Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!


ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΗΤ

Τα πρόσωπα του νέου ολοκληρωτισμού, ο οποίος επιβάλεται πιλοτικά στην ελλαδάρα. ΤΙΜΗ ΜΑΣ !

 ΞΥΠΝΑΤΕ !

ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 

Δεν θα πούμε σας τά ‘παμε, αλλά δώστε βάση στο τρέχον ρεπορταζ που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας.

Περιπλέκεται επικίνδυνα το πολιτικό σταυρόλεξο για το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς η αρχική σύμπνοια που διαπιστώθηκε μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και μακράς πνοής φαίνεται ότι σκοντάφτει στους σχεδιασμούς του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ξαφνικά με δηλώσεις του στον Real FM θέτει θέμα προσώπου του πρωθυπουργού. Σε αυτό το σημείο ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να προταθεί ο Φ Κουβέλης ως πρωθυπουργός, σενάριο που δεν φαίνεται να συζητά ο Αντ. Σαμαράς.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης δήλωναν έτοιμη να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση με συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις, οι οποίες αρχικά είχαν γίνει δεκτές από τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο.

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν άλλη επιλογή. Είναι αναγκασμένοι να συμφωνήσουν εκόντες-άκοντες, επιδεικνύοντας πολιτική υπευθυνότητα όσο κι αν φοβούνται ότι αυτή η επιλογή ενδέχεται να τους κοστίσει πολιτικά – ιδιαίτερα αν δεν κατορθώσουν επιτύχουν πολλά στις διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση του Μνημονίου.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στις αγορές, επιδεινώνοντας την κατάσταση στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους..

Στις 18.00 το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς συναντάται με τον Ευ. Βενιζέλο, συνάντηση η οποία φαίνεται ότι θα αποφέρει καρπούς αλλά και οι δυο θα πετάξουν το μπαλάκι στον Φώτη Κουβέλη.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στις 20:30, ενώ μέχρι τη λήξη και της συνάντησης με τον Πάνο Καμμένο δεν υπάρξουν διαρροές, παρά μόνο αν έχουν συμφωνήσει επί όλων των θεμάτων οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο προσπάθειας να κρατήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη-συμμετοχής του στην κυβέρνηση δήλωσε πως: «Όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις υπουργικές θέσεις».

Eκτός από την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, «κόκκινη γραμμή» για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή απαγκίστρωση από όρους και δεσμεύσεις του Mνημονίου, όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι δεν άκουσε τον κ. Σαμαρά να μιλά, χθες, για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να μπουν όλα στο τραπέζι, σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών. Ανέφερε πως δεν θεωρεί αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα πρέπει να συζητηθούν και τα ονόματα των υπουργών.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s