Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΜΕ ΡΩΣΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !


ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ…

Οταν στειχειωδώς ελέγχεις το κράτος γλυτώνεις από καταστάσεις σαν την τραγωδία που ζούμε…

 ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα λάβουμε τη χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είτε γίνει αυτό μέσω διμερούς συμφωνίας, ή μέσω του μηχανισμού, του EFSF», δήλωσε σήμερα ο κ. Βάσος Σιαρλής.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι η Ρωσία συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για ένα ποσό χαμηλότερο των περίπου πέντε δισεκατομμυρίων που είχε αρχικώς αιτηθεί.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αν και λεπτομέρειες για το επιτόκιο δανεισμού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Αναμένονται αντιδράσεις από «θιγόμενους» τραπεζΑΛΗΤες της Κύπρου καθότι η είδηση θάβεται στα ψιλά από τα εκεί κουραδομήντια

Ο κ. Σιαρλής σημείωσε πως το αίτημα για διακρατικό δάνειο προχωρά και αφορά περισσότερες από μια χώρες. Το αίτημα σχετίζεται με τις ανάγκες του κράτους, στις οποίες εμπίπτει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διευκρίνισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό θα επιτευχθεί.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υποβληθεί αίτηση στον μηχανισμό στήριξης.

Ο τέως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Αθανάσιος Ορφανίδης κατηγόρησε τον πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ για «ανελέητο επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον του τραπεζικού συστήματος».

Σε ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Χριστόφια ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει ότι ο ισχυρισμός πως «ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Κύπρος βουλιάζει οικονομικά λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζές μας είναι παραπλανητικός και προκαλεί ζημιά στην οικονομία του τόπου και στην Κύπρο την ίδια» και προσθέτει:

«Αναγκάζομαι να παρέμβω, διότι οι συνεχείς δηλώσεις σας αλλά και εκπροσώπων σας στο ΑΚΕΛ κάνουν μεγάλη ζημιά στον τόπο μα και πλήττουν το μέλλον των παιδιών μας.

Ο κύριος Ορφανίδης σημειώνει ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έχει στέρεα βάση και επικρίνει, επίσης, τον πρόεδρο Χριστόφια για τη στάση του στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, που είχε αρνητικές επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου με ζημιές δισεκατομμυρίων.

Σχολιάστε

Filed under Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s