελητηρίου- Παράρτημα Θεσσαλίας.

Βασικά  στην πολιτική αν είσαι πιο λαϊκιστής από αυτό  καίγεσαι,  αλλα θα το τραβήξουμε λίγο ώστε να κάνουμε μία πρόταση στο Φίλλιπα:

Μπορούμε πολύ εύκολα να ονομάσουμε  τα 350 δις “νέο ορυκτό πλούτο”  και να τα  αναζητήσουμε μέσω δορυφόρων ώστε να χαρτογραφηθούν. Με αυτή την κίνηση αυξάνουμε σημαντικά  τον ορυκτό μας πλούτο.

Μετά μπορούμε να τα φορολογήσουμε άμεσα, και στην συνέχεια να τα τιτλοποιήσουμε και να τα “μοχλεύσουμε” με διαρροές ότι: “πολλοί κάτοχοι αυτών των 350 δις  άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο και τα χρήματα είναι θαμμένα”. Θα πυροδοτήσουμε άμεσα την αγορά σκαπτικών εργαλείων και συσκευών αναζήτησης μετάλλων αλλά και  κυνήγια θησαυρού και σχετική τουριστική κίνηση.

Μπορούμε ακόμη να ιδρύσουμε Σώμα έρευνας διάσωσης και προστασίας χαμένου “νέου ορυκτού Πλούτου”  -σαν την αγροφυλακή ένα πράγμα- διορίζοντας κάποια παιδιά εκεί με stage .

Να μην παραλείψουμε στην  Οριοθέτηση της ΑΟΖ  να βάλουμε στο χάρτη σημάδια με κόκκινο Χ ώστε να μοιάζει με χάρτη θησαυρού. Μια κίνηση που θα δώσει -τουλάχιστον στο χάρτη- προστιθέμενη αξία.

Και να φροντίσουμε τα μάθουν αυτά στο LSE να τα εισάγουν στο Τμήμα αστικών μύθων και οικονομικών σπουδών.

Προσοχή όμως να μην το πούμε στην Λαγκάρντ γιατί θα το ξεφουρνίσει πουθενά και θα γελά ο κόσμος μαζί μας.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η θεωρία των Χυτρών συζητιέται στην Λάρισα  -άγνωστο γιατί- και ο Σαχι κυκλοφορεί και τα ακούει. Άλλο όμως να τα ακούς και άλλο να τα αναπαράγεις κοτζάμ υπουργός.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s